Buranio solo i w duecie z Gutkiem :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 11, 2006 10:33

Miałam nie pisać ,ale śledziłam dokocenie ,wszystko było takie fajnie ,rodzinka mi sie podobała.
Niestety później ,wszyskie dobre odczucia pękły jak bańka mydlana.
Nigdy nie zrozumiem takiego zachowania jestem matka ponoć chwilami przewrażliwioną ale kiedy czytam takie posty to myślę że ludzie mają jakąś chorą obsesję na punkcie dzieci.
Mam córke prawie w tym samym wieku (nie jest idałem ,jak kiedys mi zarzucano na forum że taka jest moja rodzina i ja z moich opowiadań)
ale nawet sobie nie wyobrażam żeby doszło do takich sytuacji jak u Szramki.
Mój syn jest alergikiem ,odczulamy go od paru miesiecy zero wziewów ,sterydów a nawet claritine.
Rozumiem że nie każdy kocha koty i chce je w domu mieć ,ale skoro juz stworzy im dom ,to niech bierze w pełni odpowiedzialność za ich byt.
A uciekanie z forum w takim momencie jest zwykłym trzórzostwem, jak można mieć poczucie bezpieczeństwa o byt dzieci ,kiedy ich rodzice nie radzą sobie z małymi problemami.

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Wto lip 11, 2006 10:41

Monika L pisze:Miałam nie pisać ,ale śledziłam dokocenie ,wszystko było takie fajnie ,rodzinka mi sie podobała.
Niestety później ,wszyskie dobre odczucia pękły jak bańka mydlana.
Nigdy nie zrozumiem takiego zachowania jestem matka ponoć chwilami przewrażliwioną ale kiedy czytam takie posty to myślę że ludzie mają jakąś chorą obsesję na punkcie dzieci.
Mam córke prawie w tym samym wieku (nie jest idałem ,jak kiedys mi zarzucano na forum że taka jest moja rodzina i ja z moich opowiadań)
ale nawet sobie nie wyobrażam żeby doszło do takich sytuacji jak u Szramki.
Mój syn jest alergikiem ,odczulamy go od paru miesiecy zero wziewów ,sterydów a nawet claritine.
Rozumiem że nie każdy kocha koty i chce je w domu mieć ,ale skoro juz stworzy im dom ,to niech bierze w pełni odpowiedzialność za ich byt.
A uciekanie z forum w takim momencie jest zwykłym trzórzostwem, jak można mieć poczucie bezpieczeństwa o byt dzieci ,kiedy ich rodzice nie radzą sobie z małymi problemami.
masz zupelna racje :(
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto lip 11, 2006 12:12

Moniko, fajnie że to napisałaś. Ja osobistych dzieci nie mam (rodzinne pod opieką miewałam) więc ktoś może powiedzieć, że mi łatwo pisać. A Ty to już z autopsji znasz to.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto lip 11, 2006 15:28

Rety, jeden zrobił qoooope, ale waliło 8O
Matko!!! jak moj Zenek zaraz po wzieciu z podwórka 8O
Obaj sikneli, znowu spapusiali i patrza zza winkla, a może nowy domek sie już znajdzie 8)

Jestem po konsultacji z wetka.
Czerwone dziąsła zle świadcza o kondycji kotów. Mam je dopajac, by nerki przefiltrować.
Dobrze karmić by odzyskały piekne futro.
Podawać Vitalin i Kerabol - ten zestaw wyprowdził na pieknego kota Ziuteczka :D wiec im tez pomoże.
Ucho zakrapiac orimedylem przez conajmniej 10 dni.
Moja wetka jak sie obrobi to wpadnie na domową wizytę.

Jedno moge powiedziec: moje dziczki lepiej wygladają aniżeli Maniusie :cry:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto lip 11, 2006 17:36

Wiec od dzisiaj zaczynamy kurację Vitalinem i Kerabolem, co?!
Futra muszą odzyskac dawny wygląd :D
Za chwile Buranio bedzie tak piekny jak jego kuzyneczka Balbinka :love:
I kolejeczka sie ustawi po pięknisia :mrgreen:
A moze juz ktos przyczaił sia na pregowanego tygryska? :P

Fredziolina

Post » Wto lip 11, 2006 19:39

Powolna integracja trwa :mrgreen: narazie chłopki wąchają sie przez dziurki w drzwiach, a Zeniowi postawiłam miskę, bo siedzi tam juz od południa, ba nawet wskoczył do łazienki i dał noseczka Maniusiowi :lol:

