Adopcje opolskiego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 12, 2006 12:49 Adopcje opolskiego schroniska

Ten wątek jest wątkiem optymistycznym. Tu wpisuję wszystkie te koty, którym się udało.
Ale chciałabym by były tu też te, które od nas odeszły. Chciałabym byśmy o nich pamiętali, bo każdy z nich był wyjątkowym kotem.

Lucjan Lucjanem opiekuje się wirtualnie Puss :)

Obrazek

Przepiękny, duży kocur. Ma ok 1-2 lat. Znaleziony na ulicy w podopolskiej miejscowości. Bardzo miły i pro-ludzki :) Do przytulania i kochania :)
Wątek Lucka na Kociarni:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2100818#2100818

Lucjan tez już mieszka w swoim własnym mieszkanku. teraz trzymajmy kciuki by mieszkało mu sie jak najlepiej :)
LUCJAN NIESTETY WROCIL DO SCHRONISKA, WYMIENIONO GO NA MLODSZEGO KOTA. LUCJAN JEST CHORY I BARDZO NIESZCZESLIWY :cry:

Lucjan odszedł ona nas 1 czerwca 2007r. Miał zaawansowanego FIPa. Nie doczekał podróży do nowego domu.

Drobinka

Obrazek

Piękna kotka w typie orientalnym. Drobniutka i delikatna. Bardzo zlękniona, prawdopodobnie skrzywdzona przez człowieka :(
Wątek Drobinki na Kociarni:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2335374#2335374

Drobinka odeszła od nas bardzo szybko. Miała nerki tak chore, że nie było jak ich ratować :cry:

Ogonek

Obrazek

Kolejny podrzutek. Bez historii. Ale młody, cudny. Cały biały, tylko ogonek sie wychylił i urósł czarny :)
Kociak jest typem loosaka :) Jest boski! Bierzesz na ręce i możesz z nim zrobić wszystko. Kot i tak jest zadowolon :wink:
Wątek Ogonka na Kociarni:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2335941#2335941

Ogonka zabił w przeciągu dwóch dni wirus, nawet nie bardzo wiadomo jaki :(

Do tego wątku przerzucę te kociaki, którym już się udało znaleźć nowe domy. Nie chcę o nich zapominać, bo każdy z nich wrył się w moje serce, każdy zabrał ze sobą jego cząstkę :) I zawsze będę mogła tu zajrzeć by sobie na nie popatrzeć.

Formę tekstu, pozostawiam oryginalną z watku opolskiego schroniska :)

1. Bojówka Bojówka została adoptowana w sobotę 26 sierpnia przez pewną panią i jej trzy córki :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Obrazek

Bojówka trafiła do nas tydzień temu. Jako jedyne zdrowe kocię z trojga rodzeństwa. Pozostałe dwa kocięta z uszkodzonymi oczkami zostały uśpione :( Pierwsze prychanie zostało zneutralizowanie antybiotykiem i Scanomune. Jak już wszystko się uspokoi, koteczka zostanie odrobaczona i zaszczepiona. Jej imię - Bojówka, wzieło się z jej wielkiej odwagi, zawsze chce pokazać jaka to ona jest groźna i bojowa. Syczy za kilka dorosłych kotów. Ma około 3 miesiące. Szybko się socjalizuje. Na razie jest na etapie jedzenia ile wlezie, z tego powodu ma wciąż duży, okrąglutki brzuszek. Poszukujemy opiekuna netowego jak i dobrego domku na całe życie Bojówki :)

2. Proludek Naszego Proludka adoptował pracownik schroniska, Proludek będzie miał świetny domek z ogrodem i mnóstwo zwierzęcego towarzystwa do brykania :D:D:D:D:D

Obrazek

Przedstawiam Wam najbardziej cudownego, kochanego i wogóle, wogóle, wogóle kociaczka na świecie! Proludek jest najbardziej pro-ludzkim kociątkiem pod słońcem :D Nie da mu się nawet zrobić dobrego zdjęcia bo tylko by przesiadywał na człowieku układajac się na ramionach do snu. Mruczy serenady do ucha. Kocha wszystkich. Udeptuje wszystko, jak się przewróci na plecki to udeptuje nawet powietrze. M aok 3 miesięcy. Został odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony. Niestety dopadł go już wirus kociego kataru z którym bezsilnie walczymy od ponad tygodnia. Mam nadzieję, że wyjdzie z tej walki cały i zdrowy. Prosimy o netowego opiekuna dla Proludka i o wspaniały domek!

