Aukcje tak - przekazy pocztowe _NIE

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw wrz 07, 2006 16:37 Aukcje tak - przekazy pocztowe _NIE

Piszę na ten temat ponieważ ostatnio brałam udział w aukcji zorganizowanej przez MM i po jej zakończeniu okazało się, że mam wpłacić należność przekazem pocztowym ponieważ MM nie ma konta bankowego.
Moje Panie - wszystko rozumiem ale nie coś takiego!

Jestem po prostu wściekła :evil: :evil: :evil:
Po pierwsze, informacja, że mam teraz i to pilnie iść na pocztę, odstać w kolejce, wypełnić druczek i do tego zaplacić za przekaz 10 razy więcej niż przelew z domowego komputera bez konieczności latania po mieście. Przelew przez Inteligo kosztuje mnie 0,50 groszy a Poczta bierze 5złotych.
To strata czasu, pieniądze zmarnowane, bo wolałabym aby te 5 złotych dostał jakiś kot a nie PP.

Jeśli ktoś organizuje aukcję a nie ma konta to piszcie to wyraźnie na samym początku, ja się nie piszę więcej na takie aukcje.
To samo dotyczy informacji o koszcie wysyłki.
Każdy kto organizuje aukcję powinien napisać czy sam pokrywa koszt wysyłki czy kupujący i w jakiej wysokości.

No, to by było na tyle. Przepraszam za furie, które mną miotają ale naprawdę się zdenerwowałam .
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Czw wrz 07, 2006 18:12

Przykro mi, że brak konta bankowego w przypadku mojej osoby wzbudził u ciebie taką złość, niestety w moim przypadku to nie jest uzależnione od mojego widzi mi sie ze nie mam konta ale 18 lat skończe dopiero za 3 tygodnie a bez tej magicznej granicy sama nic nie wskóram...

A że aukcje może nie do końca były przeprowadzone tak jak powinny to przepraszam, ale dzieje sie tak dlatego, że nie mam w tym doświadczenia... na przyszłość postaram sie to zmienić, przepraszam wszystkich, którzy są niezadowoleni..
Obrazek

MM

Od: Pon kwi 17, 2006 10:11

Post » Czw wrz 07, 2006 18:35

goldi..ja Cię rozumiem... sama stałam w poniedziałek w kolejce ( na 4 okienka istniejące całe JEDNO było czynne ) ale za przekazy zapłaciłam po 2,50 na druczku wpisałam "darowizna" i zapłaciłam 2,50

pozdrawiam
ObrazekObrazek

KrzysiaO

Od: Śro sie 24, 2005 9:55

Post » Czw wrz 07, 2006 19:29

Goldi, ja również byłam zaskoczona gdy dostałam pw od MM o zakończeniu aukcji i konieczności wpłaty przekazem pocztowym.

Wymyśliłam, żeby przelać pieniażki od poszczególnych zwycięzców na moje konto, a ja jutro rano zrobię zbiorczy przekaz na poczcie. Nr konta wysłałam dziewczynom pw.

Jeśli to Ci odpowiada i nie jest jeszcze za późno, to również możesz się dołączyć (poproszę o pw).

a na przyszlosć - rzeczywiscie taka informacja powinna być zawarta w opisie aukcji.
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Czw wrz 07, 2006 20:02

Jeśli ktoś wygrał aukcję organizowaną przez MM, a nie ma czasu albo gotówki ;) - poproszę o pw!
Obrazek

olifka1

Post » Czw wrz 07, 2006 20:31

Dzięki piękne za propozycję ale właśnie rano wpłaciłam.
Byłam wściekła co szczerze napisałam, bo odstałam swoje w ogonku, zapłaciłam 5zł za przekaz na 15 zł., wypełnić trzeba trzy razy druczek (dla odbiorcy, dla poczty i dla mnie) i ogólnie jest to utrudnienie.

MM - nie wiedziałam, że masz problem w związku z młodym wiekiem, myślałam, że to beztroskie podejście do życia - wybacz :D
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Czw wrz 07, 2006 21:15

No wiele osób sie nie spodziewało, że jestem tak młoda... Ale sie nie gniewam :) rozmawiałam z rodzicami o koncie w banku kiedyś już ale po wspólnych rozmowach doszliśmy do wniosku, że jest mi ono narazie nie potrzebne bo nie mam stałych dochodów :)
Obrazek

MM

Post » Czw wrz 07, 2006 23:17

Za późno zajrzałam na bazarek . Rano zdążyłam zapłacić na poczice i też mnie troszkę wkurzyło że poczta wykasowała mnie na 5 zł. Fakt lepiej żeby te złotówki trafiły na potrzeby kocie ,ale trudno stało się. :(
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw wrz 07, 2006 23:44

a mi się wydawało że większość banków ma opcję konta dla nastolatków :roll: , co prawda zgoda rodziców potrzebna ale wiek to już nie przeszkoda
http://bankowy.wp.pl/informujemy.html?P ... caid=1248e
tutaj artykuł
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Pt wrz 08, 2006 12:19

W wielu bankach jest możliwość założenia takiego "konta w koncie", z dodatkową kartą nawet.

I tak jak pisze bluerat banki posiadają w swojej ofercie konta dla niepełnoletnich - z niższymi deklarowanymi wpłatami co miesiąc i bez opłat. Ja miałam kiedyś takie konto Grafitti w PKO BP, później przeszłam na konto Student :)

Zaraz sprawdzę czy podochodziły przelewy i czy mogę już biec na pocztę robić zbiorowy przekaz!
Obrazek

olifka1

Post » Pt wrz 08, 2006 15:59

Przekaz już zrobiony, rozliczenie w wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1845007#1845007 :)
Obrazek

olifka1

Post » Pt wrz 08, 2006 16:04

Potrzebna zgoda rodziców i tu pojawia sie problem bo tej zgody nie ma i sama nic nie zrobie do 18tki
Obrazek

MM

Post » Pt wrz 08, 2006 17:29

MM z całym szacunkiem dla Twojej dobrej woli pomagania kotom, ale na przyszłość postaraj sie robić to tak, aby nie utrudniać zadania innym.

Jeśli już decydujesz się na konto grzecznościowe, to za zgodą właściciela rachunku podaj na pw lub mailem nr konta osobie wygrywającej aukcję, a nie przysyłaj wiadomości o treści "w sprawie wpłaty skontaktuj się z tym a tym". To nie wygrywający ma się dopraszać o konto... :?
Może nie znam tej osoby, a szukajec forumowy jak działa wszyscy wiedzą :evil: - zanim udało mi się znaleźć olifka1 kilka razy wywaliło mnie z forum do ponownego logowania. Jak już się zalogowałam - to wyskoczyły białe strony...

Straciłam sporo czasu żeby znaleźć i skontaktować się z właścicielką konta, wolałabym w tym czasie np. miziać moje kociaste :wink:

No ale kasa już przelana i... na zdrowie kotuchom,
pozdrawiam M.

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Śro wrz 13, 2006 15:28

Z tego co wiem żeby założyć Inteligo albo Mkonto wystarczy mieć 16 lat i nawet nie trzeba wychodzic z domu :)

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55