Brzydkie kaczątko pięknieje, pilnie potrzebny domek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 06, 2006 22:58 Brzydkie kaczątko pięknieje, pilnie potrzebny domek

Gapcio to kotek zabrany ze schroniska w ostatniej chwili. Nie potrafił jeszcze jeść i umierał z głodu bo nikt tam nie ma czasu karmić kota smoczkiem. Gapcio wbrew wszelkiej logice i opinii weterynarza przeżył. Taraz po 3 tygodniach umie już jeść samodzielnie i czeka na dobry dom a przede wszystkim kochających opiekunów. Gapcio jest cały czas sam, z obawy by się nie zaraził od innych kotów, których pełno w domu tymczasowym gdzie przebywa i choć ma pełny brzuszek, cierpi znowu, teraz z powodu osamotnienia. :cry:

Nie możemy go dotykać i maksymalnie ograniczamy kontakt aby nie narażać go na zachorowanie, ale ten maluszek teraz najbardziej potrzebuje ludzkiego ciepła i miłości.

Bardzo pilnie szukamy domku tymczasowego lub na stałe. Zamieszczam tego posta w imieniu mojej znajomej, u której aktualnie przebywa. Ja teraz mam też maluszki na tymczasie - nie licząc moich rezydentów i nie mogę go przygarnąć :roll:

A oto to urocze malutkie stworzonko
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 16, 2006 12:15 przez Silva7, łącznie edytowano 4 razy

Silva7

Od: Sob lip 08, 2006 18:56

Post » Pt paź 06, 2006 23:54

Słodziaczku będe cię podrzucać ,może domek jakiś się zakocha :wink: Kocio już zdrowy?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob paź 07, 2006 11:13

Podrzuce :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob paź 07, 2006 14:46

Kotek po wielu kroplówkach i ręcznym karmieniu doszedł do siebie. Ale to jeszcze maleństwo, które wymaga wiele uwagi.

Niestety po lampach trochę wyłysiał w niektórych miejscach i nie wygląda zbyt urodziwie, ale teraz to już z górki :) i myślę że szybko sierść odrośnie.

Stał się cud i znalazłam domek tymczasowy na jakieś dwa tygodnie, ale to i tak wiele :) mam nadzieję, że to wystarczy.

Teraz musimy się ostro skoncentrować na szukaniu dla czarnego kocurka domku na stałe.

(zresztą ja się non stop koncentruję, bo u mnie też maluszki do oddania :roll: )

Silva7

Post » Sob paź 07, 2006 20:45

Zawieźliśmy dzis kotka do domku zastępczego. Po prostu go nie poznałam, tak odżył otoczony ludźmi :) Zaczął się bawić, przymilać i zwiedzać nowe miejsce :)

Ten kotek to wyjątkowy szczęściarz, uciekł śmierci a teraz szaleje i ugania się za piłeczką jakby nigdy nic :twisted:

Silva7

Post » Pon paź 09, 2006 13:44

Gapcio czuje się wyśmienicie, jest zdrowy pełen energi i bardzooo radosny :)

Dziś wieczorem będzie miał sesję zdjęciową, bo bardzo się zmienił od czasu tego zamieszczonego na forum zdjęcia. Także myślę, że jutro albo nawet dzis zamieszczę nowe zdjęcia maluszka.

I nadal usilnie szukamy dla niego domku - podobno ludzie lubią takie czarnuszki jak on, więc gdzie ten domek?

Silva7

Post » Wto paź 10, 2006 16:52

Najnowsze zdjęcia maluszka:

Obrazek
Tu widać jak Gapcio wypiekniał od ostatniego zdjęcia, zresztą raczej juz do niego nie pasuje imie Gapcio, a raczej Diabełek - bo rozpiera go energia i mało co śpi, cały czas się bawi. Widocznie nadrabia dni spędzone w samotności.

Obrazek
Obrazek
Jego ulubiona zabawką jest kokardka na sznureczu, jest niezmordowany w pogoni za nią :)

Obrazek
Obrazek
Jest cudowny, to naprawdę słodki maluszek. Jeszcze jest maleńki, ale bardzo szybko odrabia zaległości.

Może ktoś sie zakocha w tym wariacie? Wierzę, że gdzieś czeka na Gapcia doskonały domek pełen miłości :)

Silva7

Post » Śro paź 11, 2006 10:23

Czy nie ma na tym forum nikogo kto doceniłby niezwykłość tego kociaczka?

Kto pokocha tego Szczęściarza?, myślę, że to chyba niemożliwe aby po tylu perypetiach szczęście go opuściło. :)

Silva7

Post » Śro paź 11, 2006 10:47

Będzie dobrze! Ogłoś go nie tylko na miau ale wszędzie gdzie możesz. To zwiększy jego szanse :) Wydrukuj ogłoszenie i rozwieś w okolicy :wink:

:ok: :ok: Będzie dobrze!

Vinn

Od: Sob kwi 15, 2006 0:15

Post » Czw paź 12, 2006 13:34

W domku zastępczym kotek niestety nie może zostać bo mieszkanie jest wynajmowane a właścicielka niechętnie patrzy na jego nawet tymczasową obecność :cry:

Gapcio czy też Spryciuszek jak na niego teraz mówimy jest niesamowity. Dziś np. obudził mego chłopaka do pracy delikatnie go trącąc łapką by wstał. Spał między nami grzecznie i tulił się do nas w nocy.

Ten kotek naprawdę ma wiele miłości w sobie którą potrafi się dzielić.

Osoba która go weźmie będzie miała naprawdę przecudownego, kochanego kotka.

Aż jej już teraz zazdroszczę, że go będzie miała.

Serta

Od: Wto wrz 12, 2006 22:51

Post » Pon paź 16, 2006 12:19

Niestety kotek nie może zostać w domku tymczasowym, bo krzywo na to patrzy właścicielka mieszkania :(

Bardzo pilnie potrzebujemy domek dla maluszka albo domek tymczasowy, bo jesli ten Szczęściarz wróci do poprzedniego miejsca gdzie sa chore koty, to naprawdę kiepsko widzę jego przyszłość :cry:

A tyle energi zostało poświęcone aby uratować to malestwo przed śmiercią.

Silva7

Post » Czw paź 19, 2006 17:25

Kotek rośnie jak na drodżach, jego futerko staje się mięciutkie i puszyste.

Uwielbia przesiadywać na kolanch i spać na nich grzeczniutko. A gdy się budzi przeradza sie w prawdziwego diabełka zachęcając do zabawy.

Doskonały na depresję potrafii świetnie rozbawić, dać wiele miłości by rozwiać wszelakie w ten sposób smutki.

Ostatnio ma zakrapiane profilaktycznie oczka, bardzo dzielnie znosi.

Zuch kotek :)

Serta

Od: Wto wrz 12, 2006 22:51

Post » Pt paź 20, 2006 9:38

Już zrobiłam dla niego piękne ogłoszenie, TŻ wydrukuje w pracy, powielimy i porozwieszamy w zoologicznych i lecznicach dla zwierząt.

Jestm przekonana, że jak ktoś zobaczy tą słodziutką mordkę - to napewno się zakocha i przygarnie czarnuszka :)

Silva7

Post » Pt paź 20, 2006 12:12

up! zazdroszcze przyszłemu domkowi...
Kot najlepszym przyjacielem człowieka!

Sellen

Od: Śro wrz 27, 2006 15:08

Post » Pt paź 20, 2006 13:35

Piękny jest :kitty:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka