"Serce na dłoni"czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 30, 2006 20:31

Zaczynam sie gubic :oops:
Gdzie mamy sie deklarowac?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie lip 30, 2006 20:44

Anna_33 pisze: Gdzie mamy sie deklarowac?
Pewnie tutaj z deklaracjami.

W banku mam nadzieję negocjować indywidualne podejscie do klienta, czyli spróbuję porozmawiać z kimś bardziej rozgarnietym niż taki internetowy "ekspert"... Może się uda jakoś inaczej umówić z bankiem. Mam już takie doświadczenie przy zakładaniu konta niegdyś na jakąś tam działalność charytatywną, że bank zastosował nieco inne zasady. Najwyżej nie uda się nic więcej wynegocjować, ale zawsze można podjąć próbę :wink:

Doczytałem trochę o tych kontach i rzeczywiście eMax lub eMax Plus, gdzie jest chyba możliwość zakładania subkont, co tez może się przydać.
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Nie lip 30, 2006 20:53

Anna_33 czy dopisać Cie do listy?
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Nie lip 30, 2006 21:21

To zwykłe ekonto. Do każdego takiego mozna bezpłatnie założyć sobie 3 emaxy. A jak powiesz, że chcesz na jakąś działalność to Ci zaproponują konto firmowe- z miesiączną opłatą za prowadzenie rachunku i płatnymi przelewami. Już to przerabialiśmy ze Stowarzyszeniem TŻta. Bo rozumiem, że Wy nie macie konta w którymś z tych banków? Ja mam i teoretycznie mogłabym udostępnić ale tego nie zrobię bo jestem bardzo nieregularnie osiągalna, nie ma co liczyć na to, że będę sumiennie uzupełniała wpisy.... Czasami można przez 3 dni bezskutecznie ścigać mnie telefonicznie i osobiście zanim się uda a czasami jestem na pierwsze skinienie.... Słowem ja się nie nadaję. Ale może uda Wam się znaleźć takiego anioła jak ja znalazłam czyt. Mokkunia, który udostępni swoje.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie lip 30, 2006 21:44

Proponuję założenie zwyklego konta bez podawania działalności. Poprostu będą wpływy i wydatki czyli przelewy z konta. Każdy człowiek ma prawo posiadać kilka kont osobistych, założcie na Zosię lub Ziemowita, to Wasza decyzja ale niech ono będzie tylko na ten cel, na Fundusz. gdyby wiedzieli, że to jakaś Fundacja to narobimy sobie kłopotów a to przecież nie jest Fundacja, która powinna byc zarejestrowana ale zwykły Fundusz z naszych, już opodatkowanych pieniędzy.
Obrazek

Obrazek

goldi

Post » Nie lip 30, 2006 22:27

Tak Goldi, 10 zł.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie lip 30, 2006 22:42

Już :D
Obrazek

Obrazek

goldi

Post » Pon lip 31, 2006 1:22

Sorry, ze mnie tak dlugo zajelo zadeklarowanie sie...
Pracowalismy z Piotrkiem nad suma...
Zaczelo sie tak:
Piotrek to jak myslisz ile mozemy dac?
No tak jak wszyscy 10 zl...
Ale nie myslisz, ze my to powinnismy $10?
No dobra...
No to $10 od ciebie i $10 ode mnie?
To ode mnie $11...
Piotrek uspokuj sie $11 to taka dziwna suma, musisz wybrac cos co ci sie dobrze kojarzy...
Stanelo na $44 od nas dwoch bo to Piotra ulubiony numer :wink:
Podaje w dolarach...A niech sie prezes Ziemowit glowi co miesiac ile to bedzie :wink:

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Pon lip 31, 2006 1:46

Slonko_Łódź pisze:Marzenia mamy wspólne... Tylko mnie brak wiary.... Będę Was wspierać cokolwiek postanowicie tylko quidquid agis prudenter agas et respice finem.... Żeby nie rozpadło sie wszystko co już teraz jest.....

