Czarna Nesca [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 18, 2006 13:47

Cioci drynci sie nie otwiera < buuu>
zaraz a jak Ty dzieliłas dziennikarzy, kiedys mi mówiłas, ale zapomniałam

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Pt sie 18, 2006 16:40

Drynicu ja gazetę kupiłam, jak się spotkamy Ci przyniosę :)

CoolCaty - jakiś odzew był po tym artykule?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt sie 18, 2006 18:02

Artykuł, to chyba za dużo powiedziane :roll: Spodziewałam się czegoś większego i chwytającego za serce z super zdjęciami, a wyszła malutka wzmianka, do tego poprzękręcana z maleńkim czarno-białym zdjęciem.
Nikt nie zadzwonił. Byli u Nesi ludzie, którzy chcieli ją zabrac, ale bardziej do nich pasowała Amber i ona trafiła do ich domku.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt sie 18, 2006 21:52

Słodka maleńtusia chyba mi wybaczyła ten okrutny zastrzyk, bo właśnie siedzi ze mną w pokoju i się myje. Co prawda siedzi pod krzesłem i ma przerażone oczyska, ale cieszę się, że zdecydowała się posiedzieć w końcu w pokoju, a nie w szafie czy w łazience.
No i Nesia pokazuje swoje gusta kulinarne. Juz nie pożera wszystkiego co dostanie, Puszeczki Hillsa z rybkami oceanicznymi mam sobie sama zjeść :)

CoolCaty

Post » Pt sie 18, 2006 22:58

Smacznej kociej puszki! Mam te same dylematy, bo to ja jestem od znielubionych zabiegów, na szczęście także od otwierania puszek dla wszystkoidużojadów. Domku, znajdź się!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob sie 19, 2006 9:34

Z rąk Coolcaty jest tylko jedno wyjście - do bardzo dobrego domku :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie sie 20, 2006 8:53

Z Nesi robi się coraz bardziej towarzyska koteczka. Dzięki petera73 i wlodaro mamy od wczoraj pięknie zabezpieczone okienko, co wprawiło malutką Nesię w szampański humor. W nocy odkryła to cudo. Była tak zadowolona, że nawet sama przyszła do mnie, usiadła obok mojego łózka i pacała mnie łapką po ręce. Od świtu siedziała w uchylonym oknie i obserwowała ptaszki. Moje założenie niedzielnego wyspania się prysło, bo nie mogłam się napatrzyć na małą jak zadowolona obserwuje i przeciąga się na parapecie. Potem mała spokojnie zasnęła sobie na krześle (nie w szafie czy w łazience). Maleńka zaczyna w końcu zachowywać się jak na kociaka w jej wieku przystało. Dziś odkryła zabawę w papierowe kulki. Leżała przed kulką na pleckach i kręciła młynki z boczku na boczek :)
Zaraz lecę do sklepu po porcje zabawek dla Nesi.
Może uda się nam popołudniu jakieś nowe fotki postrzelać, to wkleimy tu obrazki ze ślicznotką :)

CoolCaty

Post » Pon sie 21, 2006 8:24

No tak, jeden człowiek dla jednego kota, w dodatku taki, co ciągle koło kota ćwierka i podsuwa albo przysmaczki, albo zabawki, dba o rozrywki, sobie snu odmawia w niedzielne poranki - i już są rezultaty :D
Cieszę sie, bo Nesia to delikatna i nieśmiała koteczka, potrzebuje specjalnego i indywidualnego podejścia, którego ja jej nie mogłam dać, niestety
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon sie 21, 2006 18:18

