Cuda się zdarzają - znaleziona po 2 miesiącach!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 19, 2006 10:57 Cuda się zdarzają - znaleziona po 2 miesiącach!!!!!!!!!!

nie wiem czy mnie pamiętacie! w lipcu pisałam, że zagubiła mi się Kicia i własnie wczoraj wieczorem ją odnalazłam. DZIĘKI ŻYCZLIWOŚCI SĄSIADKI!
a zaczęło się..... my pokąpani, w szlafrokach, odlądamy wiadomości regionalne a tu domofon, ki diabeł o 10 wieczorem wydzwania, dziecko nam obudzi, domofon ledwie działa, pytam :kto tam?, a tu odpowiedź: czy to pani zaginą kotek, a znalazł się? - tak mi, ale nie znalazł się, i słyszę odpowiedź: to siedzi przed moją klatką , niech pani zejdzie. Pomyślałam: tak, już nie raz biegałam za kotem - widmo, którego ktoś podobno widział, ale zeszłam. podchodzimy pod klatę a tam ni słychu - ni widu. znów fałszywy alarm, ale kobitka uparta i mówi : niech pani się przejdzie, albo wyjdzie za godzinkę jak będzie ciszej. - tak, łatwo jej mówić, rano mąż ma wyjazd do W- wy, dziecko do żobka, ja do pracy. ale skoro jest siepło to się przejdę, pomyślałam. doszedł do mnie mężulek i łazimy i szukamy.
rozdzieliliśmy się i nagle słyszę woła mnie: ania, chodź tu, jest tutaj, czarny kot jakiegoś kotak białego pogonił. pobiegłam, ale jak kamfora, nic nie widzę, kiciam, wołam i naraz słyszę "miau,miau". nie widzę ale mam wrażenie że to ona, bo odpowiada na głos, w końcu pokazała się, TO BYŁA ONA!!!!! mimo że nie widziałam dokładnie bo była w krzakach ale już wiedziałam że to ona.
dobra jest, pomyślałam, ale jak nie stracić jej z oczu i ją złapać!!!
ja jej pilnowałam a mężulek poszedł po karmę suchą, bo zawsze reagowała na szelest woreczka i karmy. wołam ją a ona odskakuje, podchodzę a ona ucieka. ganiałam za nią wokół bloku chyba z trzy razy i tylko się mogłiłam, aby nie stracić jej z oczu. w końcu usiadła na skraju, kucnęłąm i podchodzę na kuckach, krok za krokiem. rzuciłam jej ziarenko suchej karmy, usłyszała, zaczęła szukać i zjadła, potem drugie, i tak coraz bliżej. już ją chciałam złapać a ona odskoczyła. i wszystko od nowa, krok po kroku do przodu i cap!!!! udało się. chwilkę chciała sie wyrwać ale chyba poznała i szybko się uspokoiła.
w domu zamknęliśmy w kuchni i co dalej? - wet, ale dziecko śpi, sama nie zostanie! po babcię na drugi koniec miasta, dzwonimy, babcia śpi, ale wsała, przyjechała a my do weta.
wcześniej dałam jej jeść, rzuciła się jakby tydzień nie jadła- a z reguły jest niejadkiem. jeszcze by zjadła ale stwierdziłam że jeżeli długo ni jadła to jej zaszkodzi, zaczęłą się łąsic, mruczeć.
u weta - ogólny przegląd, temperatura,usg - ma zgrubienie w brzuchu ale wet mówił że to powinny być w jelitach resztki niestrawionego pokarmu, zastrzyki wzmacniające z witaminami, odpchlenie, zostało odrobaczenie ale dał tabletkę i kazał podać za 2-3 dni, do jest za bardzo osłabiona aby serwować jej jeszcze i to.
teraz jest sama w domu, mam nadzieję że nie narozrabia bo nie miałam sumienia zostawić jej zamkniętej w kuchni czy łązience więc ją puściłam po mieszkaniu.
jestem cała w skowronkach!!!!!!!!!! :D :lol: [/u]

Marian

Od: Śro mar 10, 2004 19:05

Post » Wto wrz 19, 2006 11:05

:D :D :D

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Wto wrz 19, 2006 11:06

:D :D :D

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Wto wrz 19, 2006 11:14

jeszcze raz gratulacje :ok:
a mówiłam że będzie dobrze :D
a może z tym drugim kotkiem to nie taki zły pomysł co??
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto wrz 19, 2006 11:15 Re: Cuda się zdarzają - znaleziona po 2 miesiącach!!!!!!!!!!

