Pomocy...../ Charlie The King w domu!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 03, 2006 16:12

Braciszki siedzą u mnie w ogródku w klatce. 8)
Są na szczęście w o niebo lepszym stanie, a od piątku zdecydowanie im się poprawiło. :D Dziś wet stwierdził, ze wyglądają nie najgorzej.
Bura parka. Koteczka - aniołek, łagodna i delikatna, u weta mruczała i, choć przestarszona, dawała się głaskać... Kocurek za to jest jest dość charrrakterny, o czym przekonał się dzisiaj wet odnosząc rany wojenne. :twisted:
On jest dzikusek narazie, bardzo zresztą dzielny... :wink:

Jutro porobię fotki i zaczniemy szukać domu. Stałego, bądź tymczasowego. Bo zima się zbliża, a one u mnie w ogródku...
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pon wrz 04, 2006 8:25

Amy i Chatti13, gratuluję maluszków i początków oswajania panienki :D
I trzymam kciki za szybkie i dobre domki - jesień i zima już wkrótce ..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon wrz 04, 2006 11:56

Przechwilą pogłaskałam potworki! :twisted: Koteczka spokojnie leżała trochę przestraszona, ale zniosła "mizianki" bez problemów, kocurek za to prychał za dwóch. :wink:
Może jakieś imionka dla diablątka i aniołeczka? :wink:
Obrazek

Amy

Post » Pon wrz 04, 2006 13:01

Ja lubię parami, u mnie były Klimek i Klementynka, Kamil i Kamilka :)
Ty tak ładnie wymyśliłaś Grafitki :)
Może Tolek i Tola? Olek i Ola?
Albo Pixie i Dixie - wiewiórki z Disneya
Albo jeszcze coś ładnego wymyślcie :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon wrz 04, 2006 14:38

Mój bardzo twórczy brat wymyślił Flip i Flap, ale wtedy nie znał jeszcze płci maluchów. :wink:
Teraz na pewno wymyśli coś jeszcze, pewnie w podobie naszej Świtezianki... :twisted:

Maluchy są moje, widzę ogromne postępy w oswajaniu. :D
Kitka się daje głaskać bezproblemowo - nie prycha, tylko troszkę się boi. Kocurek walczy, prycha, a potem z zdziwieniem patrzy na spokojną koleżankę. :lol:
Zrobiłam im fotki, ale wstawię dopiero po powrocie brata, bo nie mogę znaleźć kabelka od aparatu. :?

Niedług przyjdzie chatti13 i będziemy kłuć maluchy... :twisted:
Obrazek

Amy

Post » Wto wrz 05, 2006 10:26

To pracujcie nad oswajaniem i imionkami :)
Jeśli dziś bedziecie w lecznicy, spytajcie o odrobaczenie, odpchlenie i wszystkie potrzebne zabiegi :D
(dzwoniłam, uprzedziłam)

kalewala

Post » Wto wrz 05, 2006 17:22

Amy pisze:Mój bardzo twórczy brat wymyślił Flip i Flap, ale wtedy nie znał jeszcze płci maluchów. :wink:
Teraz na pewno wymyśli coś jeszcze, pewnie w podobie naszej Świtezianki... :twisted:

Maluchy są moje, widzę ogromne postępy w oswajaniu. :D
Kitka się daje głaskać bezproblemowo - nie prycha, tylko troszkę się boi. Kocurek walczy, prycha, a potem z zdziwieniem patrzy na spokojną koleżankę. :lol:
Zrobiłam im fotki, ale wstawię dopiero po powrocie brata, bo nie mogę znaleźć kabelka od aparatu. :?

Niedług przyjdzie chatti13 i będziemy kłuć maluchy... :twisted:

Kociaki wczoraj zostały pokute przezemnie :twisted:
Dobrze że już ćwiczyłam na syjamku :wink: to prosto poszło.
Obrazek

chatti13

Od: Czw mar 23, 2006 21:52

Post » Wto wrz 05, 2006 17:27

Amy, Chatti13 - szczerze Was podziwiam :ok:
Trzymam kciuki za zdrówko maluszków. I za domki stałe :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto wrz 05, 2006 18:39

Ja podziwiam wszystkich którzy zajmują się bezdomnymi kotami :D
Obrazek

chatti13

Post » Śro wrz 06, 2006 7:50

Jak kociaczki?
Zdrowsze?
Oswojone?

A gdzie te obiecane zdjęcia?

kalewala

Post » Śro wrz 06, 2006 17:30

mokkunia pisze:Amy, Chatti13 - szczerze Was podziwiam :ok:
Trzymam kciuki za zdrówko maluszków. I za domki stałe :)

Mokkuniu, nie mnie podziwiaj. Nie ja zbudowałam buraskom śliczną budkę ze styropianu (tylko tą ściankę w środku ciągle "burzą" :twisted: ), nie ja załatwiłam klatkę łapkę i klatkę "mieszkalną", nie ja zakupiłam maluchom jedzenie i co ważne - nie ja funduję im weta...
To annskr należy podziwiać, nie mnie...
Ja tylko tyle, że przytrzymam je do zastrzyku (który zrobi chatti), posprzątam klatkę, nakarmię i wybiorę się do weta co dzień lub dwa...
To naprawdę nie jest wiele...

Maluchy zdrowieją, ale jeszcze narazie kontynuujemy antybiotyk. Zostały wczoraj odrobaczone, odpchlimy je na następnej wizycie - wetka nie chciała ich tak zamęczać jednego dnia. :wink: Koteczka ma zaćmę na jednym oczku, być może to od zarobaczenia...

Oswajanie trwa - kocurka można głaskać po nosku, czółku i jak dobrze pójdzie za uszkami, kicie nawet troszkę po brzuszku - mruczy. :D

Zdjęcia będą mam nadzieje już dziś, są już zrobione, jedynie czekam aż brat wstawi.
Obrazek

Amy

Post » Śro wrz 06, 2006 17:34

Amy, ale gdybyś nie ty to kotki by nie miały gdzie mieszkać,
Annskr także podziwiam bo to ona wszystkim na pomaga.
Obrazek

chatti13

Post » Śro wrz 06, 2006 18:22

Dziewczyny, robicie kawał dobrej roboty tak czy siak:!: Każdy pomaga kotom na tyle ile chce i może. Nie każdy ma przecież możliwości finansowe, czasowe, lokalowe, transportowe...
To super, że możecie liczyć na Annskr i że tak Wam pomaga :ok:

Amy, ja cały czas czekam na foteczki :twisted:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw wrz 07, 2006 10:32

:oops:
Tak naprawdę to tylko dowiozłam klatkę i troszkę karmy, a kociaki złapały, leczą, wożą do weta i oswajają Amy i Chatti13, więc proszę nie przypisywać mi nadmiaru zasług.
Wykonałam malutką i najłatwiejszą łatwą część zadania, a cały ciężar wziąły na siebie dwie odpowiedzialne i dojrzałe trzynastolatki - dlatego je podziwiam :D

kalewala

Post » Pt wrz 08, 2006 22:58

Mam zdjęcie, ale na razie baaardzo kiepskie. :oops: Póki mój brat nie wróci musicie zadowolić się tymi, potem postaram się cyknąć fotki bardziej zachęcające do przygarnięcia maluchów. :wink:

Kocurek
Obrazek Obrazek

Koteczka
Obrazek Obrazek

Rezydencja maluchów
Obrazek
Obrazek

Amy

[poprzednia][następna]