CoolCaty witaj w klubie "wreszcie posiadających zabezpieczenia okienne i balkonowe" :D
Dla kotów to radość nie z tej ziemi, potwierdzam.
Może jakieś fotki panienki z okienka? Jestem bardzo ciekawa :D

mokkunia

Post » Pon sie 21, 2006 18:25

Annskr! Po tym co napiszę, pewnie wykasujesz swojego posta powyżej.
Nie zauważyłam dziś, że mała jest w łazience i zamknęłam drzwi do niej i... poszłam do pracy. Biedna mała zsiusiała się na kocyk, bo przecież kuwetę i miseczki wyniosłam do łazienki w ramach większej socjalizacji z mieszkaniem :roll:
No w łazience to Nesia już na pewno siedzieć nie będzie. Problemem jest szafa, bo mała sama otwiera sobie suwane drzwi. I jeszcze zawsze za to, że jej zamknęłam szafową bazę wywali mi jakiś ciuszek jak już sobie drzwi odsunie :) Jak zostawię drzwi do szafy uchylone to ciuszka nie wywali. Ech! charakterna dziewuszka :)
Ostatnio edytowano Pon sie 21, 2006 22:30 przez CoolCaty, łącznie edytowano 1 raz

CoolCaty

Post » Pon sie 21, 2006 22:28

Zrobienie Nesi zdjęcia na oknie nie będzie łatwe, bo ona wychodzi na okno właściwie tylko w nocy i możliwe, że jak mnie nie ma w mieszkaniu.
Przyszła dziś na trochę do pokoju i siedziała na krześle blisko mnie:

Obrazek

Obrazek

CoolCaty

Post » Wto sie 22, 2006 8:31

CoolCaty pisze:Annskr! Po tym co napiszę, pewnie wykasujesz swojego posta powyżej.
Nie zauważyłam dziś, że mała jest w łazience i zamknęłam drzwi do niej i... poszłam do pracy. Biedna mała zsiusiała się na kocyk, bo przecież kuwetę i miseczki wyniosłam do łazienki w ramach większej socjalizacji z mieszkaniem :roll:
No w łazience to Nesia już na pewno siedzieć nie będzie. Problemem jest szafa, bo mała sama otwiera sobie suwane drzwi. I jeszcze zawsze za to, że jej zamknęłam szafową bazę wywali mi jakiś ciuszek jak już sobie drzwi odsunie :) Jak zostawię drzwi do szafy uchylone to ciuszka nie wywali. Ech! charakterna dziewuszka :)

Nie wykasuję ...
Też mi się zdarza zamknąć kota na balkonie na noc - ostatnio Kluskę, na szczęście było ciepło, albo w łazience, albo w szafie (Pusiunię, bo się wpycha)
Zawsze zostaję za to "ukarana" mokra plamą ... :twisted:
A drzwi szafy zablokuj jakimś kołkiem - na rozpórkę :wink:
Jak ona wyładniała :D
I to troszkę dłuższe futereczko jakie śliczne :D

kalewala

Post » Wto sie 22, 2006 22:21

Nesia coraz odważniejsza. Jak ją wywlekę z szafy, to pochodzi po pokoju, poszarpie chwilę frędzelki narzuty, robi grzbieciki i strzela baranki. Mruczy i cienko popiskuje dopominając się miziania. Potem poleci pochrupać chrupki Hillsa. A potem myje się i myje bez końca.
Taka juz jestem piękna:
Obrazek

A to moja nowa kumpela - myszka, którą łapię w zęby i wyrzucam w powietrze, a jak ona spadnie, to kręce przed nią młynki i wiję się jak żmijka:
Obrazek

Mam tez dwie takie śmieszne piłeczki, które kręca się i turlają w różne dziwne kierunki. Koniecznie muszę je rozpracować. Wolę tę zieloną od tej czerwonej:
Obrazek

Obrazek

Kończę pisać, bo właśnie za moimi plecami trwa myszkowe szaleństwo i musze się na to napatrzeć.

CoolCaty

Post » Śro sie 23, 2006 5:45

Nesia ma piękne błyszczące futerko na tych fotkach?
Jakiej pasty do polerowania kotów używacie? :twisted:

mokkunia

Post » Śro sie 23, 2006 10:42

śliczna kicia! :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

[poprzednia][następna]