Sloneczko, co ty taka pesymistka dzisiaj???
A czyja jak nie twoja wiara sprowadzila mnie do tego forum...
Jak zobaczylam z jakim uporem walczysz o Miodzia, jak sie nie poddajesz w sytuacji w ktorej innym dawno by rece opadly to i mnie sie zachcialo pomagac...No i sie nie udalo uratowac tego jednego kota ale czy na prawde to byla porazka? Mamy przeciez pieniadze na to zeby pomagac innym kotom...
Wiec jesli nawet ta "akcja" nam wyjdzie tylko na jakis czas to moze przyniesie cos wiecej...
Ja wierze w ZAZow (tak ich z Piotrkiem nazywamy od Z And Z)...Tyle jest nowych watkow kazdego dnia ze czasami trudno do wszystkich zajzec...A jakos tak ZAZie wychwytuja najwazniejsze...Jak nie mam za duzo czasu to zagladam kogo oni probuja wspomoc na bazarku i juz wiem kto jest w najwiekszej potrzebie...
I ja mysle ze ci wszyscy ludzie ktorzy zagladali do Dzidziowego watku to bardziej niz do Dzidzi ciagneli do kogos kto z sila i uporem stawia czola kazdego dnia temu co wszyscy na tym forum...
Slonko, ty mi tu "murem" stawaj przy sprawie bo ja w ciebie wierze na rowni z Zosia i Ziemowitem...

Kasia C

Post » Pon lip 31, 2006 1:58

Slonko_Łódź pisze:A ja jestem dobrej myśli...

Chociaz widze, ze wiary Sloneczko nabiera :wink:

Kasia C

Post » Pon lip 31, 2006 5:23

Na bankach to ja sie nie znam. 10 zł miesięcznie mogę i deklaruję płacić, dopóki będę mogła. Zaufanie do Was też mam, ale niezależnie od tego funduszu, warto wsłuchać się uważnie w wypowiedź Gośki bs, jeśli chodzi o pozyskiwanie funduszy od firm, nie osób prywtnych, w końcu ona jest specjalistką i już udowodniła, że potrafi to robić.
Kasiu, dziękuję za pw.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pon lip 31, 2006 5:56

Kochana Kasiu! Ja w ten Dzidzowy Fundusz wierzę bez żadnych zastrzeżeń. Wiem, że się uda..... Nie wierzę w wielkie ogólnopolskie stowarzyszenie, które będzie załatwiało sprawy zwierząt wszystkie.... Jest wiele osób, które tutaj walczą z poświęceniem. Ale nie starczy ich na cały kraj.... Nie wierzę w magiczną moc STOWARZYSZEń, którym sponsorzy dają karmę i fundusze na działanie a zwykli podatnicy przekazuja 1% podatku... I z tej niewiary wypływa przekonanie, że trzeba działać małymi kroczkami- każdy niech robi co może, zakłada swój mały prywatny fundusz, ratuje koty, które staną na jego drodze. Jestem minimalistką- zamiast wielkiej , cudownej idei wolę małe, codzienne działanie..... Chociaż marzenie Ziemowita jest mi baaaardzo bliskie.... A za Zosią i Ziemowitem to ja zawsze murem :) Nawet jak będą zakładać wielkie ogólnopolskie stowarzyszenie zrobię co będę mogła, żeby się udało..... Bo ja to jestem mały pikuś- oni naprawdę walczą....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon lip 31, 2006 6:10

Ja tez, jak najbardziej.....

10 euro
Kontakt raczej przez e-mail lub komorki.

aisak

Od: Sob paź 29, 2005 16:15

Post » Pon lip 31, 2006 6:51

My z moim TŻ i Futrami deklarujemy 20.-

Kibicowaliśmy Dzidziuni po cichu - każde wejście na forum "zaczynałam" od wątku małej Bri ......
Pokochałam Ją jak własne Futerko ...... To niesprawiedliwe ........ Liczyłam, że jeszcze długi czas dzięki Ziemowitowi i jego "komiksom" z życia Dzidzi będę miała okazję cieszyć się Jej obecnością ......

Pomóżmy innym zwierzakom w Jej imieniu - to był Magiczny Kot ( każdy kot jest magiczny, ja wiem, ale Dzidzia to była SuperCzarodziejka....) - dała nam Wszystkim tyle radości i szczęścia ..... Jej pysio cały czas na mnie zerka z tapety komputera i tak już pozostanie ..... [/url]
Obrazek

KaśkaGM

Od: Pon lis 21, 2005 14:13

Post » Pon lip 31, 2006 9:13

Kasia C bardzo dziekuje za priva z linkiem

Bardzo mi sie ten pomysł podoba, komu jak komu, ale Wam ufam bez zadnego ale. wierze, jestem pewna, że pomozecie wielu zwierzakom. Załuje, że nie moge dac wiele.
Deklaruje co miesiac 15 zł

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

[poprzednia][następna]