Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Maryla pisze:tak, na Zdrojową - najpierw umów wizytę, powiedz że koty bezdomne i czy mogliby je przyjąć gratis a jesli beda chcieli sprawdzic to sami zadzwonią do p. Danusi
ja przekaze info, żeby potwierdziła
ale jeśli wet nie bedzie widział przeciwskazań naclof i tobrex zaczęłabym podawać już - żeby nie pogarszać stanu jeśli wizyta bedzie dopiero za kilka dni
bardzo ważne: należy codziennie, kilka razy, najlepiej co 3 godziny a przynajmniej przed zakraplaniem przemywać oczy kociaków watką/gazą zwilżoną przegotowaną wodą - od zewnętrznego kącika do wewnętrznego ale tak żeby nawet 1 kropla wody się nie dostała do oka (dlatego zwilżoną a nie mokrą)
skaraca to leczenie przynajmniej o połowę
saskia pisze:Kinga, z całych sił trzymam za nie kciuki![]()
Przy okazji po cichutku dopomnę sięo zdjęcia mojego byłego synka
![]()
Atka pisze:A ja cały czas apeluję <b>dom tymczasowy</b>. Albo przynajmniej osoba, która będzie je codziennie odwiedzała.
Dr Czajka jest sam w lecznicy i ma pełne klatki w szpitaliku. Nie da rady poświęcać codziennie maluchom tyle czasu.
Kinga Macyszyn pisze:Mam jednak pytanie: czy tam będzie można kotki zostawić, w tej drugiej lecznicy? Chociaż na parę dni, dopóki nie znajdzie się im domów tymczasowych?
Kinga Macyszyn pisze:Dzwoniłam właśnie do lecznicy. Boliłapka ma tu na forum dobrą opinię, ale ja zaczynam mieć wątpliwości do tego weta.
Raz, że wczoraj zapytał nas czy chcemy uspić czy leczyc kocięta. Nie pisalam tego na forum, bo myślałam, że może lekarz musi o to spytać, niemniej nieprzyjemnie mi się zrobiło.
Dzisiaj lekarz powiedział tak dość obojętnie "żyją". Spytałam ile zjadły, dostają dalej specjalną mieszkankę. Na moje pytanie o krople do oczu powiedział, że dostają gentamycynę i nie ma sensu, żebym wydawała pieniędzy na krople. A, i jeszcze powiedział coś takiego, że krople są na receptę i że ich nie dostanę tak po prostu
Kinga Macyszyn pisze:Jesteśmy z kociętami umówieni na jutro na godzinę 19.00 w lecznicy do pani doktor Marty Warzechy.
Jest prośba ze strony gabinetu, żeby pani Skarbek z Canisa potwierdziła tą wizytę.
Trzymajmy kciuki za tymczasowe domy, dzis po 22giej będę coś wiedzieć.
Na grupie pl.rec.zwierzaki.koty ogłosiła się też dziewczyna z Poznania, która zgłosiła ogólną chęć zaopiekowania się małymi kotkami, napisałam też do niej.
Jeżeli nikt się nie znajdzie do piątku, to najwyżej nie pojadę nad morze i wezmę chociaż na 2 dni kocięta do siebie.
Kinga Macyszyn pisze:Jesteśmy z kociętami umówieni na jutro na godzinę 19.00 w lecznicy do pani doktor Marty Warzechy.
Jest prośba ze strony gabinetu, żeby pani Skarbek z Canisa potwierdziła tą wizytę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Google Adsense [Bot], mictrz, puszatek i 232 gości