Tych karm faktycznie nie znajdziesz w marketach. Powinny być w sklepach zoo, ale też nie wszystkie są (najczęściej RC i Hill's, czy Eukanuba, a te tańsze nie we wszystkich są niestety). Możesz poszukać w okolicy lub w internecie - zwykle zdecydowanie jest większy wybór. Lista sklepów netowych np. tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41921
Za nim trafiłam na to Forum i doczytałam, że kk i whiskas to świnstwo powiedział mi o tym mój kot. Nigdy tego nie jadł! Jak mu nałozyłam do miseczki to usiłował to zakopać, pokazujac w ten sposób, że to niejadalne...Je suchy z "wyższej " półki i mięsko surowe bądź gotowane...
Ma piękno błyszczącą sierść i prawie w ogóle nie zostawia kłaków na meblach...
Gosiak, o teraz się skapnęłam że też jesteś z Poznania A gdzie kupuuesz jedzonko? PRzez internet? Czy znasz jakieś sklepy w Poznaniu? (na osiedlu Kopernika ja mieszkam)
jesteś z Poznania, więc zajrzyj jeszcze na http://www.mruczacza.pl można odebrać zamówienie osobiście a ceny są nieco niższe niż w sklepach niewirtualnych i doliczany jest miły rabat
ja widzialam na opakowaniach frolica dla psow w skladzie : mieso i produkty pochodzenia zwierzacego (w tym wolowina min. 4%)
wiec nie wiem dlaczego piszecie ze ponad 90% to zboza. albo ja zle czytam.
Purina One to chyba coś pośredniego między Puriną Cat Chow a Pro Plan, na pewno leosza niż Whiskas, myslę, że taka średnia jakościowo. Eukanuba zaś to bardzo dobra karma
Dzięki za odp Hm, no muszę sprawdzić tę Eukanubę, i zapisałam się do klubu mruczaczy Chcę zamówić, karmę, ale nie wiem co na to rodzice, czy nie będzie to za drogo, ble, ble, ble bo coś tam coś tam ;/
Już na początku nasłuchałam się tyle złego o Whiscas-sie i K.K. że wolałam nie ryzykować. Moje kotki jedzą głównie specjalnie kupione dla nich mięsko (filet z kurczaka, rybę itp. ) czasami daję im serek biały i innego rodzaju nabiał. Suchą karmę dostają z firmy Royal Canin. Ostatnio kilka razy dałam im gotowe jedzenie z puszki. Jest to jednak tylko mały dodatek.
Zuza-Figa pisze:Ojć ;P Gosia, a co myślisz o Purina One? Czy jest to zdrowa karma, a jednocześnie nie droga?
Karma nie najgorsza, ale są lepsze. Co do jej ceny, to trzeba koniecznie zobaczyć ile Ci wyjdzie za kilogram, bo ja widziałam ją raczej w bardzo małych opakowaniach (200g, 400g), a one zawsze wypadają drożej (w przeliczeniu na kg karmy) niż większe.