FA: Pati - cukiereczek ['] ['] [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 12, 2006 13:53

Witam w imieniu Soni-Pati.
Sonia jest u nas dwa tygodnie, ale trudno w to uwierzyć, bo wydaje się, że jest dużo dłużej :piwa: .
Fiedka już żyć bez niej nie może. :love: Sprawdza, czy mała ma się dobrze, liże ją, wącha, bawi się i czasami da trochę klapsa, bo malucha jest bardzo niegrzeczna :twisted: . W łóżku mam co wieczór całą kolekcję myszek. Gąbki znajdują sie w najróżniejszych miejscach - ostatnio Sonia wpadła razem z gąbką do koszyka, a koszyk sie wywrócił i uwięził i gąbkę i Sonię. No, ale dobrze się wszytko skończyło, chociaż koszyk to teraz wróg nr 1. :evil:
Sonia zaczęła coraz wyżej i odważniej skakać. Na stół już potrafi wskoczyć za Fiedką. Rośnie ta mała jak szalona!!! I jest przekochana!!!
Niestety wciąż nie mogę złapać kolegi z aparatem... a szkoda, bo za chwilę, to już bedzie kocica dostojna, damusia-paniusia. :cat3:

Sonia pozdrawia wszytkich i ma nadzieję, że wszyscy cieszą sie zdrowiem i życiem tak jak ona sama. :P

Babok28

Od: Śro wrz 27, 2006 20:29

Post » Czw paź 12, 2006 16:01

O jak się ciesze że się odezwałaś bo już tak myślałam że nie ma żadnych wieści od was. No proszę Sonia Patusia zaczyna skakać no no :D Ja wreszcie znalazłam te kółeczka od wywietrznika były wciśnięte za szafę w pokoju chłopaków 8) A taaaak bąbki ściereczki to faktyczie dziwnie jakoś znikały ze swoich miejsc ale muszę powiedzieć że już postęp jak znajdują się w łóżku bo ja musialam po całym domu szukać. No i cały czas czekamy na zdjęcia bo faktycznie niedługo wyrośnie na wielgachną :wink: pannicę i tylko wspomnienie o kociątku zostanie. :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Nie paź 22, 2006 23:10

Halo halo co u Patusi słychać i zdjęcia zdjęcia zdjęcia :D :twisted: bo jak nie to się wproszę na wizytę :wink: Ostatnio oglądam zdjęcia Patuliny jaka to była malutka kruszynka a teraz pewnie już urosła.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pon paź 23, 2006 10:16

No, Sonia ma sie dobrze. Wariuje straszliwie jakby szaleju piła co chwilkę pół litra. Skarpety rozniesione, gąbki rozwłóczone, myszki życia nie mają a ona jakby się nie męczyła nigdy! Jest przezabawna. Nie chce sie jeszcze dać wziąć na ręce, ale już sypia czasem na człowieku. Rano wita każdego wielkim mruczeniem i prowadzi do kuchni, miauczy nakazująco i bez słowa sprzeciwu każe dać sobie michę jedzenia. A potem szaleje dalej... wszędzie jej pełno!!! Fiedkę zaczepia, a on ją czasem pogoni, czasem się pogonią. Fiedka zresztą ciągle ma ją na oku... nawet dba o nią. Bardzo ładnie te kotki razem żyją.
Sonia niedługo idzie na sterylizację. Strach pomyśleć, że ten mały brzuszek będzie operowany, ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.
Ponieważ wciąż nie mogę dorwać nikogo z cyfrą, to może wpadnij rzeczywiście Safiori obejrzeć kotulkę. Na pewno bardzo sie ona ucieszy!!!

Pozdrawiam wszystkich.

Babok28

Post » Pon paź 23, 2006 11:57

No dobrze że napislaś bo już myslałam że o nas zapomniałyście, a ja tu codziennie wypatruję wiadomości.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pon paź 23, 2006 13:39

Oooo jakie wspaniałe wiadomości :lol:
cZzyli Sonieczka dokazuje - no ba, w końcu od czego się jest małą koteczką?? :twisted:
Ech tych zdjęć to ja się doczekac nie moge!
Pozdrawiam
Paulina z Abi, Laylą, Halo i Teodorkiem.

