pojawiła się jakoś w wakacje i niestety nie zdążyłam jej wysterylizować, podejrzewałam, że jest czyjaś - wychodząca... wydawało mi się, że jest taka okrąglutka: bo brzuch nie był rozepchany na boki, tylko w dół jak u moich

od tamtej pory minął już na pewno z miesiąc, teraz koteczka zostaje zdecydowanie dłużej (parę dni temu spędziłam z nią prawie godzinę

dziś obejrzałam jej brzuszek i trzy sutki ma wyraźnie wyciągnięte - tylko nie wiem, czy to przypadkiem nie mogło zostać po karmieniu, nawet jeśli małych już nie ma??? jak długo zostaje???
i teraz najważniejsza rzecz: ponieważ koteczka była po porodzie tak bardzo chuda, wyraźnie widać, że brzuch już jej się zaokrągla

nie wiem, ile mają tamte kociaki, czy jeszcze w ogóle żyją i gdzie, widzę tylko, że niedługo mogą być następne i chciałabym wysterylizować ją, póki ciąża nie jest zaawansowana koteczka jest bardzo drobna, młoda i boję się, co może się stać
co zrobić w tej sytuacji? talon jeszcze jeden mam, oczywiście nie o to mi chodzi. nie wiem tylko, kiedy najwcześniej mogę ją zabrać (kociaki mają około miesiąca na pewno, może trochę więcej) - zakładając, że urodzone małe żyją... z jednej strony boję się o nie, a z drugiej - im później tym gorzej, Plamcia jest naprawdę malutka i delikatna, boję się, co może wyjść z operowania jej w późnej ciąży

proszę, doradźcie, wiem, że niektóre z Was też kiedyś miały tego typu wątpliwości
a wzgledem Plamci to ja mam niecne zamiary