Obrazek

Chłopakom apetyt dopisuje 8) już trzy puszeczki Leonardo spapusiali :D

Fredziolina

Post » Śro lip 12, 2006 7:56

Drzwi od łazienki otwarte, chłopaki nieśmiało sie wychylaja :wink: .
Maluszki bezstersowo wpadaja by skontrolowac stan miseczek, potrulac myszkę, co z wielkim zainteresowaniem chłopki obserwują :D Reszta patrząc nie widzi zagrożenia, chłopaki bezjajeczni 8) fuczenia brak :lol:

Obrazek

Obrazek

To pysiaczek Burania :D

Obrazek

a to Maniusia :D

Obrazek

Martwi mnie brak dolnych drobniutkich zabków u Maniusia.
Język mu wypada :(

Dlaczego tak szybko je zgubił?

Fredziolina

Post » Śro lip 12, 2006 8:23

Buraniu to Balbiśka! :lol: Ale to w końcu kuzyn!
Oba ślicznoty kochane, Fredziolino nie martw się na zapas, bo się będziesz dwa razy martwić, jak mawia przysłowie.
Chłopaków niebawem obejrzy pewnie wet i rozwieje niepokoje.
Nu, ale troszkę zaniedbane futra Ci oddano :evil: , i Bogu chwała, że do Ciebie trafiły.
Zobaczysz, szybciutko odzyskają pełną formę futer i nie tylko i takie dwa przystojniaki domy muszą znaleźć!
Może te domki po cichutku tu już zaglądają? :lol:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro lip 12, 2006 8:56

Super, że mają apetyt i, że stres znika :D
Przy takiej "opiece" jak u szramki jeszcze trochę i nie byłoby tych kotów :( :(
mizianeczki kochani :1luvu:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Śro lip 12, 2006 9:14

Anka pisze:Moniko, fajnie że to napisałaś. Ja osobistych dzieci nie mam (rodzinne pod opieką miewałam) więc ktoś może powiedzieć, że mi łatwo pisać. A Ty to już z autopsji znasz to.

dziękuje :)
Nawet nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ,że oddajemy koteczkę ,wtedy to dzieci by były chore i to odbiło by sie na ich psychice.
Pamiętam kiedy okazało sie że Arielka jest zarobaczona mój TŻ miał focha ,że tylko kłopoty itd Dzieci wtedy tak sie bały ,że może tata im kotkę oddać do innego domu.
Teraz okres wakacyjny ,mam wrażenie że dzieci bardziej za kotką tesknia niż za nami :wink:
Zgadzam sie z Dzioby ,dobrze że kotki są pod opieką Fredziolinki ,bo Szramka nie umiała zapewnić im dobrego życia.
Mam nadzieję że znajdą dobry domek.
Wiecie wczoraj wieczorem myślałam o tym ,bo tak mnie to dotkneło i nasuneła mi sie myśl ,jak by Ci ludzie poradzili sobie gdyby dziecko przyszło na świat :roll:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Śro lip 12, 2006 17:55

Dziewczyny dziekuje :D

A tu wieści od brata Maniusia i Burania, Frania proszę spójrzcie , śliczny? prawda?

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40 ... c&start=30

Fredziolina

Post » Śro lip 12, 2006 18:35

Fredziolina pisze:Martwi mnie brak dolnych drobniutkich zabków u Maniusia.
Język mu wypada :(

Dlaczego tak szybko je zgubił?

szramka :evil: :evil: :evil: co zrobiłaś tym kotom :evil: :!:

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Czw lip 13, 2006 15:10

Maniuś wychodzi z łazienki na zwiady.
Spotkał sie z Baczusiem i został ofukany.
W te pędy wskoczył do łazienki, ale jak weszłam pokiciałam, on wyszedł zza winkla z ogonkiem falującym ocierał sie o moje nogi :lol:
Potem położył sie i wywalił brzusio do miziania, a jak nadstawiał łepek, uszko :love:
Buranio tez wypuszcza sie na spacery, ale bardzo ostrożnie, by na rezydenta nie nadziać :D

Fredziolina

Post » Czw lip 13, 2006 17:39

Kociaki czują, że z waszej strony nic im nie grozi. Będzie coraz lepiej :D :D

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Post » Czw lip 13, 2006 21:25

Maniusiu i Buraniu, cały czas czytam Wasz wątek. Jesteście dzielne chłopaki. I wierzę, że znajdziecie naprawdę super domek (domki?)

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

[poprzednia][następna]