Królewna Czekoladka, Krokodyle i Tygrysy (s. 103)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 22, 2006 23:14

Czekuniu, Słoneczko :1luvu: trzeba zrobić małe "kuj" żeby sprawdzić, czy wszystko dobrze. jestes taką Dzielną Dziewczynką i tyle już wycierpiałaś, że gdyby to było możliwe ciocia pixie dałaby się kujnąć za Ciebie...ale tak się nie da...Bądź dalej dzielna, to tylko jedno małe, ale baaardzo ważne "kuj". Ciocia pixie będzie trzymać kciuki, żeby nie bolało...
Buziaczku Słodki, dobranoc :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob wrz 23, 2006 1:49

Żabciu kochana, mądrze ciocia pixie mówi :wink: takie dzielne kocidło jak Ty nie ma się co bać małych kuj, kiedy już wiadomo, że kocidło będzie żyło, jest całe i prawie zdrowe :) tylko chwila strachu, kuj i już, a potem ciocia Agnes na pewno da do miseczki coś pysznego w nagrodę za dzielność :wink: a na pocieszenie jeszcze Ci powiem, że ja przy pobieraniu krwi prawie zawsze słabnę - taki wielki bydlak wielbłąd (nie ze strachu co prawda, tylko jakoś nagle odpływam :roll: ), to co dopiero Ty: filigranowa Królewna... trzymam kciuki, żeby wyniki były coraz lepsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
a jak Mała Krokodylcia i inne tak Cię napastują :wink: , to weź im na złość tul się do Agnes ile wlezie :wink: wtedy zobaczą, że one też powinny (z zazdrości, a jak :wink: ) i choć na chwilę dadzą Ci spokój :wink:
dobranoc kochanie
teraz trzymaj za ciotkę pazurki, żebym jakąś robotę na wolne dni znalazła -dobrze? bo skoro przy egzaminach pomogły, to może i teraz pomogą... a koszty utrzymania sześciu kotów plus bliżej nieokreślonej ilości dziczków spod śmietnika (duuużo, ok.10 co najmniej :roll: ) są zdecydowanie ponad moje garby :roll: :roll: :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob wrz 23, 2006 2:56

buziaczki jeszcze raz dziś :1luvu:
nie masz pojęcia Żabulko jak bym Cię chciała poznać :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 23, 2006 7:32

Cześć Słoneczko :D , jak dzisiaj spałaś? I oczywiście jak spały Krokodyle i Tygrysy? Dogadaj się z Nimi Czekunia bo na pewno ciocia Agnes się tym martwi, przecież Ty jesteś od tych dzikich zwierząt mądrzejsza, znajdź jakiś sposób Królewno.
Profilaktyka i prewencja :lol: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:.

Chociaż Ty Czekuś jesteś zdrowa, z Azorem znowu źle, już zaczynam nie wyrabiać - psychicznie, fizycznie, o finansach to nawet nie wspomnę...
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob wrz 23, 2006 21:18

Spałam bardzo dobrze, dziękuję :) A mówiłam Wam już, że zrobiłam sobie wygodne łóżeczko w szafce MŁodej Dużej? Dobrze, że wyjechała na długo, to mnie nie przegania. No więc w tej szafce spi się bardzo wygodnie, cieplutko i spokojnie. I zawsze mogę się w niej schować jak mam dość wygłupów Tygrysów. Już ja umiem sobie z nimi poradzić, jak się pchają do mojego Królestwa :!: :!: :!:
Dziś Agnes znalazła na działce 3 malutkie śliczne kociątka. Nazwalismy je Biszkopciki, bo są takie kremowo- biszkoptowe. Chętnie bym je wychowała, bo lubię się opiekować maluszkami, ale agnes się bała, że mogą być chore i mnie czymś zarazić. I znalazła im lepszą mamusię, zaszczepioną. Obiecała mi, że ja też wkrótce będę zaszczepiona. Nie wiem co to znaczy, ale jeśli potem będę lepszą mamusią to się zgadzam.
Teraz pomagam Agnes wybierać zdjęcia maluszków.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob wrz 23, 2006 22:35

