Przeprowadziliśmy się do większego mieszkania. Bąbelek nie może tu hasać po trawce na podwórku (mieszkamy w bloku, na drugim piętrze). Był taki samotny i widać było, że dostaje kręćka w związku z zamknięciem. Postanowiliśmy adoptować drugiego kotka. Znaleźliśmy tu ogłoszenie o maluszkach znalezionych w kartonie na śmietniku. Zadzwoniliśmy i pojechaliśmy. W fundacji SFINX (
www.sfinx.org.pl) poznaliśmy całe mnóstwo kocich losów. A jedno małe czarne nieszczęście wspieło się na mnie po nogawce spodni i już zostało na rękach mrucząc głośno i bardzo wibrując. Postanowiliśmy, że to właśnie ją weźmiemy do domu. Bardzo bałam się reakcji Bąbla... byłam już przygotowana na to, że czekają nas dni pilnowania, by nie zrobił Patusi krzywdy... a nawet byłam przygotowana na to, że znów przyjdzie mi się pisać do pani Wandy w sprawie kropli dr Bacha

Pierwsze dni były straszne głównie dla mnie, bo jako ta osoba, która wyjęła Pati z transportera byłam ofukiwana i omijana. Gdy tylko podchodziłam do Bąbla dostawałam warczonko nr 2 i "nawet nie próbuj mnie głaskać"... Patka nie robiła sobie wiele z obrażenia Bąbla, biegała za piłeczkami, podgryzała mu ogon, gdy gdzieś szedł, nawet kilka razy dostała łapą (na szczęście bez pazurów - dokładnie oglądaliśmy momenty gdy mała zbliżała się do niego). Po kilku dniach Bąbel przestał być zły (również na mnie), ale stał się smutny, osowiały, spał albo się chował po łóżko... Pati korzystała z okazji i chodziła po nim, kładła się bliziutko, udeptywała go. I po tygodniu zaczęła się rodzić przyjaźń

Teraz już Bąbel pozwala jej czasami spać przy nim

Bawi się z nią, podgryzają się i ganiają. Nasz gentleman spokojnie czeka w kolejce jak Patuś korzysta z kuwety. A nawet zdarzyło się, że wyżerali sobie nawzajem z miski (ciekawe czy juniorki są smaczniejsze

). Mnie najbardziej wzrusza jak Bąbelek ją myje

Najdokładniej to myje jej uszka i to wygląda przesłodko.
Polecam każdemu posiadanie przynajmniej dwóch kotów
Nie dość, że koty mają towarzystwo to na dodatek ich zabawy i czułości to najlepszy program telewizyjny pod słońcem
Na deser zdjątka