WARSZAWA Powazki- KWIECIEN 2007/sensacja u Niebieskiego!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 04, 2006 0:39

Alinko ja już mam :lol: jest Dymcia która 10.10 będzie Krakowianką :lol: Mój ojciec mówi że ręce mu opadają przez moją głupote a potem się pyta kiedy ma mnie zawież do Józefowa :lol: Generalnie pochodze z tych kobiet które nie pytaja TŻ o żadne zgody tylko robią to co mają zrobić,i gdyby nie mieszkanie mini. brałabym pewnie całe mioty :lol: Niestety nadal kocham Balbinke :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 04, 2006 1:07

Kwarantanna mi się kończy dokładnie 19, ale jeśli to możliwe (pisałaś, że nie bardzo...), to chciałabym je wziąc dopiero 20. Jedynie wtedy mogę im poświęcic cały swój czas (ani pracy, ani szkoły w weekend :) i pomóc w zapoznaniu z nowym miejscem i domownikami. Rzucenie maluchów na głęboką wodę (czyt. w paszcze moich zazdrośników) doprowadziłoby mnie chyba do zawału!!

Pisz jak postępy maleństw...

A co do imion, to dla chłopaka proponuję Tamlin...nie bardzo wampierzaste, ale czarny elf ze szkockiej legendy chyba też może byc...?
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Śro paź 04, 2006 2:27

zapraszam na kolejną wampirzą aukcję :lol: :
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50373
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro paź 04, 2006 9:59

właśnie demolują klatkę... jak przyjdę z roboty to spróbuje je wypuścić w holu, tylko kto mi je potem połapie????

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro paź 04, 2006 11:44

one wejda w kazda dziore-trzeba powpychac skarpetki;))

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Śro paź 04, 2006 13:39

postaw im na środku trumienkę - będziesz miała 100% pewności, gdzie ich szukać :twisted: :twisted: :twisted:
przeurocze nietoperki, ej, kusi mnie by wyszabrować kudłatą dziewuszkę... ale z taką historią nie powinny mieć problemów ze znalezieniem domków/transsylwańskich zamczysk/lochów więziennych z centralnym ogrzewaniem - dajcie ogłoszenie adopcyjne na stronach fanów gotyckiego roka i miłośników "Nieustraszonych pogromców wampirów" Polańskiego, albo "Sabriny, nastoletniej czarownicy" albo "Buffy, postrach wampirów..." :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Śro paź 04, 2006 13:43

Generalnie wydaje mi się, że poza forum nie powinnyście podawać, że to koty z cmentarza... Nie to, że ja mam coś przeciwko, ale opinia publiczna może doprowadzić do nagonki na wasze osoby (łapanie kotów na pomnikach może się skończyć, że oskarżą was o ich dewastację)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro paź 04, 2006 14:58

owszem tajdzi. z tym, że można mówić, że z cmentarza, bez ujawniania szczegółów :twisted: mogłyśmy je przecież z alejki pozbierać, nie?

ja się boję czego innego, tfu, dlatego nie będę zbyt rozgłaszać, że one cmentarne. na szczęście nie są całkiem czarne...
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 04, 2006 20:26

o wampirkach będę opowiadać na ich wątku. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50367

jeden z nich siedzi mi właśnie za koszulą, mruczy, ziewa i wydłubuje oko (moje). reszta buszuje w klatce.

pisze jedna reka, wiec bez polskich.

bylysmy z gagucia na cmentarzu. 6-ty gnoj ma sie dobrze, wyglada zdrowo, ale olal nas i jedzenie. chyba trafilysmy zreszta zaraz po karmicielce, bo michy byly pelne zarcia, wszedzie...

tamten drugi miot rzeczywicie jest w Czajkowskich. Matka siedziala blisko nas i patrzyla na nasze wygibasy, niestety nie udaolo nam sie ani zajrzec do srodka ani zrobic fotek (tzn. gagucia ma 30 fotek z samymi trumnami, kociat nei widac).

Za to slychac :twisted:

wiec pewnie też nie jeden tam siedzi...

