Śnieżnobiała koteczka wieści z nowego domu :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 12, 2006 7:43

No właśnie dzwoniłam do wetki. Niestety jest to grzybek, śladowe ilości ale są :(
Zostały mi tylko 3 dni, żeby znaleźć dla Białej domek tymczasowy na czas naszego urlopu (od 15 lipca do 31 lipca). Czy jest ktoś kto ma wolną łazienkę i mógłby pomóc? Bardzo proszę o pomoc, nie mam co zrobić z Białą na ten czas :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro lip 12, 2006 8:04

Jakoś trochę na wyrost wydaje mi się nazywanie grzybka zakaźną chorobą ...

Grzybek to nie jest coś straszliwie zaraźliwego - u mnie w tym samym czasie miały go dwa koty z dziesięciu! Imawerol szybko zadziałał, grzybek pozostał, tam, gdzie się zaczął - na tych prześwitujacych pólkach między uszkiem a oczkiem,
Myślę, że te kilka dni do weekendu wystarczą, aby grzybka wyhamować, i koteczka spokojnie może jechać do domku.
Prawdopodobnie izolacja wytworzy się sama - koty na pewno przez co najmniej pierwszy tydzień będą się obchodzić z daleka z sykiem i warczeniem.
A kolejne przenosiny Śnieżynki moga dać wiecej złego niż dobrego.
Myślę, że domek powinien porozmawiać z dobrym wetem u siebie na miejscu, i w oparciu o taką rozmowę podjąć decyzje.
Poza tym jeśli domek tymczasowy może się zakochać - a takie biale kotki z różnokolorowymi oczami nie trafiaja sie codzienie
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lip 12, 2006 10:47

Jestem w kontakcie z nowym domkiem, czekam na ostateczną decyzję. Mi tez zależałoby bardzo na tym, żeby Biała pojechała już do domku docelowego, żeby nie trzeba było jej stresować kolejnymi zmianami miejsca, ona już tyle przeszła :(

mokkunia

Post » Śro lip 12, 2006 11:08

To ja potrzymam za decyzję nowego domku kciuki. Głupio mi strasznie,że zrobiłam tylko niepotrzebnie nadzieję, ale z drugiej strony, kto mógł przewidzieć :?
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Śro lip 12, 2006 12:13

Saskia, nie dało się tego przewidzieć, chciałaś pomoc, ale siła wyzsza zdecydowała inaczej. Dziękuję i szukamy dalej.
Prosimy o kciuki :ok:

mokkunia

Post » Śro lip 12, 2006 15:49

Szukam domku cały czas... Tymczasowego, tylko na czas urlopu...

mokkunia

Post » Śro lip 12, 2006 16:07

Mokkunia, spróbuj porozmawiać z domkiem docelowym - niech skonsultują ze swoim wetem, wydaje mi się, że naprawdę demonizujecie ten ślad grzybka za uszkiem.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lip 12, 2006 16:07

Mokkunia, spróbuj porozmawiać z domkiem docelowym - niech skonsultują ze swoim wetem,
wydaje mi się, że naprawdę demonizujecie ten ślad grzybka za uszkiem.

kalewala

Post » Śro lip 12, 2006 16:58

annskr pisze:Mokkunia, spróbuj porozmawiać z domkiem docelowym - niech skonsultują ze swoim wetem, wydaje mi się, że naprawdę demonizujecie ten ślad grzybka za uszkiem.

Aniu, jestem w stały kontakcie z nowym domkiem. I do weta już dzwonili.
Nie mogę nikogo zmusić do podjęcia takiej decyzji, oddając kota do adopcji zawsze informuję o wszelkich dolegliwościach i ewentualnym dalszym leczeniu kota. Nie wyobrażam sobie innej sytuacji.
A w demony to ja nie wierzę, z duchów też wyrosłam ;) Jedyne czego się boję to... a nie powiem :twisted: :twisted: :twisted:

mokkunia

Post » Śro lip 12, 2006 21:00

Białą rozpuszcza mój TŻ. Dziś też była wołowinka na kolację i suche Biomila. Koteczka grzeczna i spokojna, już się z nami zaprzyjaźniła :) Śpi na posłanku, czasem tylko schowa się za wc. Robi postępy i uwielbia gadulić ze mną. Mówię: "Biała" a ona: "miau", ja "Biała" ona "miau" i tak sobie gadulimy przez ładnych kilka minut :D

mokkunia

Post » Czw lip 13, 2006 8:20

Biała w nocy znowu uciekła z łazienki. Nudzi się jej tam, wybrała się na zwiedzanie mieszkania. Shibasek mój o dziwo nie dostał histerii :) postępy robi chłopak :)

mokkunia

Post » Czw lip 13, 2006 10:23

Jaki on dzielny :twisted:
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Czw lip 13, 2006 10:51

Biała jest przepiękna - gdybym tylko miała warunki sama bym ją zgarnęła do siebie :D Trzymam kciuki za tymczasowy domek.
Obrazek Obrazek

gosik96

Od: Wto maja 09, 2006 8:00

Post » Czw lip 13, 2006 15:23 śnieżnobiała koteczka juz wszystko znalazła;))

jak na razie tylko w dwóch słówkach:
zabieramy małą do siebie w sobotę!!! na stałe;!!
Reszta wieczorkiem, musze uciekac z pracy i pobiegac za jakas powitalna kuwetka, michą i mysza;)
Ależ się ciesze;)))
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy małej kibicowali :lol:
Postaram się też podeslac foty przyszłego partnera Białej i .. bialej u nas w domku;))
Papa!!
E.

hautecouture

Od: Czw lip 06, 2006 18:37

Post » Czw lip 13, 2006 15:23 śnieżnobiała koteczka juz wszystko znalazła;))

jak na razie tylko w dwóch słówkach:
zabieramy małą do siebie w sobotę!!! na stałe;!!
Reszta wieczorkiem, musze uciekac z pracy i pobiegac za jakas powitalna kuwetka, michą i mysza;)
Ależ się ciesze;)))
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy małej kibicowali :lol:
Postaram się też podeslac foty przyszłego partnera Białej i .. bialej u nas w domku;))
Papa!!
E.

hautecouture

Od: Czw lip 06, 2006 18:37

[poprzednia][następna]