paulinatob

Od: Sob lip 15, 2006 10:57

Post » Wto paź 24, 2006 23:43

Oj dokazuje ta mała!!! Dzisia zakochała sie bez pamięci w drukarce 8O - pogniotła kartki, wyłączyła mi ją kilka razy i otworzyła klapkę! A już nie mówię, że żadna kartka nie miała szans wypaść z drukarki, bo natychmiast była przechwycona! Doszło do "męskiej" rozmowy :regulamin: i chwilowo jest spokój! Sonia jest inteligentną koteczką i właściwie wystarczy jej raz zwrócić uwagę - to jest aż zadziwiające. :ok:
Kupuję tej małej jedzenie dla juniorów, ale ona i tak twardo wyjada jedzenie Fiedki. Fiedka je wobec tego jej jedzenie i utył!!! :conf: Całe szczęście, że ta malucha go czasem pogoni, bo kocur by się nam zamienił w jedno wielkie sadło :roll: .
Sorki, że nie mam zdjęć, ale nie mam aparatu :( . Sonia ma zdęcia robione starą zwykłą metodą.
Ostatnio śpi już w łóżku z człowiekiem, ale jeszcze nie lubi być za bardzo przytulana.
Fiedka traktuje ją bardzo pobłażliwie. Zaprzyjaźniły się te kotki - śpią blisko siebie, ale nie razem, bo to nie wypada, że mała panienka z taki kocurem!
I tak się cieszę, że mam te dwa kotki!!! :partygirl: :flowerkitty: Domy bez zwierzątek wydają mi sie takie smutne :roll:

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli kotów i psów i innych stworów dużych i małych.

Babok28

Post » Śro paź 25, 2006 0:45

Ej - ale ty piszesz o swoich czy o moich kotach??
To co napisałas o małej i Fiedce to toczka w toczkę tak, jak Halo i Kropka... :roll:
(hihiii ale przy okazji - super imię dla kici: Toczka a jak by pasowała Toczka do Kropki :lol: )
Pozdrawiam
Paulina z Abi, Laylą, Halo i Teodorkiem.

paulinatob

Od: Sob lip 15, 2006 10:57

Post » Śro paź 25, 2006 12:58

No proszę jaka mądra kotusia umie drukarkę obsługiwać :D U mnie nie miała takich zapędów może dlatego że jeszcze nie potrafiła na stół wskoczyć :D No ale skoro twoja perswazja tak na nią działa to gratulacje :twisted: Aniu a nie wiedziałaś że w nie swojej miseczce jest zawsze coś lepszego :roll:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt paź 27, 2006 14:38

Sonia pokonała barierę okna!!! Nikt nie widział jak tam wskoczyła, jednak wskoczyła! Fiedka troche sie na nią podenerwował chwilkę, bo to jego azyl był, ale teraz razem na parapecie siedzą i ptaki oglądają.
Śliczny widok!

Sterylka będzie 8 listopada.

Pozdrawiam.

Babok28

Post » Pt paź 27, 2006 14:39

Sonia pokonała barierę okna!!! Nikt nie widział jak tam wskoczyła, jednak wskoczyła! Fiedka troche sie na nią podenerwował chwilkę, bo to jego azyl był, ale teraz razem na parapecie siedzą i ptaki oglądają.
Śliczny widok!

Sterylka będzie 8 listopada.

Pozdrawiam.

Babok28

Post » Pt paź 27, 2006 15:57

Ooooo 8O udało się wskoczyć na okno to duży sukces. :balony: Znaczy się Sonia juz nie przypodłogowa kota tylko fruwająca :D Gratulacje dla Sonieczki, a tak z ciekawości co Sonia powiedziala że już niedlugo sterylka :wink: . Jak się na to zapatruje? Chyba nie będzie zachwycona że czeka ją wizyta u weta. 8) Mój :flowerkitty: kochany.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Sob lis 04, 2006 16:03

Sonia, kotka fruwająca zjada gąbki, otwiera szuflady i roznosi rajstopy po całym domu i w ogóle jest bardzo zapracowana :twisted: . Fiedce odebrała miejsce na fotelu. Dotąd Fiedka ją przeganiał, ale dzisiaj Sonia stawiła opór tak skuteczny, że to Fiedka odszedł w inne miejsce :roll: . Sonia ma apetyt 4 dorosłych kotów! Ale jajka jeść nie chce :strach: .
O wecie Sonia nic nie wie. :cowsleep: Trzymane jest to w tajemnicy. Mamy nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze :cat3: .
Mała rośnie jak na drożdzach - jest już coraz dłuższa :king: . Nie daje sie Fiedce i zawsze ma swoje zdanie i wie jak postawić na swoim. :partygirl:

Pozdrawiam serdecznie wszytkie kotki!!! :kitty:

Babok28

Post » Sob lis 04, 2006 18:18

Oj to i dobrze , ze panienka o vecie nic nie wie - to będzie dopiero niespodzinka :twisted:
A Fiedka -trzymaj się chłopie!
Pozdrawia mocno i głaski dla obu cudaków :D
8 listopada trzmymamy mocno kciuki za Sonię!!!

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Sob lis 04, 2006 19:00

Kciuki mocno zaciśnięte za Sonieczkę.Oj mam nadzieję że kotusia nie będzie pokazywała pazurków wetowi tak jak ostatnio 8O :strach: bo ona już nieco większa jest :D
Oj tak wiem jaka potrafi być pracowita panienka. :lol: ale to ma swój urok :D Jeśli można to wproszę się na wizytę jak już Patusia będzie "na chodzie "po zabiegu. Jestem bardzo ciekawa jak się zmieniła i może pstryknę jej kilka zdjęć.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

[poprzednia][następna]