INTERNETOWE sklepy zwierzakowe

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 05, 2006 0:36

Kolejny sklep internetowy z Gdańska (wczesniej dzialali tylko i wylacznie na Allegro): http://zooexpress.pl.
Wybor raczej nie jest porażający :P . Firma stawia na duze opakowania (np. zwirki 10, 40l)
Obrazek
Obrazek

Immortality

Od: Sob paź 15, 2005 21:32

Post » Czw paź 05, 2006 9:44

Ja kupowałam w zooexpresie jak wystawiali swój asortyment tylko i wyłącznie na allegro.
Kupiłam wtedy kilka transporterków :lol: 2 dla siebie i jeszcze kilka dla znajomych, transporterki były w bardzo korzystnej cenie (ok. 30 zł) plus przesyłka.
Jestem bardzo zadowlona (moje koty mniej, bo u nich transporterek=wet) :twisted: Dostałam później jeszcze oferte z karmami od firmy, ale tam rzeczywiście stawiają na duże opakowania, a ja zaopatruje moje koty raczej w pojemności 0,3 i 0,4 kg, bo karma szybko im sie nudzi i większa ilość tego samego "papu" jest nie do zjedzenia :evil:

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Czw paź 05, 2006 11:41

Ja w zooexpresie zaopatrywalam sie tylko raz (i rowniez przez Allegro). Swojego czasu mieli fajne kryte kuwety w bardzo przystepnej cenie (tez cos kolo 30-35 zl). Nooo, coz moge powiedziec... :P Koty sa ze swej nowej toalety BARDZO zadowolone i ja rowniez (mniej zwirku walajacego sie po domu).
Obrazek
Obrazek

Immortality

Post » Czw paź 05, 2006 12:22

W karmy zaopatruję się najczęściej w krakvecie, jest to korzystne, bo zamawiam średnio 1 raz w miesiącu (mam 2 koty) karmy suche i zawsze żwirek 10 litrowy (lubię mieć w zapasie :wink: ) za kwotę mniej/wiecej 100 zł. więc przesyłka wychodzi mi gratis.
Wprawdzie zdarzyło mi się kilka razy, że pomylili coś lub o czymś zapomnieli, ale potem zawsze dosyłali z jakims gratisikiem :)
Zamawiałam tez kilka razy w animalii, ale wychodzą duże koszty przesyłki, a nie za bardzo mnie stać i nie mam takiej potrzeby żeby zamawiać za 300 zł. i mieć przesyłkę gratis :?
Poza tym w moim mieście na mojej trasie praca-dom mam przyjemny sklepik zoologiczny w którym można kupić dobre karmy na wagę i puszkowo-saszetkowe żarełko także (nie myślę tu o KK i W :wink: ).
A karmę RC Dental zamawiam u mojego weta, bo ma taniej niż w krakvecie :D

aga_tka

Post » Czw paź 12, 2006 11:05

Immortality mam malutką prośbę :)

Moglabys mi zdradzic w jakich sklepach zooligicznych w Gdańsku sie zaopatrujesz?? za ok 2 tygodnie zamieszka u mnie Mruczysława, a tez zależy mi na najniższych kwotach)

z góry dziekuję :D
...kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze...

Zosieńka

Od: Śro sie 30, 2006 15:49

Post » Czw paź 12, 2006 11:14

Aice pisze:
carmella pisze:
Aice pisze:A czy ktoś mógłby mi polecić jakieś sklepy wirtualne dla zwierząt w woj. pomorskim? Najchętniej z wszystkim dla zwierząt , czyli nie tylko karmą ale także żwirkami, kuwetkami itp. :)
Będe wdzięczna :D

skoro sklep jest wirtualny i mozesz sobie tylko poogladac zdjecia i przeczytac opisy to dlaczego musi byc w wojewodztwie pomorskim ???
Z Krakowa, Warszawy tez dowioza paczkę ;)

Tak wiem :) ale czasem jest możliwość własnego odbioru towaru i wychodzi taniej niż przesyłka, jeśli mogę odebrać na miejscu ;)

chyba ze kupujesz za ponad 100 zl to krkvet ci gratis przywiezie :D
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Czw paź 12, 2006 11:17

covu... za ponad 99 zł :wink:

aga_tka

Post » Czw paź 12, 2006 11:30

aga_tka pisze:covu... za ponad 99 zł :wink:

wiem wiem... ale ja lubie takie okragle liczby :D
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Czw paź 12, 2006 12:32

Mam jeszcze takie pytanie: podczas składania zamówienia w krakvecie pytają czy chcesz zrezygnować z rabatu na rzecz schroniska dla zwierząt i tak się zastanawiam czy te pieniążki rzeczywiście tam trafiają?

aga_tka

Post » Czw paź 12, 2006 12:41

aga_tka pisze:Mam jeszcze takie pytanie: podczas składania zamówienia w krakvecie pytają czy chcesz zrezygnować z rabatu na rzecz schroniska dla zwierząt i tak się zastanawiam czy te pieniążki rzeczywiście tam trafiają?

