Niebieskooka syjamka Thaiunia ma dom :)).

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 26, 2006 21:28

thai juz w nowym domku. juz mamy za soba pierwsze siku, picie wody i jedzenie. zostalam ofukana i grozono mi juz lapa! :twisted: trzeba thai przyznac, ze jest prawdziwa dama: piekna i z charakterem. warczy troche na moje dwa, zdziwione jej obecnoscia, koty, ale kobiecie wolno miec focha! 8) poki co cisza. mam nadzieje, ze nie przed burza! ;) jamer wydaje sie byc bardzo zainteresowany, ale patu sie boi. mysle, ze jesli poki co nie bylo otwartej bitwy, bedzie dobrze! jestesmy dobrej mysli.
ach no i ten jej zez jest cudny, jak moge sie gniewac za podrapanie na kogos, kto tak slodko na mnie patrzy... i widzi mnie dwie! ;)

majawroniszewska

Od: Wto lip 04, 2006 13:45

Post » Sob sie 26, 2006 21:34

Ten zez jest powalający :D a Thai bardzo wypiękniała od momentu gdy ją zobaczyłam w lecznicy pierwszy raz.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pon sie 28, 2006 22:17

Thai wybrala sie dzis na zwiedzanie mieszkania. czasem ostrzegawczo fuka na dwoch futrzestych kawalerow. oni natomiast sa wpatrzeni w nia jak w obrazek i gdyby mogli, to by sie na jej widok slinili! :wink: jest coraz smielsza. podchodzi nadstawia pupe do misiania, ociera lebek, prezy sie. wczoraj wieczorem ( tu ci, ktorzy sa przeciwni sypianiu ze zwierzetami zakrywaja uszy/zamykaja oczy) ;)... wlazla nam do lozka wymruczala serenade, pougniatala poduszki i zasnela zwinieta w klebek miedzy moja zgieta noga, a kolanem. cudo. zdjecia wkrotce!

majawroniszewska

Post » Śro sie 30, 2006 7:28

Dwa dni w nowym domku - już przyjaźń z kawalerami?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sie 30, 2006 11:37

pannica ma sie cudownie. juz zaczynaja ganiac sie z jamerem (sa w podobnym wieku). na patka jeszcze troche fuka, a on tak bardzo by chcial do niej podejsc. tak bardzo, bardzo! :) mnie pozwolila sie laskawie pomiziac... no chyba nawet dwa razy. ;) a do mojego ukochanego... wlazi na kolanka, mruczy mu, ugniata brzuszek. no tak... ;) to ja juz sie nie licze :) widac, ze ma diabelka w oczach. czasami kojarzy mi sie z Funkiel Nowka, jesli ktos sledzi watek, albo z Mala Mi z Muminkow ;). na miejscu nie usiedzi. zachowuje sie czasem, jakby sie szaleju najadla. wczoraj cudownie sie bawila, tasiemka i myszka, tarzala sie, wyglupiala, podskakiwala. nie ten sam kot. mam wrazenie, ze juz jest miesiac u nas. a to dopiero kilka dni.
jako miejsce do spania wybrala sobie nasza szafe z ubraniami. staje przed nia i zaczyna miauczec. wlazi tam, kiedy wychodzimy do pracy, a jak wracamy, to wylazi. rzeczywiscie trzeba na nia uwazac jesli chodzi o jedzenie, bo pochlania wszystkie trzy porcje. pateczek, to jej sam ustepuje, wystarczy, ze tylko na niego spojrzy. jesli nie jest wystarczajaco szybki, to na niego warczy...
:twisted: jamer tez w takich chwilach woli jej schodzic z drogi. i ona rzeczywiscie warczy. jak pies. i mniejsza jest od obydwu panow o polowe. wiec smiesznie to wyglada. a oni sa nia zauroczeni i wpatrzeni w nia jak w obrazek.

majawroniszewska

Post » Śro sie 30, 2006 13:56

Thaiunia to bardzo charakterna panienka :) musi być tak jak ona chce :twisted:
Cieszę się, że już tak się bawi, u mnie dopiero uczyła się co to zabawa
Faktycznie przypomina małą Mi z Muminków :twisted: :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw wrz 14, 2006 0:31

