Wariatki-kotki trzy i Piotruś-chora Sroczka:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 29, 2006 16:38

Nuczka, jesteś dzielną kicią :ok: Teraz już tylko odsypiaj i korzystaj z przywilejów :lol: Niech wszyscy skaczą dookoła Ciebie, a co ;) Głaski dla wszystkich panienek i Piotrusia (Tikuś i Rudek też pozdrawiają) ;)
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Wto sie 29, 2006 16:43

agnes_czy pisze:jak sie czuje Malutka. A z Piotrusia proszę tu nie robić jakiegoś seksoholika :!: :!: :!: :!: :!:
Przecież to jeszcze dziecko.

to chyba Nuczka z niego zrobiła napaleńca :wink: bałam sie wcześniej napisać-ale raz kiedy się tak słodko obejmowali Piotruś wlazł na narzeczoną, wykonując wiadome ruchy-a kiedy go zdjęłam miał wystawionego siusiaka :oops: 8O :wink: i sie przeraziłam i czym prędzej panne umówiłam na zabieg-dla zdrowia dobrze-bo ta cysta...
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Wto sie 29, 2006 20:26

Nuczka nie chce gerberka-dałam z oliwą i to chyba jej się nie spodobało-dojadła za to resztki puszki którą piotrek rozrzucił po podłodze :roll: mam nadzieję ze to nie zaszkodzi
apetyt ma-wstaje zjeść, posnuje się i śpi
myślę tylko co zrobić jutro-jak je pozamykać itd,boję się tego ale chyba lepiej je rozdzielić-bede widziała czy działała w kuwecie...
kciuki nadal proszę
Obrazek

amelka

Post » Wto sie 29, 2006 22:22

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Idź spać i daj Nukulcowi odetchnąć :wink:

Już po wszystkim :!: :D
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto sie 29, 2006 23:57

Odpocznie, odnarkozuje się i będzie ok. Ty też odreaguj! Spokojnych snów!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Śro sie 30, 2006 7:22

daje jej odetchnąć nie bójcie się-ja tak piszę panikarsko ale kota nie dręczę. w nocy trochę się posnuła, trochę pospała-jest rozbita jeszcze ale coraz więcej łazi-tylko jest taka zgarbiona i czasem kładzie się a tyłem ma w górze-widać że brzuchal boli biedule :(
zamknęłam ją w pokoju z kuwetą miseczką i kocykiem-TZ jeszcze jest to ma obserwować czy nie rozpacza sama ale myślę ze nie bedzie-reszta już nie jest spokojna od 4 galopwały po całym domu :twisted:
Nuce ciężko chodzić w kaftanie-zarzuca ją i po narkozie i ogólnie tak jak zwykle kaftan jej jeszcze ruchy łapek krępuje, ale wolę żeby nic nie lizała-musi się przyzwyczaić

co do grubego brzuszka-Nuka naprawdę jest grubaskiem 8O :lol: na ogolonym brzuszku rzeczywiście widać fadeczki jak u bobasa-przez futerko nie było to dostrzegalne
Obrazek

amelka

Post » Śro sie 30, 2006 8:50

Nuczka wracaj szybciutko do zdrowia ,moc ciepłych myśli :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Śro sie 30, 2006 9:48

najbardziej martwię sie o załatwianie sie kiciuni-miewa ogolnie problemy-znaczy zarzuca ją mocno czasami w kuwetce-a teraz nie wiem jak sobie poradzi-tym bardziej że wetka mówiła ze miała sporo w jelitkach-oby szybciorem sie wykupkała
TZ mówił ze trochę drapała w zamkniete drzwi, ale chyba wolę nie zostawiać jej z innymi-bo nawet niechcący w galopadzie mogą zrobić jej krzywde
Obrazek

amelka

Post » Czw sie 31, 2006 7:52

Nuczka coraz lepiej łazi i jest raczej spokojna-mądra dziewczynka wie co dla niej dobre :D apetycik ma ale woli puszeczki niż gerberka :? polewałam trochę oliwą żeby łatwiej sie jej było załatwić ale nie chce :(
ogólnie poza korzystaniem z kuwety-którego niestety nie zauważyłam :( jest ok. wczoraj TZ siedział w domu przy kompie to Nuki nie zamykaliśmy na dłużej wiec nie mam pewności czy siusia itd :(

Piotruś mnie już zaakceptował :D z dumą wczoraj pokazywałam TZ jak się ładnie ze mną bawi-moją ręką na przykład :lol: ale on tak delikatniutko podgryza i łapie łapeczkami-nie mam żadnych zadrapań!

