Wariatki-kotki trzy i Piotruś-chora Sroczka:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 28, 2006 9:23

Mam kaftanik, mogę pożyczyć...Trzymam kciuki! :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon sie 28, 2006 15:27

Oj, biedna dziewczynka :crying:
Oczywiście, że będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Ona jest tylko fizycznie niepełnosprawna. trochę tylko żal Ci będzie patrzeć, jak się wybudza z narkozy..... Połóż ją w bezpiecznym miejscu i zabezpiecz ostre krawedzie ręcznikami, bo pewnie będzie próbowała wstawać i wpół kroku ponownie usypiała, przewracała się i obijała.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto sie 29, 2006 7:21

mam cudny kaftanik od Pixie-dziekujemy bardzo!
Nuczkę odbiorę dopiero parę godzin po zabiegu-po pracy więc powinna być w miarę już przytomna, najwyżej posiedzi w transporterku...boje sie bardzo, tego jak biedusia zostanie sama u weta, beze mnie, operacja i wogóle...ale to konieczność, rujki stały się coraz bardziej męczące no i Piotruś uwodzi :wink:
Nuczek musi dać radę, nie ma innej opcji ale boje sie koszmarnie. Z tego co zauważyłam każdy kot inaczej znosi narkoze-u mnie najgorzej zniosła ją najsilniejsza Sroka, dostawała ataków szału, straszne to było
no nic trzymam kciuki i czekam niecierpliwie na 10 i na tel od TZta apotem od wetki
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Wto sie 29, 2006 8:33

Nie bój się Amelko, WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :!:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto sie 29, 2006 8:51

amelka

za Nuczkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto sie 29, 2006 9:00

dzięki dziewczyny-wierzę w magię waszych kciuków...

ale i tak jestem strasznie zdenerwowana...Nuczusia moja malutka...kochana-ona naprawde jest maleńka jeszcze
TZ ją zawiózł, tołkowałam mu żeby wetce powiedział, żeby zrobiła wszystko jak najlepiej bo to taki biedny koteczek...a on na to że przecież ona wie-wariuje już chyba, pewnie nie usiedze, może sie urwę jakoś z pracy żeby wcześniej ją zabrać
Obrazek

amelka

Post » Wto sie 29, 2006 9:23

właśnie rozmawiałam z TZtem-mówi że wetka powiedziała że ten zabieg jest dla Nuki normalnym zabiegiem i nie ma związku z jej kręgosłupowymi dolegliwościami-mam nadzieje ze pojdzie ok, mam dzwonić koło 13, bardzo proszę nadal o kciuki, paranoje mam już chwilami
Obrazek

amelka

Post » Wto sie 29, 2006 9:56

Ciepłe myśli dla małej - wszystko będzie dobrze :)
Obrazek Obrazek

gosik96

Od: Wto maja 09, 2006 8:00

Post » Wto sie 29, 2006 10:12

Trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto sie 29, 2006 12:08

dzwoniłam do wetki-Nuka po zabiegu-podobno wszystko w porządku...teraz siedzę jak na szpilkach...i chciałabym wcześniej sie z pracy urwać jak sie uda i lecieć do mojej niunieczki....
Obrazek

amelka

Post » Wto sie 29, 2006 14:52

niestety nie dało sie zwolnić i siedze-ledwo, brzuch mnie boli i martwie sie o Niusie moją...zaraz lece to napisze z domku
Obrazek

amelka

Post » Wto sie 29, 2006 15:10

Amelko bardzo się cieszę ,że juz po zabiegu ,nadal kciuki za noc i szybki powrót do zdrowia.

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Wto sie 29, 2006 15:27

Amelko.. tylko nie panikuj :wink:

i pisz jak się ma kociątko :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto sie 29, 2006 16:28

Spokojnie Amelko, daj jej się wyspać. A nam daj znać jak sie czuje Malutka. A z Piotrusia proszę tu nie robić jakiegoś seksoholika :!: :!: :!: :!: :!:
Przecież to jeszcze dziecko. A tak powaznie to bardzo dobrze, że już po wszystkim. Takie permanentne rujki mogą być bardzo niebezpieczne dla zdrowia kici.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Wto sie 29, 2006 16:32

odebrałam Nukulca :D
ocierał się o mnie mordusią i chciał koniecznie wyjść z transporterka-wetka mówiła że głośno Nukuś miałczał bo nie chciał siedzieć w zamknięciu.
po drodze na zmianę przysypiała i usiłowała się wydostać z więzienia dość uporczywie
jesteśmy w domku, chce jeść-pchała się do suchego więc musiałam zabrać-dostała rozwodnionego gerberka i pochliptała trochę-z pół talerzyka wychliptała
łazi kiepsko-kaftan musiałam zdjąć bo w nim nie umiała wstać :? mam nadzieje że to tylko wina narkozy, i że będzie w nim chodzić
ogólnie chyba w miarę, tylko nie wiem jak to zrobić, żeby je izolować jedzeniowo, i czy zamykać Nukę jutro jak bedzie sama :roll:

właśnie poszłam sprawdzić co robi-jakimś cudem wdrapała się na łóżko i sobie śpi :1luvu: podłożyłam jej ulubiony polarowy kocyk-zaraz idę ją tulić

reszta towarzystwa wie że jest rekonwalescentką-Sroka ją obwąchała bardzo delikatnie, tak nad nią stała i uważała żeby nie nadepnąc, Piotruś na nią nie napada..oby tak zostało

a teraz najwazniejsze-co powiedziała wetka
miałam pewne może irracjonalne obawy czy Niunka nie w ciąży-bo raz Piotruś na nią wlazł i sie jędnoznacznie poruszał :oops: ale na szczęście nie-za to była cysta na jajniku...3razy większa niż jajnik...i to u kici niespełna rocznej-nigdy nie traktowanej hormonami i po dwóch rujkach tylko...słuchajcie trzeba sterylizować i to szybko wszystkie kicie u każdej z moich sterylka coś wykazała-przepuklinę, cysty itp...
aha i malutki Nuczek ma tłuszczyk w brzuszku :lol: wetka mówi że tyle dawno nie widziała-a kicia wygląda na taką malutką i drobną, kosteczki wystają a cały tłuszcz w brzuszku zbiera
Obrazek

amelka

[poprzednia][następna]