» Sob lip 08, 2006 18:43
Dziękujemy za kciuki. Są mi potrzebne, bo kociska troche chorują, kociaczków - nawet tych rudych - nikt nie chce, gorąco ... no i w ogóle.
Diduś ma już mniejszą opuchliznę na oku, ale dziura na rogówce niestety mam wrażenie, że rośnie. Nienawidzi mnie serdecznie za te krople i zastrzyki.
Ariel, można to podłapać wszędzie i zewsząd, jak grzybicę. Jedni chorują od tego inni nie.
Fredziolino - dostalismy do oczu Tobrex [nie Tobradex - ten jest ze sterydem, przy uszkodzonej rogówce nie wolno podawać sterydu!], na szybsze wygojenie i złagodzenie bólu - Corneregel, no i ogólnie w zastrzykach gentamycynę. Antybiotyki dobrane na podstawie wymazu, bo to oko sie juz wlecze i wlecze, antybiotyki były już różne.
Wczoraj odebrałam wyniki bad. krwi Didusza - jesteśmy nerkowo-trzustkowi. Nerkowo na szczęście lekko - powinna wystarczyć dieta. Gorzej z trzustką - na razie dieta, za dwa miesiące powtórka wyników i ew. leki wspomagające trzustkę.
Do tego wszystkiego Norman ma atopowe zapalenie skóry na tle alergicznym - rozpaprana broda, pod okiem, i na uchu. Dostał steryd i smarowanie maścią z antybiotykiem, zeby się nie rozpaprało gorzej w tym upale.
Mam dość.
Jeszcze tylko Lilek i lekko smarkająca Duszka...
Ja zwariuję...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882
'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'