jakie ropuszki słodkie :love: :love: :love: piękności, ale ja Ci powiem Czekuniu w sekrecie, że ja i tak najbardziej kocham czarne. nic na to nie poradzę :wink: no i czarnopodobne oczywiście, np. czekoladowe :wink: :wink: :wink:
tak, ciesz się, że jesteś zdrowa i że Ktoś (uhmm, sporo tych ktosiów chyba :wink: , ale chodzi mi o tego codziennego Ktosia :wink:) Cię kocha... że trafiłaś do Kundelka, a nie np. do tego katowickiego bu#&%^$@... fajnie, że uwiłaś sobie przytulne gniazdko i nie dasz się Krokodylom za bardzo męczyć :wink: no i na pewno jak już będziesz zaszczepiona, Agnes pozwoli Ci być ciocio-mamusią, bo przecież wie - po Piotrusiu - jakie masz kochane serduszko :1luvu:
ciotka W. jest z Ciebie bardzo dumna, wiesz :wink: ???

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 23, 2006 22:37

gattara, żeby Azorek wyzdrowiał :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 23, 2006 23:17

To u Agnes na działce takie Biszkopty rosną 8O

Czekuniu, mam nadzieję, że Biszkopty nie wejdą Ci wkrótce na piękną główkę...Wystarczą Krokodyle i Tygrysy...

Zdradzę Ci w sekrecie, że szczepienie to też niestety małe kuj ale za to potem będziesz mogła opiekować się takimi różnymi, co to je Agnes na działce zbiera... :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie wrz 24, 2006 7:44

Czekunia Słoneczko byłabyś napewno najlepszą mamą zastępczą na świecie, ale teraz musisz jeszcze bardzo na siebie uważać.
Biszkopciki przepiękne, nie na darmo uwielbiam słodycze, jeżeli wyglądają jak Czeko i Biszkopciki to można się głeboko uzależnić :lol: :1luvu: .
Liczy się profilaktyka więc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :wink:

Dzięki Wielbłądziu za dobre myśli, to zawsze dużo daje....
Obrazek

gattara

Post » Nie wrz 24, 2006 21:57

Czekuniu! Ciocia pixie myśli o Tobie i przesyła buziaczki !
Coraz piękniej wyglądasz i mam nadzieję, że wyniki badania krewki będą OK

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon wrz 25, 2006 1:18

no i jak wyniki, znów lepsze :) ? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ciotka dziś sprząta, więc jest padnięta, ale o Tobie nigdy nie zapomina ślicznotko :wink:
za Azorka nadal dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Zośka śpi mi pod ręką i jak zapytałam, czy ona też trzyma, to odpowiedziała 'mrr' - jak nic znaczy, że ona też :)

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 25, 2006 7:26

Czekunia robili Ci już to wstrętne kuj? A mówili coś o wynikach, gdybyś coś wiedziała to powiedz ciociom.
Profilaktycznie:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wielbłądziu podziękuj ode mnie Zosi, ma dobre serducho :) , Azor raz lepiej raz gorzej, mam wrażenie że nie mam na to najmniejszego wpływu :(
Obrazek

gattara

Post » Pon wrz 25, 2006 20:46

Królewno kochana, takie tu dziś straszne wieści, wyć mi się chce, a siedzę w kafejce :crying: :crying: :crying: dobrze, że chociaż u Ciebie dobrze...
biedny Silver, biedny Zenek :crying: :crying: :crying:

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 25, 2006 20:55

pociesz nas wszystkie Czekuś, Ty jesteś mądra dziewczynka, wymrucz coś mądrego, nie wiem, jak reszta cioć, ale ja ryczę przy ludziach w kafejce netowej :cry: :cry: :cry:

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 25, 2006 21:11

My tu też ryczymy :( :( :(
Trzymaliśmy z całej siły pazurki za Silverka i nic nie pomogło :(
Agnes opowiadała, że tam ślicznie jest w tym Kocim Raju.... ptaszki i kotki i pieski...... wszyscy żyją w radości, przyjaźni, mają syte brzuszki i cieplutkie słoneczko. Nic ich nie boli i niczego się nie boją. Tylko nie mają swoich Dużych i trochę tęsknią.
Ale Silverek tu też nie miał swoich Dużych, a tam bedą czekać na niego nasz Szamanek i Filipek. Agnes ich prosiła, żeby zaopiekowali się Silverkiem. Nie będzie sam.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

[poprzednia][następna]