PILNE!!! 8 tygodniowe kocię po amputacji łapki!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 18, 2006 23:08

amelka pisze:może mogłabym go przygarnąć choc tymczasowo-ale nie bedzie mnie stać na kosztowne leczenie dlatego pytam...

Amelka proponowałaś tymczas, ale powiedz mi czy ty masz już inne koty?
A jeżeli tak to czy one są zaszczepione?
Może głupio o tym mówić, ale mała koteczka jest jednak z przepełnionego schroniska, a tam choroba nie wybiera.

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Wto lip 18, 2006 23:49

mam trzy kocice-teraz juz wszystkie zaszczepione + od dziś małego Piotrusia z bezwładną łapką...nie było pewne czy Suzy bedzie mogła jechać tak daleko-a Piotruś akurat znalazł sie w Lublinie i szukał opieki, on kilka dni temu był szczepiony dopiero pierwszy raz
:oops: głupio mi bardzo ale nie wiem czy teraz zdołam pomóc Suzy :oops: :cry:
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Śro lip 19, 2006 0:11

amelka dobrze, że Piotruś ma dom, Suzy też go znajdzie

Gaga

Post » Śro lip 19, 2006 7:25

Gaga pisze:amelka dobrze, że Piotruś ma dom, Suzy też go znajdzie

pewnie...tylko gdzie ten domek się podziewa - taka sliczna i kochana dziewczyna siedzi w schronie i czeka.... :(

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Śro lip 19, 2006 21:09

Suzy do góry

Gaga

Post » Czw lip 20, 2006 8:16

i co nikt nie chche dac domu tej pięknej i dzielnej koteczce?~!?!?! :(

justin888

Post » Czw lip 20, 2006 8:18

widzialam go na allegro i co jest zainteresowanie jakiekolwiek?

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Pt lip 21, 2006 8:56

do góry

justin888

Post » Pt lip 21, 2006 14:26

Gdzie kot obenie się znajduje???To kot czy kotka???Jak reaguje na inne zwierzęta???Czy jest szansa,że maleństwo zostałoby zaszepione do połowy sierpnia?Mam w domu jednego kota podatnego na infekcje.Narazie nic nie obiecuje,ale mocno się zastanawiam...Cały problem polega na tym,ze miesiąc temu przygarnełam trzeciego kota(a właściwie perską koteczkę) z wrocławskiego kociego-życia,kotka ta natomiast cały czas atakuje mojego psa,który biedny jest już tak zestresowany,ze nie wychodzi z szafy.Próbowałam już wszystkich sposobów i nic.TZ dał mi góra dwa tygodnie,na rozwiązanie tej sytuacji,bo piesek to jego oczko w głowie.Problemu raczej nie będzie ze znalezieniem dobrego domu dla tej kici,bo jest śliczna,srebrna,roczna,ciachnięta,taki mini persik-cudo.Tyle,ze ten dom musiałby być niezazwierzęcony,bo wydaje mi się ,ze kiciula reaguje agresją,bo jest zazdrosna o człowieka(chociaż poświęcam jej na maxa duzo czasu,a moje zwierzeta już dawno przestały się nią interesować).I gdyby sprawdziły się moje najgorsze przypuszczenia,że ona jednak nie będzie w stanie zaakceptować psa(zresztą z tego tez powodu została oddana do schroniska),to chciałabym przygarnąć jeszcze jedna jakąś bidę.Mam trzyletniego,niewidomego Juranda i pięciomiesięcznego Etusia i psa Fredka,który wprost uwielbia koty i jest swoistego rodzaju przewodnikiem dla Juranda.Tak jak mówię sprawa rozwiąże się na przestrzeni dwóch lub trzech tygodni.Więc jezeli jest ktoś kto może dać temu maluchowi dom wcześniej,to będę ogromnie szczęsliwa.Bo i tak bidul tu pod dostatkiem,starczy dla każdego :lol:
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Pt lip 21, 2006 14:30

mogę tylko odpowiedziec ze to koteczka- i baardzo się ucieszyć ze się ktoś nią interesuje bo miałam wyrzuty...
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Pt lip 21, 2006 14:55

Witaj Miciułka,myśle że za mało czasu dałas persicy,kot który nigdy nie miał kontaktu z psami ,w dodatku dorosły kot po przejściach będzie dłużej się przyzwyczajał, ajak tak każd będzię ją oddawał bo coś tam bo coś tam to ......... :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lip 21, 2006 15:24

Miciułka, bardzo się cieszę, że interesujesz się moją koteczką. Mała znajduje się w tyskim schronisku i może być zaszczepiona jak ukończy trzy miesiące. Na razie ma dwa miesiące.
Najważniejsze jest to by twój zwierzyniec był zaszczepiony.

Miciułka bardzo mi zależy, żeby Suzy znalazła dom, ale szkoda mi Twojego persa. Daj mu trochę więcej czasu. Dwa tygodnie to za mało.
1,5 miesiąca temu przygarnęłam (na chwilę) koteczkę, która pierwsze dwa tygodnie spędziła w łazience. Syczała i gryzła wszystkich: koty, psy i nas. Nie można jej było pogłaskać, a nawet przejść w pobliżu bo się rzucała. Po dwóch tygodnia zaczęła z powodu jedzenia wychodzić do kuchni sycząc i odganiając całe moje psio-kocie towarzystwo, ale stopniowo i bardzo powoli się przyzwyczajała. Po jakimś czasie pozwoliła się pogłaskać i zaczęła przy tym smutno zawodzić, tak jakby się skarżyła, tak jakby płakała. Co raz częściej mogłam ją pogłaskać uważając jednak, na ostrzegawcze syknięcia. Po jakimś czasie mogłam na krótko wziąć ją na ręce, a wczoraj ............................. Wczoraj wskoczyła mi sama na kolana i zaczęła się przymilać, trącała moją twarz swoją główką i nadstwawiała grubiutki brzuszek do głaskania (okazała się kotna).
Miciułka dla takich chwil warto, żyć gdy widzisz jak wystaszone (agresywne) zwierze nabiera do ciebie zaufania.
Jeszcze wiele pracy między naszą rodziną, a tą kotką, ale wszystko idzie ku dobrem. Nie ukrywam, że satysfakcja też jest ogromna, iż z takiego agresora robimy stopniowo przytulankę.

Miciułka, życzę powodzenia

Gaga

Post » Sob lip 22, 2006 12:44

koteńko do góry

Gaga

Post » Sob lip 22, 2006 14:44

kocia szuka domu

Gaga

Post » Nie lip 23, 2006 1:17