Kot zaginął w pociągu Czwa-Lubliniec-Opol-Brzeg-Oław-Wrocław

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 26, 2006 21:09 Kot zaginął w pociągu Czwa-Lubliniec-Opol-Brzeg-Oław-Wrocław

Proszę wszystkich o pomoc!! Może ktoś widział takiego kotka??
..Obrazek
..Obrazek
ZAGINĄŁ NA TRASIE: CZĘSTOCHOWA-LUBLINIEC-OZIMEK-OPOLE-BRZEG-OŁAWA-WROCŁAW
Byłam dziś u Iwony i usłyszałam wstrząsającą opowieść; Iwona nie ma dostępu do internetu więc piszę, to co od niej usłyszałam

Iwona spotkała starszą zrozpaczoną Panią koło dworca, która opowiedziała jej o zaginięciu jej kota.
To 8 letni kocurek - ma na imię Maja.
W zeszły wtorek (18 lipca) jechała z nim do Wrocławia (nie pierwsza taka jej podróż z kotem) pociągiem "Oleńka".
Kot był w zamkniętym koszyku na korytarzu, ona sam siedziała w przedziale. Ktoś otworzył ten koszyk i wypuścił kociaka (lub go wyrzucił...) - co gorsza nie wiadomo kiedy to się stało, bo ta Pani zorientowała się że kociaka nie ma dopiero we Wrocławiu..
To starsza pani i zupełnie nie wiedziała co robić..- nie wiem czy zmobilizowała PKP do przeszukania składu, wątpie..w odruchu rozpaczy wrocila do Częstochowy, żeby tam szukać..

Czy może ktoś pomóc z Wrocławia i na trasie Czestochowa- Wrocław w znalezieniu tego kotka?? Oleńka to pospieszny więc wniewielu mijscach ma postoje. Może trzeba sprawdzić w schroniskach? w Opolu, we Wrocławiu?? Lub w okolicach dworców na tej trasie??

OPIS KOTA (nie ma zdjęcia :-():
Czarny 8 letni kocurek w białych skarpetkach, biały brzuszek (wygląda jak we fraku). CHARAKTERYSTYCZNE: na brodzie czarny "guzik" wielkości 20 groszy.
Jest łagodny i miły - reaguje na swoje imię MAJA
Tel do pani Adeli: 034 3248324, lub do Iwony:034 3653392.

Czy możecie jakoś pomóc? Proszę też o wszelkie rady jak znaleźć kotka..[
Ostatnio edytowano Czw wrz 06, 2007 8:57 przez Magdziak, łącznie edytowano 2 razy

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Śro lip 26, 2006 21:35

No przede wszystkim zaalarmowac pkp :(
O rany, biedny kot :(
I porozwieszac wzdluz trasy ogloszenia.
I nie wiem co jeszcze.
To straszne.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lip 26, 2006 21:45

oprócz pomysłow Zuzy, nie mam innych

koszmar jakis :(
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Śro lip 26, 2006 22:57

Ostatnio edytowano Czw lip 27, 2006 7:14 przez florida_blue, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Czw lip 27, 2006 6:37

Napisz do czitki - zna parę osób w radiu - szczegóły napiszę Ci na PW.

Myślę, że trzeba spróbować poszukiwać przez media.

Gazeta - skontaktuj się z Wyborczą - we Wrocku jest w GW parę fajnych osób, powiedz o co chodzi, może zechcieliby zamieścić choćby nieduży artykulik, podaje telefon -071 371-72-00.

Ja tam nie dojdę - ale może ktoś z Wrocka mógłby pomóc - z tyłu dworca PKP, na jego terenie jest nieduży sklep zwierzecy - prowadzi go kociara :D pomagająca ulicznikom, na pewno zechce pomóc.

Strasznie mi żal kociaka - ale płaci za brak wyobraźni, rozumiem, że starsza pani była zmęczona, ale - choć ja zapewne jestem zbyt przewrazliwiona - nie powinna go spuszczać z oczu nawet na minutę. Ja moich w koszu nawet w poczekalni u weta nie zostawiam ani chwili samych. Bo ludzie to niestety czasami ......... :evil:
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw lip 27, 2006 9:27

Skontaktowałam się z kolegą, który pracuje w administracji PKP we Wrocławiu, ma podzwonić w tej sprawie gdzie się da.
Szkoda, że tak późno się dowiedziałam...
Czy znalazłby się ktoś z Wrocławia, kto mógłby podjechać do schroniska?? Może ktoś go znalazł i tam zawiózł...
Do Czitki napisałam - czekam na wieści

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Czw lip 27, 2006 9:38

swoją drogą...kot na korytarzu właścicielka w przedziale...ja bym torebki nie zostawiła tak, a co dopiero kota :strach:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Czw lip 27, 2006 9:40

koszmarna sytuacja, mam nadzieję, że uda się pomóc

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Czw lip 27, 2006 9:51

straszne :(
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Czw lip 27, 2006 10:00

Moze ludzie jej do przedzialu wpuscic nie chcieli z kotem, roznie bywa...

Dam znac dziewczynom z Wroclawia, kulka bywa w schronisku - moze skojarzy, Zadzwonie tez do pani Gosi, moze ona skojarzy starszego eleganta w bialych skarpetkach.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Czw lip 27, 2006 10:44

niekoniecznie musi być we wrocławiu - moze gdzieś po drodze tez ....
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Czw lip 27, 2006 11:13

No właśnie

Magdziak
- czy znasz kolejne stacje trasy pociągu - jeśli tak, to warto wpisac je w tytuł tematu, tak, żeby zajrzeli tu ludzie i z tych miejscowości.

I tak jeszcze raz oddzielnie napisze do Wrocławian.
Jeśli by ktos przechodził w okolicach dworca - z tyłu PKP - na końcu pasażu jest sklepik, pani właścicielka zdaje się nieźle orientuje się w nowo pojawiających się tam kotach, sama jest kociarą - z koleżanką, jak opowiada, dokarmia uliczniki.
Ja tam nie dam rady do poniedziałku się wybrać, może komuś byłoby po drodze.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Czw lip 27, 2006 11:22

mamucik pisze:(...)
Magdziak
- czy znasz kolejne stacje trasy pociągu - jeśli tak, to warto wpisac je w tytuł tematu, tak, żeby zajrzeli tu ludzie i z tych miejscowości.

Czestochowa
Lubliniec
Ozimek
Opole
Brzeg
Olawa
Wroclaw

Ale straszna historia :(
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Czw lip 27, 2006 11:52

straszna historia :( :cry:

moze włascicielka zaginionego kota chociaz kojarzy, kiedy widziala go ostatni raz (w koszyku) i kiedy sie zorientowala, że go juz nie ma. wtedy mozna by zawęzić chociaz ilosc stacji pkp do przeszukania.
mozna zdobyc nr telefonow do stacji pkp i zadzwonic, zapytac, czy po peronach nie kreci sie jakis zbłąkany kicius..

tyle mi do głowy przychodzi
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Od: Czw sty 19, 2006 19:30

Post » Czw lip 27, 2006 13:45

MagdziaK - czyli dzięki Happy są stacje - może włącz je do tytułu, choćby skrótami.

Dobrze by było, żeby rzeczywiscie zorientować się czy kot tam nie krąży, a przede wszystkim zostawić nr tej kobiety, gdyby się pojawił.

Tylko do kogo tam zadzwonić - myślę, że ta kobieta powinna to zrobić - ona zna przecież kota, najlepiej go opisze.

Może ktoś z zakoconych mógłby podejść na dworzec i powiesić ogłoszenie.

mamucik

[następna]