Martwię sie o ten miot, przypominam że ich starsze rodzenstwo bylo bardzo slabe, w sumie przezyla tylko ejdnak kotka (ta czarna w lecznicy). maluchy juz biegaja po grobie, wiec chyba mozna je zabierac. Im szybciej tym lepiej.

Trzeba je wywabiac, pewnie ta deska sie przyda. tam do srodka sie na pewno nei dostaniemy. I nie mam pojecia jak sprawdzic ile ich jest... i w zwiazku z tym po ilu maluchach lapac matke...

wymienilam wampirki, teraz inny pod bluzką:)

Zastanawiałam się na zrobieniem ogłoszenia o nich (tzn. o zbeiraniu forsy na nie) na jakimś forum rpg lub milosnikow wampirow, ale musialabym potencjalnemu chętnemu podać adres i konto... przyznam, ze trochę się boję, np. że trafię na studenta swojego... na takim forum mogą być... wolałabym by nie znali mojego adresu... nie mam pomysłu jak to rozwiazać...
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 04, 2006 20:48

taka dygresja. zajmowałam się kiedyś m.in. obrączkowaniem ptaków. czasem zdarza się, że ptak znaleziony w sieci jest bardzo słaby (np. długo leciał lub jest mokry), wówczas niekiedy trzeba go ograć rpzed wypuszczeniem. Jak?

wpuszcza się koszulę w spodnie, zapina porzadnie wszystko pod szyję - i wpuszcza się ptaka pod koszulę...

sama ćwiczyłam to tylko na 1 rudziku... ale są tacy, co miewali całe stadka naraz...

zastanawiam sie właśnie ile wampirkó by się zmieściło pod bluzką...:)
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 04, 2006 20:48

Jopop ale cie dopieszczają :wink: trzymaj zdala od szyji :wink: :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw paź 05, 2006 13:52

watek czarnej kotki z cmentarza ktora zostala w lecznicy-

http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php? ... 72#1878472

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Czw paź 05, 2006 18:14

Sporadycznie zaglądam na miau (jestem z dogo), no ale niestety właśnie tu trafiłam... Boże! czarne, urocze WAMPIRKI!
brat mnie zabije, ale dla Wampirka zgłaszam możliwość domu tymczasowego... a dokładniej to mam do dyspozycji pokój z psem, który zaakceptuje wszystko, co mu do pokoju przyniosę :twisted: Koty kocham od zawsze, ale w Warszawie nie mam możliwości mieć kota na stałe. Mój czarny kocurek (wyłowiony z rowu i odkarmiony butelką) jest u mojej mamy. No więc jeśli np. złapiecie tego 6tego i nie będzie gdzie go dać... Lub będzie polowanie na drugi miot... to byleby mi psa nie zjadły :wink:
No i generalnie to jestem teraz w miarę dyspozycyjna, tylko nie mam doświadczenia w łapaniu dzikich kotów.
Ech, wampirki... :1luvu:

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Czw paź 05, 2006 20:14

morisowa - cudownie:) powiedz tylko ile chcesz:)

a może mogłabyś wziąć do oswojenia tę koteczkę o której pisze gagucia post wyżej? to jest siostra starsza tych jeszcze nie złapanych wampirków, też wampirzyca... trzeba nad nią popracować, potrzymać na siłę na rękach, głaskać. Absolutnei nei gryzie, ale sie boi jeszcze, myślę że miesiąc intensywnego oswajania i bedzie cudownym kotem... ona teraz najbardziej potrzebuje pomocy...
Obrazek

jopop

Post » Czw paź 05, 2006 20:43

Byłyśmy znów na cmentarzu. Ten mały ma nas w 4 literach, bo teraz dostaje jedzenia za całą szóstkę... patrzył sobie na nas, ale nie miał zadnej ochoty wyleźć...

Wypuściłyśmy matkę biało-czarnych i tego czarnego kocurka, czarna młodsza kicia została w lecznicy - do adopcji (patrz wątek gaguci, link 3 posty wyżej - FOTKI!!!). Na pożegnanie dostały kilka dni scanomune, mam nadzieję, że dadzą radę chłodnym nocom...
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]