POMOC W ADOPCJI ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 11, 2006 21:55

Różyczka już jest na liście- teraz zdjęcia i opis (wszystkie mam też większe)

Różyczka ma pół roku- zdrowa, zaszczepiona, piękna. Wydawać by się mogło, że kot idealny. Jednak Różyczka nie lubi dotyku ludzkiej ręki. Obserwować człowieka, pobawić się z nim- o tak! Ale dać pogłaskać- nieeeee! Niedotykalskiego kota nikt nie chce, nie chce czekać, zdobywać zaufania. Różyczka szuka wyjątkowych ludzi, którzy pozwolą jej być niedotykalską panną, domu z chęcią z drugim kotem.
Obrazek Obrazek

Jagoda- kotka zabrana z ruiny domu przeznaczonego do rozbiórki. Ma 3-4 lata i jest przepięknie biało-niebieska. Niestety życie na wolności pozbawiło ją części tylniej łapki. Doskonale radzi sobie na trzech łapkach, jak trzeba podpiera się kikutem, wskoczy na kanapę czy krzesło, jednak życie na podwórku to dla niej wyrok. Szuka odpowiedzialnego domu, spokojnego, bo jest delikatną koteczką.
Obrazek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon wrz 11, 2006 22:38

1. MRUCZKA
Ta koteczka pilnie potrzebuje nowego, troskliwego domu, w którym już nigdy nie będzie samotna, gdzie bedzie kochana, glaskana, brana na kolana i tulona.

Koteczka jest przepiękna-czego niestety zdjęcia nie potrafią oddać. Jest smutnym, samotnym kotem, który potrzebuje dużo więcej czułości niż dostaje obecnie.
Kobieta która ją ma chciala ją oddac do schronska, ale udało się ja odwieźć od tego pomysłu. Niestety trzea szukać nowego domu. Zrestzą w tym, Mruczka wcale nie jest szczęśliwa. KObieta nie bierze ja na kolana, ciagle jeździ do cóki, albo na pielgrzymki. Zamyka kota samego w PRZEDPOKOJU. Kot tam marnieje w oczach. Jest smutny, biedny i szybko trzeba ją stamtąd zabrać. Jest szczepiona, wysterylizwoana, kuwetkowa i piękna. Ma 4 lata.
Jej zdjęcia są tutaj (i nie oddają tego jaka jest piękna)
http://www.aga.icenter.pl/koty/images_d ... ee2304.jpg

2. GRUBASKA

Ich właścicielka - starsza kobieta ciężko zachorowała i jest sparaliżowana. Rodzina nie może się nią zając ani tym bardziej nie ma ochoty zajmować się jej zwierzętami. Kotów było więcej. teraz zosatała u niej Grubaska. Reszta wyniesina do piwnicy, lub udało się wyadoptować. jest też piesek. Grubaska została w domu, ale warunkowo - szybko mamy jej coś znaleźć. Jest to w pełni domowa kicia. Ma ok 6 lat. Jest wysterylizwana. Kuwetkowa. Rodzina nęka nas telefonami. Chcą ją wywalic na ulicę jak niczego nie znajdziemy.
http://www.aga.icenter.pl/koty/images_d ... 0e9dcc.jpg

3. SZARUŚ
Szaruś jest kotkiem bardzo ale to bardzo potrzebującym miłości. A do tej pory nie miał do niej szczęścia:(
W swoim domu niestety nie znalazł spokoju, zostal odrzucony przez inne koty, kótre go atakują i pastwią się nad nim, a on im ustępuje. W tej chwili przebywa głównie zamknięyt przed innymi kotami w łazience:(
Jest doświadczonym przez los kotkiem (nie ma ogonka), spragnionym ciepła i miłości.
Uwielbia się pieścic i tulic do właściciela. Lubi też dzieci. Jest wykastrowany. Spokojny, grzeczny i bardzo bardzo potrzebuje normalnych warunków - a nie łazienki...
http://www.aga.icenter.pl/koty/images_d ... e2e111.jpg
Obrazek
oraz masa kociąt do kochania www.kociezycie.pl

kulka

Od: Pon lip 05, 2004 14:24

Post » Pon wrz 11, 2006 22:39

Zdjęcia są nieostre, bo to skan zdjęć papierowych :oops:
Tak, jak pisałam, jeśli Romuś znajdzie się w "zwycięskiej siódemce", zrobię do środy wieczorem lepsze zdjęcia.
Co z głosowaniem, jakie są zasady? Jeden użytkownik = jeden głos? Czy Ci, którzy zgłaszają, mogą głosować?
Obrazek

