Niebieskooka syjamka Thaiunia ma dom :)).

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 17, 2006 22:49

Ja mam persa ,orieta i syjama oraz ,,syberyjczykowatego''kociaka .Moją wielką miłością jest syjama .Moje 3 dziecko .Dwie pozostałe panie są super Ajsza jest już dorosłą kotką ma 5 lat i nigdy nie miała w domu towarzystwa -wychuchana jedynaczka.Ale kiedy ma być damą to nią jest a kiedy kociakiem (w zabawie z Oliwką)również wie co to znaczy.Oliwka ma już 13 miesięcy ale to totalne dziecko.Tula -persica jest poważna ,nadąsana i płochliwa.Wręcz jest mało miziasta .syjamy to wieczne kociaki-POLECAM. :1luvu: :1luvu: A Matii -no o nim to czasu by mi brakło w opisywaniu jego zalet -ten kot nie ma wad.Oliwka przestała być dzieckiem a stała się ciocią i zabawia małego jak by była jego mamą.
Obrazek
[img]http://upload.miau.pl/3/41371m.jpg[/img/]

Ewasara

Od: Pt maja 27, 2005 20:32

Post » Wto lip 18, 2006 10:14

jakie cudne dobranoc, chyba się zakocham :1luvu:
szkoda ze na razie nie moge mieć drugiego kota...
Obrazek

kasia.ch

Od: Wto sty 03, 2006 15:15

Post » Śro lip 19, 2006 14:22

Thai wreszcie zaczęła jeść :D , ale za to teraz jak dostanie miseczkę z jedzonkiem to dopada do niej i warczy jak tylko ktoś się zbliży. Chciałam poprawić miseczkę z jedzeniem, bo źle stała to dostałam łapką, myślała pewnie, że chcę jej zabrać. Biedna Thaiunia musiała głodować i walczyć o swoje jedzenie :( , nie miałam jeszcze kota, który tak by się zachowywał podczas jedzenia.
Ze względu na podrażnioną wątrobę musimy jej dawać małe porcje, ale często, za każdym razem rzuca się na miskę jakby to było jej ostatnie karmienie :( .
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lip 19, 2006 17:36

bidulka, ale najwazniejsze, ze wszystko zmierza we wlasciwym kierunku. bardzo sie ciesze i wciaz trzymam kciuki! :)

majawroniszewska

Od: Wto lip 04, 2006 13:45

Post » Śro lip 19, 2006 22:13

Witamy nowe kciuki!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lip 20, 2006 8:46

zrowiej kochana thai, bo jesli iwcia sie zgodzi, to juz we wrzesniu sie spotkamy i poznasz dwoch czarujacych kawalerow, moze i bezjajecznych ;) ale to zawsze faceci! :)

majawroniszewska

Post » Czw lip 20, 2006 13:13

Tajunia ma się dziś lepiej, nawet zaczęła się ładnie myć :)

Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt lip 21, 2006 9:14

Thaiunia przywitała mnie dziś rano głośnym miaukiem, domagała się jedzonka :D , nareszcie tak na to czekałam.

Ciociu maju Thai dziękuje za paczuszkę z jedzonkiem :1luvu:

iwcia

Post » Pt lip 21, 2006 10:03

dzielna dziewczynka :lol:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt lip 21, 2006 16:13

ciesze sie, ze doszlo! i cała przyjemnosc po mojej stronie. :) mam nadzieje, ze bedzie smakowalo. a wiec smacznego! i mizianki za uchem dla Thai! i ciesze sie, ze jest coraz lepiej. widac kciuki pomagaja! :)

majawroniszewska

Post » Nie lip 23, 2006 12:29

Maju, ale bedziesz miala sliczna koteczke :D
Obrazek

kasia.ch

Od: Wto sty 03, 2006 15:15

Post » Nie lip 23, 2006 23:47

Cudna jest, to fakt :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Czw lip 27, 2006 9:43

Zaniedbałam ostatnio Thaiunię :oops: , ale już się poprawiam. Kicia ma się lepiej roboczo nazywamy ją „odkurzaczem do mokrego” znika wszystko, co dostanie jeść nawet powarkuje przy jedzeniu, aby nikt jej nie zabrał jedzonka :twisted: Nareszcie znaleźliśmy suche, które Thai zdecydowała się jeść, prób było wiele :roll: , ale je na razie karmę tylko dla wybrednych.
A to troszkę zdjęć Thai jeszcze starszych, nowe będziemy robić w weekend zobaczycie jaki to miziak :D .

ObrazekObrazekObrazekObrazek

iwcia

Post » Czw lip 27, 2006 9:58

I na tych "starszych" wygląda przepięknie :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 27, 2006 10:30

cudo zezulkowate. :) dzieki iwciu za fotki!

majawroniszewska

[poprzednia][następna]