B.M.F -slubi....i .jestem męzatka!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 18, 2006 18:19

nikt nie wie jak to jest z tym lekiem?upewnijcie mnie tylko prosze,,, 8)

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto lip 18, 2006 18:25

kasia szczecin pisze:dostalismy ampułke PROFENDER,mam mu to nałozyc na kark,czy jak odgarne włosy i nałoze na skore to wystarczy?czy musze jakos mu na głodnego dac?bo sie zapomnialam dopytac,zreszta mój niemiecki jest taki ze moze zle zrozumialam :oops: wole sie upewnic :oops:

Profender mozesz dac w kazdej chwili. Maly mi po nim wylysial na karku, ale poza tym nic sie nie dzieje. Nie musi byc na czczo. Postaraj sie jak najbardziej na skore - choc na wlosy i tak sie rozlewa i kot wyglada jak z przetluszczonym futerkiem

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Wto lip 18, 2006 18:26

A co do cen - 40 euro to pestka - uwierz mi. Ja przez przeboje z malym dobrze ponad 500 euro zostawilam... a terza prawdopodobnie interferon i injekcje... zarabiam na kota :?

Chilli

Post » Wto lip 18, 2006 20:25

jezeli 40 euro to pestka,,,to ja musze isc do pracy jak najszybciej :roll: jezeli po kontrolnym badaniu keratinina wyszła 1,4 to juz sie nie musze martwic ze cos jest nie tak z nerkami?

kasia essen

Post » Śro lip 19, 2006 20:03

baks zareagowal typowo,dzis rano garsciami wychodzila mu skora na karku, :roll:

kasia essen

Post » Czw lip 20, 2006 10:59

kasia szczecin pisze:baks zareagowal typowo,dzis rano garsciami wychodzila mu skora na karku, :roll:

Mi oba koty zakudlily mieszkanie. Potem jednak Chillimu siersc juz nie wychodzila, a maly ma lysinke.

Chilli

Post » Czw lip 20, 2006 15:06

a ta łysinka z czasem zarosnie? :oops:

kasia essen

Post » Wto sie 01, 2006 7:28

zaczyna martwic mnie zachowanie mojego kocura :roll: od 3 tygodni chodze codziennie na kurs,nawet w soboty i w niedziele,nie ma mnie od rana do wieczora w domu,meza rowniez,kot niestety sam :oops: jak byłam w domu on tylko całymi dniami spal i przychodzil sie polasic tylko wieczorem,myslalam ze nawet jak nikogo w domu nie bedzie to tego tak nie odczuje, i tu sie chyba myliłam,od około 2 tygodni kot zawodzi w nocy pod drzwiami,lub przy naszym łózku,wyraznie domaga sie wypuszczenia na dwor lub poprostu uwagi,bo po wzieciu na kolana,kładzie sie i zasypia mruczac,trzeba go głaskac z 15 min wtedy zasypia,a ja to robie bo nie chce by meza obudzil :oops: wtedy on go bierze na kolana i tuli do snu :roll: co sie nigdy nie zdarzało kot cały czas szuka naszej obecnosci,zaczał przychodzic do łózka choc wie ze mu nie wolno,i cichaczem wpychac sie na moja strone na malenki kawałek lózka,,,nawet to mu nie przeszkadza, :roll: budzi mnie lizaniem po twarzy,buziaczkami i traktorkiem, :roll: rano przy prysznicu stoi przy kabinie i obserwuje :oops: a potem jak sie ubieram jest obok,,,a jak wychodze i zamykam drzwi on stoi przy drzwiach i łapka probuje nie dopuscic do ich zamkniecia :roll: a mi serce sciska bo widze ze kot teskni,,,po zajeciach nigdzie ze znajomymi nie chodze tylko migiem do domu baksa wyglaskac :roll:
wiem ze drugi kot by pomogl,ale narazie musze z tym poczekac,kupilam mu myszki,krecace sie piszczace reagujace na dotyk, piłeczki i rozne inne zabawki ale go wogole nie interesuja,co moge jeszcze zrobic,moze nagrac głos na dyktafon i zostawiac mu właczony w ciagu dnia :oops: dla mnie to nie jest smieszne bo pierwszy raz widze ze mu smutno samemu