3. Koksinka - Koksinka została adoptowana w dniu 5 września przez bardzo miłą panią która zabrała ją prosto ze schroniska:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Obrazek

Jedna z dwóch koteczek urodzonych przez piękna burą kotkę. Kotka nie była dobrze traktowana w swoim domu, dlatego trafiła do nas. Siostra Koksinki jest chora :( wciąż przebywa w klinice weterynaryjnej. Koksinka też nie czuje się za dobrze. Ale cały czas o nią walczymy. Kotka jest bardzo sympatyczna. Ma cudowny pysiek, jak się na nia patrzy to wciąż chciałoby sie ją przytulać. Ostatnio dużo placze. Schronisko jej nie służy. Mama też się źle czuje. Wszystko jest nie tak...
Może ktoś pomoże Koksince?

4. Piratka - Piratka została adoptowana w schronisku w sobotę 16 września :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Obrazek

Trzech towarzyszy niedoli działkowej. A może i rodzeństwo, tego nie wiemy do końca. Wyłapane z działek przed niechybną zgubą. Zaszczepione, odczekały kwarantannę w prowizorycznym baraczku, poczym trafiły do schroniskowego boksu. Socjalizuja sie powoli, panienki są bardziej bojaźliwe, natomist Budrys jest bardzo zaczepno-przerażony i bardzo syczący :). Kociaki maja tak około 3 miesięcy. Zdrowotnie mają się całkiem dobrze - ufff. I oczywiście szybko potrzebują domków by się wyluzować i zaczać być porzadnymi mruczacymi obywatelami. Niedługo minie miesiąc od pierwszego szczepienia. Potrzebujemy więc też netowych opiekunów by pierwsza wpłata poszla na powtórne szczepionko!

Adopcje idą w średnim tępie. Po drodze adoptowane są kociaczki których nie zdążam umięscić na stronie, czy nawet opisać. Trafiają kilku-tygodniowe maluszki bez mam, ale na szcęście jakoś znajdują się ludzie którzy po takie malce przychodzą :) Ostatnio tylko jeden taki maluszek nam odszedł [*].
Ostatnio edytowano Czw sie 02, 2007 17:26 przez Boo, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto wrz 19, 2006 17:42

5. Okruszek Okruszka adoptowała netowo Ciocia - Ppsi! - Okruszek pojechał 18 września do nowego domku do Kędzierzyna - Koźla! Wszystko wskazuje na to, że trafił do wspaniałego domku :D

Obrazek

Okruszek też pochodzi z działek, wyłapany "przy okazji" z powyższym towarzystwem :) Niestety jest młodszy, ma ok 2 miesiące, i zabrakło dla niego szczepionki, został zaszczepiony z opóźnieniem i juz nam się rozchorował, jedno oczko zaropiałe, z noska leci itp, itd :( Okruszek jest cudownie miziasty, ślicznie umaszczony i puchaty. Jest taki malusi i okrąglusi tylko do kochania. Prosimy o opiekuna i domek dla Okruszka!
Obrazek

Boo

Post » Wto wrz 19, 2006 17:52

Zupełnie zapomnialam o adopcji naszego Hrabiego :)
Hrabia zostal adoptowany 27 sierpnia, a oto fragment jego wątku:

W niedzielę adptowano Hrabiego Monte Christo:

Obrazek

Hrabia był mistrzem ucieczki, nie dało się posprzątać boksu, zawsze nawiał :D.
Niestety o szczegółach adopcji Hrabcia nic nie wiem :(

Ale uważam, że wszędzie lepiej niż w schronisku /nie dopuszczam do siebie jakiś skrajnie tragicznych myśli oczywiście/.
Obrazek

Boo

Post » Wto wrz 19, 2006 18:01

Wczorajszy dzień i miniony weekend był dosyć dobry jeśli chodzi o adopcje. W niedzielę oddaliśmy do adopcji dorosłą, czarno-białą kocicę Nefrę, niestety nie mam jej zdjęcia. Wczoraj razem z Okruszkiem, poszczęściło się kocurowi Kropkowi i jego przyjaciółce również czarno-białej, dorosłej kotce jeszcze bez imienia, panie spod opolskiego Izbicka zdecydowały się na jej adopcję mimo, że była troszkę dzika i wystraszona ale bardzo kochała się z Kropkiem :D Będą mieli dla siebie wielki dom i szczęśliwą rodzinę. Zdjęcia tej kotki też nie mam ale mam fajne zdjęcia Kropulca - zaraz je wstawię. Kropuch był cudownym kotem - był cały biały miał jedynie śliczne kropeczki na uszach oraz kropkę na nosku :D Był czuły i miziasty.
Zarówno Kropek jak i Nefra i bezimienna kotka były u nas już bardzo długo, Kropek i Nefra od wielu, wielu miesięcy i jako koty kilku letnie miały już marne szanse na adopcje. A tu taka niespodziewanka!
Obrazek

