Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Fredziolina pisze:Podzielone 77
Kwasochłonne 2
Limf 19
Monocyty 2
tendencja do kumulacji krwinek czerwonych, trombocytoza [/qute]
Jelsi chodzi o interpretacje rozmazu to odsylam Cie jak najszybciej do Beliowen - ona jest w tym najlepsza, ja sie wykladam120 ml podkórnie płynu z glukozą - przez 4 dni
Kotom z niewydolnoscia nerek nie powinno sie podawac kroplowek z glukoza, chyba ze jest taka wysoka koniecznosc - a przeciez Filemon sam je jak sie domyslam - wiec powinien dostawac do plukania cos innego.furosemid 0,5 ml - przez 3 dni
A potem co ma dostawac?
Powinien brac cos zwiekszajacego diureze - niekoniecznie furosemid - jest mocno przewodniony, widac ze sobie z tym nie radzi, trzeba nerki zmusic do wydajniejszej pracy.emarenal 1/4 raz dziennie
Enarenal?
Ale wypadaloby lepiej zdiagnozowac serce - zeby widziec co sie z nim dzieje, z czego wynika jego zla praca.
Ja bym wogole w badaniu krwi zrobila jonogram, zeby zobaczyc jak to wszystko wyglada, czy nie ma niedoborow jakichs mikroelementow.Wetke prosiłam o usg , ona nie chciała zrobic, bo mówi,ze nerki powiekszone, one to wyczuwa przy badaniu.
Swietna diagnoza
To super ze wykryla ze nerki sa powiekszone, dobrze to o niej swiadczy - ale nie oznacza ze ma rentgen w oczach, trzeba sprawdzic co jest przyczyna tego stanu. Czy infekcja, czy cos innego, a jesli infekcja to czy sie nadal toczy czy juz nie.Test na białczke wyszedł (-)
Ona uważa,ze on moze być nie wiarygodny, co oznacza,ze moze miec białaczke, która atakuje narządy.
Nie zgadzam sie.
Test na bialaczke - jesli jest dobrze zrobiony i nie byl przeterminowany - to w przypadku objawowej bialaczki praktycznie nigdy nie oszukuje.
Dziwne ze wetka nie powiedziala (?) o tescie na FIV - dajacym czesto takie same objawy jak FeLV i koniecznym do zrobienia przy tego typu objawach.
I go koniecznie bym zrobila.Powiedz, jak ja mam z nia rozmiawiać? jak naciskać?
Nie wiem![]()
Po prostu mowiac ze chcesz to zrobic i juz?
Moze w ten sposob?
Nie wiemPytałam o podanie antybiotyku, mów,ze nie tak dawno dostał, wiec nie ma sensu obciążać organizmu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: BB_Candy89, Google [Bot], sadnessofheart, septicemia i 240 gości