z tego co widzę tak - odkąd pojawiła sie ta opcja dla schronisk idzie duza większa kwota (kiedys bylo to 200-300 zł, teraz duzo więcej)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw paź 12, 2006 12:54

carmella dzięki :) czuję się uspokojona :wink:

aga_tka

Post » Pt paź 13, 2006 1:19

Zosieńka pisze:Immortality mam malutką prośbę :)

Moglabys mi zdradzic w jakich sklepach zooligicznych w Gdańsku sie zaopatrujesz?? za ok 2 tygodnie zamieszka u mnie Mruczysława, a tez zależy mi na najniższych kwotach)

z góry dziekuję :D

Szczerze powiedziawszy od pewnego czasu zaopatruje sie tylko i wylacznie w sklepie internetowym, a scislej mowiac w Mruczaczy (w koncu sie przekonalam do tego rodzaju zakupow, a pomyslec, ze kiedys bylam ich przeciwniczka ;) ). Po prostu zamawiam raz na jakis czas wieksza paczke i wychodzi taniej.

Jesli zas chodzi o gdanskie sklepy, polecam:
- sklep zoolog. w Nowym Porcie, przy ul. Wyzwolenia (w falowcu) -> dosyc duzy wybor (zwlaszcza jesli chodzi o puszki i saszetki Animondy, np. dla porownania - calkiem niedawno Animonda Rafine Soupe 100g kosztowala ok. 2,70zl + tanio suchy RC na wage - rozne rodzaje); to chyba "najtanszy" (a przy tym dobrze zaopatrzony) ze znanych mi zoologow;
- sklep zoolog. Pod Psem i Kotem w Brzeznie -> w niektorych dzielnicach Gdanska darmowy dowoz juz od zamowienia na łączną kwote 30zł;
- sklep zoolog. mniej wiecej w polowie ul. Obroncow Wybrzeza na Przymorzu-> tania Acana na wage; nie wiem czy to nie jest przypadkiem jedyny sklep w Gdansku, ktory prowadzi sprzedaz Acany?;
- sklepy zoolog. w Madisonie w Gdansku Głownym oraz na Manhattanie we Wrzeszczu -> duzy wybor, ale raczej maja tam zawyzone ceny w porownaniu do innych sklepow; nie wiem jak teraz, ale kiedys konkurencyjna cene mialy saszetki Schmusy Vollwert Flakes (zlotowke taniej niz gdziekolwiek indziej :P)
- kiedys zamawialam sucha karme Hills w lecznicy doktora Pikiela w Brzeznie na Galczynskiego; prowadzil tez sprzedaz karm weterynaryjnych, ale nie wiem jak to jest teraz.. wszystko w naprawde przystepnej cenie - taniej niz w innych znanych mi zoologach

I to chyba by bylo tyle.. Jezeli jeszcze przypomne sobie jakis sklep, postaram sie go dopisac do tej listy.

Na koncu musze dodac, ze jest to dobor slepow poniekad "supiektywny" ;) - zwiazany przede wszystkim z moim miejscem zamieszkania. Byc moze istnieja w innych czesciach Gdanska dobre sklepy zoologiczne, ale nic mi o nich nie wiadomo. I tu istnieje pole do popisu dla innych Forumowiczow z Gdanska,

Ponadto byc moze masz na mysli jakies konkretne karmy/produkty? Jesli tak, pytaj - byc moze wpadla mi w oko dana rzecz w jakims sklepie :wink:
Obrazek
Obrazek

Immortality

Post » Pt paź 13, 2006 10:09

Immortality dziekuję ślicznie :) poki co zaopatrywalam sie w Medisonie, maja duży wybór jeśli chodzi o podukty dla krolikow (jest to chyba jedyny sklep w ktorym jest sianko odpowiednie dla moich smrodków. Daję słowo, kroliki potrafia byc bardziej wybredne od kotków )
No a za jakis czas zamieszka u mnie mały kociaczek. W tym sklepie widzialam najwiekszy wybor jesli chodzi o karmy. A ze w Gdansku mieszkam ok 2 lat, zoologiczne interesuja mnie dopiero od kilku miesiecy wiec za bardzo nie wiem co i jak. Pewnie tez skonczy sie to zakupami w e-sklepach. Dla kotka juz wszystko jest zakupione i przygotowane, ale jak przegladam te sklepy to widzę jak bardzo przeplacilam :evil: tak bywa, z wlasnego niedoświadczenia...
Jeszcze raz dziekuję za pomoc :D

Zosieńka

Post » Pt paź 13, 2006 10:28

Zosieńka - to fakt, Madison ma rozbudowany dzial gryzonie. Chociaz wlasciciele kotow i psow rowniez oczywiscie znajda tam cos dla siebie.. No, ale jak juz pisalam - jedynym minusem sa ceny. Niektore puchy (bo to glownie mnie interesowalo) kosztuja nawet i zlotowke drozej niz gdzie indziej, a przy duzych zakupach powstaje z tego naprawde ogromna roznica cenowa..
Obrazek
Obrazek

Immortality

Post » Pt paź 13, 2006 11:47

Królik to nie gryzoń :twisted:

Zosieńka

[poprzednia][następna]