Boo

Post » Wto wrz 19, 2006 18:17

Proszę Państwa, oto miś khmmm, Kropek oczywiście :wink:

1. Tak pięknie wyglądam w łańcuszkach:

Obrazek

2. Tak pięknie wyglądam na drapaczku obok łańcuszka:

Obrazek

3. O ty łańcuszku!

Obrazek

Kropuszku mam nadzieję, że będziesz szczęśliwy ze swoją koleżanką w nowym domku! Będę bardzo za Tobą tęsknić!!!!
Obrazek

Boo

Post » Wto wrz 19, 2006 23:01

No napisałby ktoś, że nasz Kropek jest bardzo uroczy, no! :twisted:
Obrazek

Boo

Post » Wto wrz 19, 2006 23:06

Sliczny :love: a jaki podobny do mojego działkowego Maniusia :lol:
Kropeczku duuuuuużo szczęscia na nowej drodze zycia :D

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Śro wrz 20, 2006 10:08

Wspaniale czyta się takie posty :D :D
Aż serce rośnie :D :D :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro wrz 20, 2006 10:48

Dziękujemy :D
Obrazek

Boo

Post » Śro wrz 20, 2006 12:03

Jaki piękny wątek! :D
Tak miło czytać o dobrych wydarzeniach :D

Dużo szczęścia w domach, kotki! :ok:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Sob wrz 23, 2006 21:03

2. Ptysia - Ptysię adoptowała netowo Ciocia Wanila! - Wczoraj, to jest 22 września Ptysia została zabrana do swojego nowego domku w Opolu :D:D:D:D:D:D:D:D

Obrazek

Ptysia jest córką Bajaderki, czyli są juz u nas około półtorej miesiąca. Koteczka ma jakieś 6 tygodni. Jest cudownie kochana, ufna i rozbrykana. Jest po kuracji Scanomune. Niestety wirus kociego kataru z którym walczymy od kilku dni nie oszczędził i jej. Mała dostała wczoraj całą baterię leków. Mimo rozłąki z mamą dobrze sobie daje radę w boksie z młodzieżą, dokazując z chłopakami na równi! Bardzo bym chciała dla obu dziewczyn wspaniałe domy. A ponieważ bajaderka ma już netową opiekunkę to i dla Ptysi prosimy o takową :)

Wczoraj po Ptysieńkę do schroniska przyjechało młode małżeństwo. Ich decyzja o adopcji kota była wspólna i przemyślana. Państwo mają 2-letniego synka, ale mam zapewnienie oboja rodziców, że mała będzie bezpieczna :wink: Ptysia będzie się teraz nazywać Morwa, no na razie raczej Morwusia. Wczorajszy dzień był dla niej pełen wrażeń, ale w nowym miejscu pojadła, popiła, pobawiła się, pierwsza kupka też już była! Ptysia /bo dla mnie już zawsze będzie Ptysią/ jest jeszcze troszkę przestraszona ale myślę, że szybko się oswoi, bo jak już dała się podrapać za uszkiem to zaczęła mruczeć! Pierwszy raz słyszałam by ona mruczała! A najbardziej byłam wzruszona tym, że malutka mnie poznała jak przyszłam i usiadłam na kanapie to przybiegła i schowała się za moimi nogami, no ryczeć mi się chce ze wzruszenia. Z resztą już nie raz się poryczałam. Bardzo tęsknię za "moimi" kociakami, uwierzcie mi...
Obrazek

Boo

Post » Sob wrz 23, 2006 21:10

A dzisiaj, dzięki aukcji na Allegro którą zorganizowała Marry2004 i jej TŻet do schroniska przyjechali Państwo specjalnie po Nutkę!
Przyjechali aż spod opolskich Głubczyc żeby zabrać naszą chorowitkę :)
Na razie więcej informacji nie mam, ale mam telefon nowych opiekunów Nutki, a i oni mają mój i wiedzą, że mają się ze mną skontaktować. Będę pisać jak tylko się czegoś nowego dowiem :D

Trzymajcie kciuki by naszym maluszkom było dobrze w nowych domkach!
Obrazek

Boo

Post » Pon wrz 25, 2006 11:12

Pięknie :D
Kciuki są :ok:

Kicorek

Post » Pon wrz 25, 2006 11:16

Kicorku, jak dobrze wiedzieć, że wciąż jesteś z nami :)
Obrazek

Boo

Post » Pon wrz 25, 2006 11:20

Jestem, tylko czasem się gubię, tyle się u Was dzieje :D

Kicorek

[następna]