» Pt wrz 01, 2006 17:58
Powikłania po sterylizacji
Witam. i jak zwykle o radę proszę. Roczna koteczka mojej mamy miała dokładnie tydzień temu sterylizację. Jednak od tego czasu nie czuje się dobrze. Przede wszystkim nie ma zupełnie apetytu, odwraca łepek od podsuwanego jej jedzenia, troszeczkę pije, jest też smutna, osowiała, dużo śi. Już w poniedziałek byłam z nią u lekarza, miała temp. 39,5 - dostała jakiś niesterydowy lek przeciwzapalny. Tylko przez małą chwileczkę była poprawa, i zaraz powróciła senność, brak apetyt. W środę kolejna wizyta - dostała ten sam lek przeciwzapalny + antybiotyk. Efekt - bez zmian. temperatura przy badaniu, nadal 39,5. Dziś w nocy czuła się źle, bo zwymiotowała śliną (pianką). Znowu wizyta u weta, temp. 39,3, ranka goi się dobrze. Dostała antybiotyk i metoklopramid. Wet mówi, że będzie dobrze, ale za długo to trwa. Sugerowałam badanie krwi, ale zapewnia, że narkoza była bardzo krótka i nie powinna zrobić szkody. Teraz kotek śpi. Nie szuka jedzenia. Co robić? Acha, była szczepiona 2X Felovaxem, następne szczepienie ok. grudnia, kot całkowicie domowy od pół roku.