Colas

Od: Śro lip 20, 2005 8:24

Post » Pon wrz 11, 2006 23:04

Przepraszam za opóźnienie, forum mi nie chciało działać. Zamykam listę, zaraz uzupełnię ją w pierwszym poście i dodam szczegóły dotyczące głosowania.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon wrz 11, 2006 23:33

Zasady głosowania:
- osoby zgłaszające koty NIE GŁOSUJĄ
- każdy forumowicz może podać od jednego do siedmiu numerów kotów, które jego zdaniem powinny się znaleźć w Kocich Sprawach
- głosy są jawne, głosujemy przez dodanie posta w tym wątku
- głosowanie zamykamy we wtorek o 21
- do Kocich Spraw trafi 7 ogłoszeń, które uzyskają największą ilość głosów ORAZ spełnią warunki techniczne
- lista kotów znajduje się w pierwszym poście wątku.

Atka

Post » Pon wrz 11, 2006 23:48

agnes_czy pisze:Black Jack i Johnnie Walker to dwa niezwykle piękne czarno- srebrne pięciomiesięczne kocurki.
Obrazek

Ale śliczne kotecki! :)
No i chyba nie chorują po domowym jedzonku, no nie? :)
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Od: Wto sie 08, 2006 0:59

Post » Wto wrz 12, 2006 0:16

Atka pisze:Jana :arrow: z jednej strony masz rację, z drugiej to ma jednak być szansa dla tych "bez szans", a nie reklama naszej Kociarni. Poza tym red. naczelna Kocich Spraw sugerowała taką właśnie formę załatwienia sprawy.

Reklama Kociarni jest dużą szansą dla wszystkich kotów. Mnie chodziło o różnorodność. Kocie Sprawy czytają różni kociarze, również tacy, których bidy do adopcji nieszczególnie interesują i trzeba ich inaczej na Kociarnię zaciągnąć. Ale ok. Może myślenie "marketingowe" jest tu nie na miejscu.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto wrz 12, 2006 0:32

głosuje nastepująco:

1 - Różyczka
4 - Adela - zmiana !
6 - Gosposia
9 - Pipi
11 - Honda i Civic
14 - Biała Mamusia
16 - Romuś

zmiana

poniewaz Adela znalazła dom (strasznie sie ciesze :D )

zamiast niej zgłaszam Kubusia od nan
Ostatnio edytowano Wto wrz 12, 2006 20:56 przez Keti, łącznie edytowano 1 raz
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Wto wrz 12, 2006 1:07

Różyczka
Gosposia
Pipi
Amber
Black Jack&Johnnie Walker
Mruczka
Jagoda
Seraf i Fango

Icicle

Od: Wto maja 02, 2006 17:12

Post » Wto wrz 12, 2006 1:30

Gosposia
Tezeusz
Amber
Kubuś
Romuś
Mamuśka
Honda&Civic

Ale nie jestem w stanie tak ich w kolejności. NIe wiem jak chcecie, czy dla każdego kota po 1 glosie, czy ta kolejnośc ma znaczenia...

Zzebra

Od: Nie mar 05, 2006 20:17

Post » Wto wrz 12, 2006 7:42

Kolejność bez znaczenia.

Atka

Post » Wto wrz 12, 2006 8:20

Ja zgłaszam Adelę od kordonii
Lucyna i moje kotki
Obrazek

lulek

Od: Pt sie 30, 2002 10:07

Post » Wto wrz 12, 2006 8:44

Mój głos:

1 Rózyczka u Myszy
4 Adela u kordoni
6 Gosposia u Maryli
8 Tezeusz CK ryska
9 Pipi CK ryska
10 Daphne u Chiary
19 Jagoda u Myszy

Astana

Od: Wto sty 06, 2004 13:18

Post » Wto wrz 12, 2006 9:06

1) 1. Różyczka u Myszy
2) 2. Gucio i Psotka u lidiyi
3) 4. Adela u kordonii
4) 6. Gosposia u Maryli
5) 8. Tezeusz - CK, ryśka
6) 12. Kubuś pod opieką nan
7) 19. Jagoda u Myszy

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Wto wrz 12, 2006 9:39

Różyczka
Jagoda
Honda i Civic
Bilardzik
edit: jeszcze (jeśli można) Kluska i Psotka z Guciem (jak mogłam zapomnieć... :oops: )
Ostatnio edytowano Wto wrz 12, 2006 12:24 przez Uschi, łącznie edytowano 1 raz

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

[poprzednia][następna]