Moje kociska.. Misiowe nowości.. s. 97..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 21, 2006 17:37

dopiero doczytalam....
mocne kciuki za kiciunie :ok:

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Czw wrz 21, 2006 20:00

aamms pisze:Dzisiaj kolejny zastrzyk przeciwbólowy..
Ale jak ją obserwuję, to moim zdaniem największe kłopoty ma z tylnimi łapkami.. czasem nie może na którejś stanąć.. czasem mocno utyka..
Nie wiem już co o tym myśleć.. bo mam w domu na przemian kotkę staruszkę z objawami reumatyzmu i całkiem zdrowego młodego kociaka..

znam to :( , chory kot to rozpacz, bo nie zawsze umiemy mu pomóc. Trzymam kciuki, żeby chociaż nie bolało...
Bolek, Tygrys, Felicjan; Czarna i Ninek za TM [']

basic

Od: Śro cze 08, 2005 9:24

Post » Czw wrz 21, 2006 21:25

Najwazniejsze zeby nie bolalo. czekam z niecierpliwościa do poniedzialku na wiesci :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob wrz 23, 2006 10:55

Z Mrówką tak jak dotychczas, czyli raz lepiej raz gorzej.. Dzisiaj znowu kłujemy doopsko..

Łysy placek Nikusia powoli zarasta i co najważniejsze nie powiększa się.. Rzeczywiście zatrzymało się po powrocie do starej karmy..

A z nowości - Suffce pod przednimi łapkami zaczynają się pojawiać minikołtunki wymagające rozczesania.. No i jak widzę będzie problem z pielęgnacją futerka.. Jak tylko zabieram się za te skołtunione miejsca natychmiast zaczyna się warczenie i Suffka ucieka (jak zdąży, zanim ją przytrzymam.. :twisted: ) Futerko jeszcze nie jest normalnej długości a już takie zachowanie.. :? To co będzie jak urośnie całkiem?? :strach:

Nie chciałabym zajmować się jej futrem metodą strzyżenia na łyso co kilka miesięcy.. :(
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob wrz 23, 2006 19:52

ja z ptysiem mam takie problemy od wielu lat :? Takie minikultunki sa dla mnie mordega na codzien. Ptys warczy przy tym jak diabel tasmanski 8) No i z tego powodu nie wyglada ze tak powiem - wystawowo 8) ale trudno, nie jest przeciez na pokaz- nie lam sie :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie wrz 24, 2006 9:50

Poskarżyłam się troszę, ale jakoś dam radę.. :oops:
Najwyżej rzeczywiście będę wycinać..
Mam nadzieję, że odrośniete futro Suffki będzie w pielęgnacji podobne do Felusiowego i Misiowego.. bo jeśli miałoby być takie jak u Sówki od Jany, to będzie gorzej.. Sówce od Jany kołtuny robiły się od podmuchu powietrza..

Z Mrówka dzisiaj prawie dobrze, ale to dlatego że wczoraj znowu była kłuta doopka.. :?

aamms

Post » Pon wrz 25, 2006 9:40

To już dzisiaj.... Mróffciu- trzymam kciuki za dobre wieści..... A jeszcze chciałam zapytać (jestem laikiem jak chodzi o długie włosy) nie ma takich odżywek jak dla ludzi ułatwiających rozczesywanie?
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon wrz 25, 2006 9:51

Slonko_Łódź pisze:To już dzisiaj.... Mróffciu- trzymam kciuki za dobre wieści..... A jeszcze chciałam zapytać (jestem laikiem jak chodzi o długie włosy) nie ma takich odżywek jak dla ludzi ułatwiających rozczesywanie?

Dzięki za kciuki.. Bardzo, bardzo się przydadzą..