Cieszymy się razem z Tobą!!!
Marian pisze:jestem cała w skowronkach!!!!!!!!!! :D :lol:

Też byłam w skowronkach jak mój Kajtek znalazł się po miesiącu. I to w zimie
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 19, 2006 11:18

Alez sie ciesze! :D

:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto wrz 19, 2006 11:27

To kolejny przyklad, że nikt nie powinien wątpic w znalezienie kociej zguby i szukać do skutku. :ok:
Ciesze się ogromnie, że kicia już bezpieczna w domku :D
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Wto wrz 19, 2006 11:28

nie mogę skupić się na pracy!! jestem tak zafascynowana! w sobotę, kiedy w końcu w całej okazałości obejrzałam sobie tego kociaka, który był typowany jako moja kotka już straciłam nadzieję, bo ciągle jednak miałam. już zastanawiałam się co robić ze wszystkimi akcesoriami Kici, czy oddawać, czy brać kolejnego kociaka. śmiejemy się z mężulkiem, że telepatycznie wyczuła, że musi wracać bo my musimy podjąć decyzję co dalej. i wróciła!!!!! okropnie bałam się podejść do niej bo wiedziałam że będą kłopty przy chwytaniu, ale wcale nie była tak źle!!!!!

Marian

Post » Wto wrz 19, 2006 11:31

już wiem czemu nikt nie odpowiedział na moje ogłoszenie o jej zaginięciu!!!!!
podałam, że ona jest biała ale w rzeczywistości teraz jest prawie szara :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:
chyba muszę kupić jakiś szampon dla kotów i ją "wyprać" :roll: :roll:

Marian

Post » Wto wrz 19, 2006 11:36

Ja na Warszawskiej nawet zaczepilam Pania, ktora podobna
kocine na smyczy prowadza. Ale zeznala, ze kote ma od ponad
roku.

Z gabinetu Darii na Polnej trzeba ogloszenie zdjac.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto wrz 19, 2006 11:46

masz rację Dorotko, o tym nie pomyślałam. już w większości moje ogłoszenia są pozrywane i nie istnieją, ale w miejscach zamkniętych mogą jeszcze być. przejdę się tam po południu i zabiorę. buziaki!

Marian

Post » Wto wrz 19, 2006 12:02

Jak dobrze.... (łomot kamienia spadającego z serca)

Marian, na wszelki wypadek szybko wysterylizuj kotkę, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście
Pamiętam Wasz wątek, niestety nie pamiętam, jak się wymknęła - spróbujcie tak zabezpieczyć mieszkanie, żeby historia się nie powtórzyła bo cuda sie nie powtarzają ...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto wrz 19, 2006 13:14

skoczyła lub spadła z dalkonu, z drugiego piętra. już teraz będziemy ostrożniejsi.
a co do sterylki to już od razu wczoraj się pytaliśmy. musimy odzekać z dwa miesiące aż dojdzie do siebie, nabierze ciałka, bo jest chudziną ( jutro postaram się przynieść zdjęcia) najlepiej żeby w tym czasie dostała rui i wtedy zaraz po jej zakończeniu na zabieg, ale jeżeli nawet nie, to za jakieś właśnie dwa m-ce to zrobimy. na 100%!!!! :cat3:

Marian

Post » Wto wrz 19, 2006 13:33

Kocham takie wiadomości. :lol: :lol: :lol:
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Wto wrz 19, 2006 13:43

Ja też :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20