kasia essen

Post » Pon sie 14, 2006 7:26

zalamka kompletna :( byłam z fretka u weta bo na ogonie wyliniala poza tym strasznie sie drapie,insektów brak na skorze za to w uszach-swierzb,no super,dostalismy stronhold,na ogonie ie wiadomo co,narazie mamy zwalczyc swierzba, na grzybice to nie wyglada bo jakis tak punkcikow nie ma,za to ja widze czarne kropki,ale moze to tez krew bo on co chwila to drapie,dostał zastrzyk przeciw swedzeniu i na jeden dzien pomogło,no nic,mamy jeszcze dwie dawki strongoldu w przeciagu 6 tygodni i mamy isc na kontrol,poza tym zmieniam mu jedzenie na inne bo dostawal hillsa i moze mu karma nie pasuje ze sie drapie,
miesiac wczesniej byłam z baksem na badaniu krwi i moczu,na odrobaczaniu providorem(??) kot zdrowy,
dzis patrze na kota przy czesaniu,na brzuszku na coraz mniej włosów,za uszami ma rozowiutka skore pokryta tylko meszkiem,pod pachami gola skora bialawa z czarnymi kropkami, troche podobna do skory wyliniałej fretki :( nie wiem juz co mam myslec,baks od miesiaca z powodu upałow strasnzie linial i strasznie sie kołtunił,trzeba było go wyczesywac szczegolnie pod pachami i na brzuchu, no i moze ja mu ta siersc poprostu wyczesałam?on w przeciwienstwie do fretki nie drapie sie,no i jestem przerazona co to moze byc,dwoch wetow nie wie co jest fretce,a ja sie boje ze to sie przeniesie na nas,a moze tylko ja mu te włosy grzebieniem wytarmosiłam,,?
a jestem przerazona bo snila mi sie wizyta u weta i fretka ktora umierala mi na rekach bo wet nie mogl jej pomoc :( poza tym juz te 3 wizyty kosztowaly mnie 130euro (kazda ok 35-45 euro) a nie widze zadnej poprawy i szczerze mowiac nie stac mnie teraz na nastepna :oops: :oops:
jezeli skora jest rozowa, zdelikatnym meszkiem, pcheł nie ma,a wet powiedzial ze grzybica to na pewno nie jest wiec co,,?

kasia essen

Post » Pon sie 14, 2006 7:47

oto fotki
ObrazekObrazekObrazek

zdjecia u gory:od lewej szyja i za uszami a na zdjeciach na dole brzuszek i pachy, pachy wygladaja najgorzej
ObrazekObrazek
moze ktos sie z takim czyms spotkał?

kasia essen

Post » Pon sie 14, 2006 8:02

ale wet to sparwdzil ?
wzial zeskrobiny i zobaczyl co wyrosnie ?
bo takie leczenie "na oko" ...

ja bym skrobala, zeby wykluczyc grzybice
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pon sie 14, 2006 8:09

wet popatrzyl i stwierdzil ze to na pewno nie grzybica bo grzybica inaczej wyglada,i najlepsze jest to ze dwoch tak sie zabralo do tego,

kasia essen

Post » Pon sie 14, 2006 8:27

kasiu - ja bym poszukala po prostu innego weta
takiego, ktory korzysta z mozliwosci diagnostycznych

nie mam co prawda doswiadczenia z persami - ale watpie, zeby az tak dalo sie wyczesac :roll:

U Boniego na poczatku bylo tylko delikatne przerzedzenie wlosow na koncach uszu - w zeskrobinach wyszedl grzybek

nie mowie, ze to grzyb na pewno - ale najpierw trzeba go z cala pewnoscia wykluczyc - szczegolnie jak takie objawy ma i fretka i kot - przeciez to juz wskazuje na cos przenoszacego sie miedzygatunkowo :roll:
Obrazek

Kaska

Post » Pon sie 14, 2006 8:35

to jak poznac ze wet jest dobry?jestem juz u trzeciego weta,płacenie za wizyty nie malych pieniedzy i brak poprawy juz mnie meczy,czy wie ktos gdzie znajde namiary na dobrych wetow w Niemczech?chyba musze zajsc na niemieckie forum,
czy moze byc to reakcja na karme?jedza oboje Hillsa i royala,słyszalam ze niektore koty mialy alergie na te karmy.,czy mozliwe ze alergia dała o sobie znac po 4 miesiacach podawania karmy?

kasia essen

Post » Pon sie 14, 2006 8:45

ja bym szukala niemieckiego forum i rekomendacji

alergia u obu z takimi samymi objawami ? o wiele nizsze prawdopodobienstwo - najpierw wykluczyc grzybka
Obrazek

Kaska

[poprzednia][następna]