Dyzio niechciany już w domu. Marzenie się spełniło. Za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 23, 2006 7:19

och, Dyziu, jak się cieszę, że masz taki super dom. Twoja historia podnosi mnie na duchu, mnie i wiele innych kotów, które jeszcze czekają :(
Ale powiem Ci, Ty lepiej uważaj na tego wielkokota i nie wyżeraj mu tak jawnie z miski, bo za którymś razem Ci przyłoży jak nic. A Dużych wykorzystuj na maxa, skoro chcą Cię rozpieszczać to korzystaj póki czas :D

Bilardzik
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sie 23, 2006 7:35

Strasznie miło z samego rana przeczytać taką ciepłą relację z nowego domku Dyzia :D
Dyzio to mój idol i mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy fotki z nowego domu. Jestem ciekawa też jak wygląda Niuniuś...
Całuski w same pyszczki dla kochanych kociaczków!

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro sie 23, 2006 8:09

Dyziulku cieszę się ogromnie, ze ci się tak podoba w nowym domu i że jesteś szczęśliwy. :D
Niniusia nie ganiaj i pamiętaj że koty to ty bardzo lubisz ale źle trawisz sierść :wink:
Pamiętamy o tobie i zawsze będziemy pamiętać, troszkę nam smutno bez ciebie :( Kratunia cię szukała ale Sysunia się cieszy że nie wracasz :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro sie 23, 2006 14:29

[i]Włąśnie zjadlem obiad i próbuje wkleic tu swoje fotografie :roll:

Karmią mnie tu dziwnymi rzeczami. A wszystko przez Niuniusia, bo to on takie cuda jada (pewnie dlatego taki gruby :twisted: ). A więc jadlem dzisiaj hmmm jakąś jagnięcinę z cukinią po śródziemnomorsku w sosie :wink: Nie powiem, smakowało mi, zjadłem prawie całą puszkę :oops: Ale Duża karmiła mnie z ręki, bo sam nie moglem - pewnie z powodu braku moich przednich ząbków ciężko mi się wybiera mokrą karmę z miseczki :(

Ja i mój Duży
Obrazek
Obrazek

Piszę do Was
Obrazek

Uczę wielkiego kocurrra grzeczności dla gości przez kratkę w drzwiach :twisted:
Obrazek

Pożeram bukiet ze zboża
Obrazek

Obrazek

A to jest Niuniuś
Obrazek

Niuniuś caly czas śpi
Obrazek

Śpi w różnych pozycjach
Obrazek

A jak nie śpi to je :lol:
Obrazek

Bettie

Od: Pon sie 21, 2006 18:12

Post » Śro sie 23, 2006 15:03

Dyziu, śliczny ten Twój kolega :D
Koniecznie się z nim zaprzyjaźnij, przyjaźń jest lepsza niż wojna :D
a poza tym Iwcia ma rację, nadmiar sierści może Ci zaszkodzić :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sie 23, 2006 15:04

Ale CUDA!!! :1luvu:
Bettie, Ty szczęściaro, żeby moja Ziutka tak chciała na kolankach...
Chyba Ci troszkę zazdraszczam :D

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro sie 23, 2006 15:23

Dyziu.... Ty to jesteś farciarz :lol: Z Niuniusiem się szybko dogadaj, wcinaj pyszności i .... Przyglądaj się swojej Dużej bo wygląda jak marzenie każdego faceta :lol: A Ty w końcu facet! Niom!
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro sie 23, 2006 16:02

Dyziu ale fajnego masz kumpla, nie kłóccie się już :wink:

Pozdrowienia od Figusi - mojej łodzianki, też od Iwci :D
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Czw sie 24, 2006 17:35

Duża, Niuniuś i ja bardzo dziękujemy za wszystkie mile słowa :)

Dzisiaj to głównie spędzam czas na jedzeniu i drapaniu :wink: - tzn. ja jem a oni mnie drapią. Odkryłem też bardzo fajną zabawę - Duża głaszcze moje futro takim czymś i to jest bardzo przyjemne. Duza mówi, że mnie szczotkuje. Ponoć teraz jestem jeszcze przystojniejszy :D Duży mówi, że ja strasznie duzo jem, i że jak tak dalej pójdzie to będę miał jakąś nadwagę 8O . No to idę do moich dużych, niech mnie jeszcze pogłaszczą :1luvu: tzn. do dużego, bo Duża chce jeszcze coś napisać

