Wiem że dwa koty to super sprawa ale chyba malutka (nowa) i ten biedak zestresowany to nie najlepszy pomysł w tej chwili.
Moderator: Estraven
Ewik pisze:Piękny kotuch! Nie przejmowałabym się jego " nieśmiałością", tzn. pewnie bym sie przejmowała gdyby w marcu na mojej drodze nie stanął Dziki vel Boruta: roczny kot który nigdy nie miał domu i człowieka.2 miesiace spedził na parapecie w łazience,za firanką, bał sie jeść, bał się korzystac z kuwety, bał sie ruszyć...na widok człowieka dostawał szału...machał łapami, fuczał, zbyt bliski kontakt groził przegryzieniem krtani lub utrata palców...potem kotuch został odpomponikowany, dostawał krople Bacha i dziś to inny człowiek;)
Jeszcze nie udało mi sie przetrzymać jego potrzeb miziankowych- człek się zasapie, zmęczy, zdrętwieje a temu ciagle mało...![]()
Będzie dobrze, żeby tylko domek sie znalazł...
Mysle ze Agnieszka ma racje to moze dac efekty,glowa do gory, bedzie dobrzeAgnieszka Kaflińska pisze:Może daj mu spokój chwilowo w kwestii głaskania. Niech się troszkę oswoi z miejscem i z tobą.
Ewik, wiem że tak będzie.. ale nie zmienia to faktu, że serce mi się ściska jak patrzę na wciśniętego w kąt klatki, znieruchomiałego Filipa..
Jeszcze jak siedzę przy otwartej klatce i gadam do niego, to czasem nawet zdarza się mu przymknąć oczy.. ale jak tylko próbuję go pogłaskać to od razu jest syk, otwarta paszcza i zębiska na wierzchu.. no i pazury w pogotowiu..
Jeszcze się go nie boję, ale obawiam się, że on mnie - owszem..![]()
No i nie wiem co robić w tej sytuacji..![]()
A jedzonko nadal nietknięte.. i kuwetka pusta..
Ania Z pisze:musze sprawdzić ... ale chyba miałabym domek, może nie forumowy, ale to moja najbliższa rodzina więc będą wiadomości na bieżąco, szukają kota z długim futerkiem
w tej chwili nie mam jeszcze kontaktu, oni w Zakopanem a ja w Poznaniu, ale jak już coś będę wiedzieć pewnego to aamms odezwę się na pwOK
kocio piękny
moś pisze:moze go jednak wypuśc, ten brak kupki to ze stresu, moze jak sobie pochodzi to sie troche odstresuje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: bettysolo, Blue, Google [Bot], kasiek1510, puszatek, Wix101 i 217 gości