taja, to baba z jajami. ;) charakterek, to ona ma. i nie peka! :) jak ja sie za cos pouczy (ze na przyklad skorzana kanapa, to nie najlepsze miejsce do ostrzenia pazurow, szczegolnie, ze obok stoi drapak... az sie boje wyobrazic sobie pierwsze obcinanie pazurow :roll: ), to natychmiast podbiega do patka albo jamera, w zaleznosci od tego, ktory jest blizej i daje mu po pyszczku. :twisted: pojetna jest bardzo i szybko sie uczy. rownie szybko sie przyzwyczaja do naszego domu, do nas, i naszych kotow. z jamerem - tym mlodszym chetnie i czesto sie bawia. z patulem mniej, jakby czuli przed soba respekt. mojego mikolaja kocha bezgranicznie i wystarczy, ze on usiadzie na chwile ona natychmiast mu sie pcha na kolana, mruczac juz na wejsciu. ze mna nie jest tak latwo. jeszcze trzy dni temu obrywalam za kazdym razem, kiedy sie do niej zblizam. ostatnio laskawie zostaje dopuszczona do glaskania po lebku, za uszkiem i po szyjce, ale tez nie za dlugo :P staram sie ja oduczyc gryzienia. nie potrafie wyczuc, czy ona robi to w zabawie, ze strachu, czy ze zlosci. mysle ze z kazdego po wodu po trochu. ciagle boi sie kiedy dotyka sie jej na wysokosci karku. musiala byc tam lapana. wtedy thaja dostaje paniki, zaczyna skomlec. ale jest coraz lepiej. zabawowa jest bardzo, miny sadzi slodkie, szczegolnie kiedy zrobi swojego popisowego zeza! :) urocza jest bardzo i tylko dzieki iwci taka fajna puchata dupa, mogla z nami zamieszkac! :)

majawroniszewska

Post » Czw wrz 14, 2006 11:49

Thai na pewno miała dość ciężkie życie, stąd te lęki i nieufoność.
Ale sama widzisz, że pod dobrę opieką to przechodzi :D
Głaski dla całej trójeczki :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie wrz 17, 2006 22:30

u nas coraz lepiej. Thaja robi postepy w uspolecznianiu sie. z dnia na dzien jest coraz lepiej. ostatnio pare razy dala sie wziac na rece i ucalowac swoj lebek. :) zagaduje i juz nie wali lapkami na oslep. :) ale i tak jest mala kochana zezowata diablica :twisted:

panna thaja w dobrych rekach!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f72 ... 8da3e.html

i druga odslona pod tytulem, wypoczywam :)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8c ... fd270.html

bedzie ciag dalszy. oczywiscie zezowaty! :)

majawroniszewska

Post » Czw sie 23, 2007 21:50 Thai już rok u nas

Mija rok, od kiedy Thaja zamieszkała z nami. Jest cudowna, choć bardzo humorzastą kotką, która nad życie kocha mojego męża. :twisted: resztę - czyli mnie i potomstwo - olewa!
już nie rzuca się na jedzenie jak kiedyś, nie ucieka na widok człowieka (chociaż kiedy przyjdzie więcej gości, to ona wybiera miejsce pod łóżkiem), no chyba, że jest to pojedyńczy facet. Może byc sobie nawet listonosz. Jej jest to obojętne. wtedy przychodzi, ociera się, pręży, mruczy... istna... sucz... :twisted:
futerko wymieniła całe. teraz zamiast twardej szczeciny wyrosła jej miękka sierść. Zez jej nie minął :D a dodaje jej tylko uroku. Nie ma osoby, która nie wpadłaby na jej widok w zachwyt.
z pozostałymi kotami świetnie sie dogadała. z Jamerem (w jej wieku) ganiaja się po całym domu. ze starszym - Patkiem - długo obchodzili się dookoła, nigdy na siebie nie fucząc i nie robiac sobie krzywdy, ale jednak. dopiero parę miesięcy temu zaczęli sie witać noskami.
Thai to nasze rodzinne szczęście i ciesze się, że jest z nami. i chyba vice versa :)
oto panienka z okienka RAZ
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c81 ... 18a6b.html
i DWA
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5d ... 4846a.html

majawroniszewska

Post » Czw sie 23, 2007 22:16

Pamiętam ja, super , że jest szczęśliwa a Wy z nią;) Wyglada slicznie.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw sie 23, 2007 22:51

To już rok 8O , nie możliwe, a mnie się wydaje że to było tak niedawno, gdy Thaiunia mieszkała u mnie.
Maju zezolek wygląda cudnie, rozkwitła u Was, a ten buziak z mężem. :love:
Ostrzegałam że pannica kocha wszystkich facetów :wink:
Cieszę się, że dogadała się z chłopakami, wymiziaj ja ode mnie, choć pewnie mnie to nie najlepiej wspomina, ja byłam ta zła od podawania paskudnych leków.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt sie 24, 2007 8:33

Pozdrawiamy pannę Zezannę 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

[poprzednia]