Rozpieszczany Dyzio

[i]Dyziaczek jest przesłodkim kotkiem. Naprawdę jestem szczęściarą, że mam takie fajne koty - obydwa miziaste i przytulaste. Dyziek już wie, że dotyk człowieka też może być fajny i korzysta z tego jak się tylko da. Caly cas przychodzi i domaga się pieszczotek. Robi to tak smiesznie, np. idzie patrząc się prosto w oczy i wskakuje prosto na ręce siedzącego człowieka albo wspina się na tylnie łapki, przednimi wczepia się w nogę i "gada" po swojemu. Jest uroczy! Dyzio się zrobił "skoczny". Wskakuje już sam (i to z własnej inicjatywy) na szafki. Bardzo ładnie je (czytaj: bardzo dużo je a jak miska pusta to krzyczy), bez problemu korzysta z kuwetki, nadal dużo pije. Poza tym to naprawdę niesamowicie grzeczny kot - chodzi przy nodze jak piesek, faktycznie reaguje na imię i przychodzi jak się go woła. Podbil serce Dużego, jest w nim zakochany z wzajemnością :lol:
Wczoraj Rezydent sam zeskoczyl z szafek i obwąchał ucho Dyzia, nie fukał. Zaczął syczeć, gdy Dyzio się popatrzył na niego. W porę go wynieśliśmy, bo pewnie futro by latało. Są dla siebie miłe (tzn. ignorują się) pod warunkiem, że dzieli je nie mniej niż pół metra. Ale spokojnie - jeszcze trochę i się oswoją.
Pozdrawiamy wszystkich :)

P.S. Bardzo nam przykro z powodu Iwa...

Mój prawie kumpel

Obrazek[/i]

Moja nowa zabawa
Obrazek

Tak mi dobrze
Obrazek

Uwodzicielskie spojrzenie dla wszystkich moich fanek :wink:
Obrazek

Bettie

Post » Pt sie 25, 2006 7:43

dawno do Dyziulka nie zaglądałam-a tu taki cudny finał :D
śliczne oba koty- cuda prawdziwe, kciuki za całkowite oswojenie i przyjaźń miedzykocią!

a co do Dużego- moja Brandy umaszczona tak jak Dyzio i zabrana z kiepskich warunków też z wzajemnością zakochana w moim TZ- sprzeciwiał sie jej przybyciu a teraz by jej za nic nie oddał :lol:
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Pt sie 25, 2006 10:33

Chcieliśmy poniformować, że Dyzio wczoraj wieczorem wsadził pyszczek do pokala i napił się piwa. Piwo było Dużego... Dzisiaj rano Dyzio wsadził pyszczek do filiżanki i napił się kawy. Kawa była Dużej... A potem wsadził pyszczek do miseczki i wyżarł sałatkę z majonezem. Sałatka była Dużych - mieli ją zjeść na śniadanie...

Nauczył się wskakiwać, gdzie popadnie. Czai się na parapet, stół i komody są już jego. Rezydent pełen obaw...

Co dzień o 5:57 żąda głaskania, włazi do łóżka między nas. Dla nas konczy się noc i zaczyna dłuuugi dzień polegający na drapaniu, głaskaniu - w skrócie na "dyziowaniu".

Apetyt porównywalnyz Niedźwiedziem Gryzli. Musimy kupi Dyziowi pół wołu i dzika - może wystarczy to na dzisiaj :lol:

Bettie

Post » Pt sie 25, 2006 11:03

Dyziulku ale ty pieknie wygladasz a jaka masz minkę zadowoloną :D
Twój prawie kumpel jest fajny, proszę z nim się szybciutko dogadać i nie stresować chłopaka, bo schudnie i ty będziesz największym grubasem w domu :twisted:
8O 8O Dyziuuuu jak ty się zachowujesz, czego cię uczyłam. Pić piwo i kawę toż to okropne nałogi :evil: .

U mnie dzień Dyziowy zaczynał się jak tylko robiło się widno :roll: , byle do zimy :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt sie 25, 2006 12:46

Dyziu! :1luvu:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pt sie 25, 2006 13:16

Dyziu, a papieroska po tym piwku i kawce nie chciałbyś :?: :twisted:
I co to za zwyczaje zjadac śniadanko dużych :?:
Proszę Cię bardzo, zachowuj się grzecznie, bo łódzkie koty stracą dobrą opinię na forum :wink: .
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sie 25, 2006 15:35

Na szczęscie nie palimy papierosków, bo aż strach pomysleć, co moglibyśmy zastać pewnego dnia... Hmmm - pełną popielniczkę :?: :twisted:
Dyzio dzisiaj sam spał na łóżeczku w dzień - dotąd tylko chodził, albo się łasił. Chyba się chłopak zupełnie wyluzował :wink:

Dyziunio bardzo boi się różnych domowych odgłosów, np. odkurzacza, tłuczka do mięsa itp. - nawet nie chcemy wiedzieć dlaczego...

Teraz przymierzamy się do obiadu - ciekawe dlaczego Dyzio kręci się w kuchni :?: :lol:

Bettie

[poprzednia][następna]