Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blixa pisze:Beata, jak chcesz to mogę ci odsprzedać jedną dawkę, bo dostałam całe opakowanie, czyli 2 pipetki. Już zaaplikowałam dzisiaj i następne odrobaczanie za pół roku, więc narazie mi nie potrzebny.
Madziula pisze:wetka mowi ze jest to dobra alternatywa do innych lekow... dziala miesiac a nie tak jak tablety ze po kilkudziesieciu dniach nalezy podawac znowu...
Jana pisze:Madziula pisze:wetka mowi ze jest to dobra alternatywa do innych lekow... dziala miesiac a nie tak jak tablety ze po kilkudziesieciu dniach nalezy podawac znowu...
Profender działa 3 dni od podania. Dokładnie to sprawdziłam i pisałam już w innym wątku. Różnica polega na tym, że nie aplikuje się go dopyszcznie i - przede wszystkim - ponoć działa na wszystkie stadia rozwojowe robali (stronghold tylko na postaci dorosłe).
Nie wiem skąd te bajki o długotrwałym działaniu. Przecież to trucizna, kot przez dwa miesiące miałby tak obciążoną wątrobę, że by pewnie tego nie przeżył
Po miejscowym zastosowaniu tego produktu u kotów w minimalnej dawce terapeutycznej 0,14 ml/kg
masy ciała, obserwowano najwyższe średnie stężenie w osoczu wynoszące 32,2 ± 23,9 µg
emodepsydu / l oraz 61,3 ± 44,1 µg prazikwantelu / l. Najwyższe stężenia pojawiały się dla
emodepsydu 3,2 ± 2,7 dni po podaniu i 18,7 ± 47 godzin w przypadku prazikwantelu. Następnie
obydwie substancje czynne są powoli usuwane z osocza, wykazując okres półtrwania wynoszący 9,2 ±
3,9 dni dla emodepsydu oraz 4,1 ± 1,5 dni dla prazikwantelu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 110 gości