Moje kocichy w obecności gość przechodzą dziwną metamorfoze-Brenda robi sie grzeczna, miziasta i spokojniutka-wogóle nie szaleje, za to Sroka dostaje świra i chce za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę-włazi np pod narzutę, drapie wszystko i lata...a na codzień jest już poważna i grzeczna
Piotruś gości się boi-ale wczoraj wyszedł zwabiony odgłosami zabawy z whiskasową myszką i trochę się pobawił przy ludziach :D
Była u nas wczoraj Kasia D a Brendzia wcale jej się nie chciała pokazać :?
Obrazek

amelka

Post » Pt wrz 01, 2006 10:00

Nuczek wczoraj po fatalnym dniu bardzo poprawił mi humor-udał się do kuwety :D i zostawił tam wielkiego, zdrowego qpala :D
potem słyszałam jak siurka :D także myślę ze jest oki. Troszkę ją wczoraj wypuściłam z kaftanika, bawiła sie i chodziła-przygarbiona ale to chyba przejdzie. Kaftanik jednak jest konieczny bo kicia chce lizac ranke
i ślicznie dziś ze mną spała...kochane kocie
Obrazek

amelka

Post » Pon wrz 04, 2006 16:58

Nuczus chyba całkiem ok-jest żywa, rozbrykana, uwalnia się z kaftana a ranka się goi. Wszystkie koteczki zachowują się jak głodzone-bo nie ma stale suchego w misce-ze wzgladu na Nukę-a były do tego przyzwyczajone :( ale do piątku dieta im nie zaszkodzi-dostaja miesko częściej...kupiłam im karme light bo wszystkie coraz bardziej brzuchate 8O a tylko u Piotrusia ten brzuchol przekształca się jeszcze w inne tkanki-więc jego nie ograniczam ale reszta chyba powinna na diete przejsc powoli-nigdy bym w to nie uwierzyła :lol: bo nadal biegają dużo jak szalone
Obrazek

amelka

Post » Pon wrz 04, 2006 18:06

amelka pisze:.......wszystkie coraz bardziej brzuchate 8O a tylko u Piotrusia ten brzuchol przekształca się jeszcze w inne tkanki-więc jego nie ograniczam ale reszta chyba powinna na diete przejsc powoli-nigdy bym w to nie uwierzyła :lol: bo nadal biegają dużo jak szalone

Dobra mama amelka :1luvu: Dobrze wychowuje, dobrze karmi, nawet o figure dba :D
A Piotruś Cię kocha :oops:
No i co teraz :?: :roll: Znów go skazać na tułaczkę :!: :roll:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto wrz 05, 2006 9:53

Piotruś fajowy jest...ostatnio do mnie przyszedł spać-sam!! ale w nogach tylko lubi...wogole jest taki wspaniały-tylko coraz mniej łapkę daje masować-ale dobre w tym jest to, że wyraźnie ja czuje!! Kiedyś jak spał nie czuł miętoszenia łapeczki a teraz czuje! wczoraj mysze trącał właśnie lewą łapką :D tylko ten nadgarstek taki jest wygiety-i nawet podczas masowania całkiem sie nie prostuje-przez te nalewki chrzęstne
Nivalinu nie dawałam chwilowo bo nie chciałam zeby oswajanie się zahamowało-dopiero niedawno doczytałam, że się Agnes martwiłaś o dawki-nie decydowałam sama-dawki określiła wetka takie jak przy Nuce-a ja tylko zastrzyki podaje-znów zaczynam pod koniec tygodnia.

kochane są wszystkie...i takie zgrane-Piotruś pięknie sie bawi-nawet sam, bryka z papierkiem z cukierka, zawija się w kołdrę...cudny jest nawet mama zachwycona i TZ ale uparcie mi przypominają że miałam go oddać :( a ja nie chcę, to cud chodzący jest
Obrazek

amelka

Post » Wto wrz 05, 2006 19:54

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :ok: :ok: :ok:
Jak się cieszę, że łapcia sie reperuje :D Dobre i trochę :!:
Apeluję do wszystkich Cioć forumowych, żerby wpłunęły na TŻa i Mamę :!: :!: :!:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Śro wrz 06, 2006 7:55

Pietrusiek wskoczył dziś rano na łóżko na budzenie-i chyba samego go to zaskoczyło bo zaraz uciekł :lol: on czasem tak ma- zrobi coś i dopiero mu się przypomni że miał się bać :wink:

Brenda robi się jakaś zramolała 8O tzn dalej się bawi i szaleje ale jak coś jej się nie spodoba paca łapami po łebkach reszty kociarstwa, a jak TZ jest w pobliżu to i mnie czasem się oberwie :roll: a TZ może jej wszystko robić-a jak dotknę gdzieś gdzie jej się nie podoba dostaje za swoje
czy to znaczy że się staje dojrzałą kocią matroną? czy powinnam się niepokoić? nie wygląda na chorą
Obrazek

amelka

[poprzednia][następna]