Są takie odżywki i są też szampony zwiększające poślizg włosa..
Ale na razie jeszcze poza kołtunkami pod przednimi łapkami, pielęgnacja Suffkowego futra w stanie inicjalnym nie stanowi klopotu, Suffka nawet to lubi.. mam nadzieję, że z czasem opanujemy i warczenie przy rozczesywaniu kołtunków.. :D
Dla mnie to wygląda na zakodowane zachowanie z poprzednich czasów.. bo czasem warczy troszkę na zapas.. :twisted:
Jak nie będzie innej metody to najwyżej pod łapkami będzie miala co jakiś czas wycinane futerko.. :D

aamms

Post » Wto wrz 26, 2006 0:23

Mam następujące wieści po wizycie z Mrówką u dr Stępkowskiego:

Nie ma żadnych zmian kostnych ani neurologicznych.. odcinki lędźwiowy i środkowy kręgosłupa są absolutnie prawidłowe.. o odcinku szyjnym nie można nic powiedzieć ze zdjęcia, bo kiepskie jest ustawienie kota.. ale sposób poruszania się Mrówki i badanie nie wykazały nic.. wygląda na to, że gnaty Mrówki są w nienajgorszym stanie..

Specjalnie nie podałam jej dzisiaj przed wizytą metacamu, żeby można było zobaczyć co się z nią dzieje.. i nic się nie dzialo..
Mam przestać podawać metacam, obserwować Mrówkę i przyjechać jak pojawią się opisywane przeze mnie objawy.. Wtedy Mrówka ma być na czczo, tak żeby bylo możliwe podanie jej narkozy i wykonanie porządnych zdjęć.. I wtedy dopiero będziemy się martwić co dalej w zależności od tego co wyjdzie na zdjęciach..

aamms

Post » Wto wrz 26, 2006 10:30 hmm

A może to reumatyzm? Na zdjęciu nie widać, a stawy rwą jak szlag...
Hmm nie wiem czy koty mogą mieć reumatyzm, ale jak moga mieć ludzie to widziałam na przykładzie własnej babci... Raz rusałka polna, a raz połamaniec jęczący.

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Wto wrz 26, 2006 11:01

Może.. :?
Nie mam pojęcia..
Ale trzyletni kot? 8O Nie za młody?

aamms

Post » Wto wrz 26, 2006 11:39

A może to jednak coś z mięsniami? Albo zapalenie nerwów? To jest najgorsze- jak nie wiadomo co jest.... Czasami się człowiek martwi niepotrzebnie a czasami bagatelizuje coś poważnego.... Mam nadzieję, że martwisz się nie potrzebnie..... Może już będzie ok? Taką mam nadzieje... Całuski dla Mróffci od ciotki!

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Wto wrz 26, 2006 11:53

Slonko_Łódź pisze:A może to jednak coś z mięsniami? Albo zapalenie nerwów? To jest najgorsze- jak nie wiadomo co jest.... Czasami się człowiek martwi niepotrzebnie a czasami bagatelizuje coś poważnego.... Mam nadzieję, że martwisz się nie potrzebnie..... Może już będzie ok? Taką mam nadzieje... Całuski dla Mróffci od ciotki!

A jak to mozna sprawdzić?
Też mam nadzieje, że martwie się niepotrzebnie.. :oops: Tylko wcale nie jestem pewna.. :?

Pewnie że przekażę całuski.. :D

aamms

Post » Wto wrz 26, 2006 14:48

Nie wiem.... Ale jutro będe u naszej dr Ewy- może podpowie... Mnie przy Yennie (chciałam koniecznie wiedzieć co jest z tą nogą w której nie ma czucia) radzili rezonans. Szukałam po Polsce i nie znalazłam. Ale potem się okazało, że właśnie dr Stępkowski gdzieś tam wozi koty na rezonans diagnostyczny a nie leczniczy. Tylko koszt jest zaporowy- słyszałam o 600zł.... i o 800zł.... Ale może da się cos zdiagnozować po objawach- nie wiem.... Dobry neurolog może widzi jakies charakterystyczne zmiany...

Slonko_Łódź

Post » Wto wrz 26, 2006 14:51

Czyli wiemy, że nic nie wiemy....
Oby udało się zdiagnozować i z powodzeniem leczyć :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]