Cztery niebieskookie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 02, 2006 10:10

ależ cuuuudne te Twoje koty, ja ciągle nie mogę się zdecydować który podoba mi się najbardziej, bo wszystkie oszałamiają urodą :love:
dzienniczek_Marysi->http://emanka.hpage.com/
Obrazek

emanka

Od: Śro maja 12, 2004 22:04

Post » Pt lip 07, 2006 11:03

Jak sobie radzimy w upały obrazuje poniższy fotoreportaż 8)

Sara po leżakowaniu najchętniej (na zminę ze mną) chłodzi się wodą w łazience:
Obrazek Obrazek Obrazek

Inka poleguje wyciągnięta na dywanie, po południu schodzi leniwie na chłodną balkonową posadzkę:
Obrazek Obrazek Obrazek

Chłopaki leżą pokotem w najdziwniejszych pozycjach, nawet łapą nie chce się ruszyć:
Obrazek Obrazek Obrazek

Po południu wszyscy wylegamy na balkon, a wieczorem odbywają się łowy na chrabąszcze:
Obrazek Obrazek Obrazek
I tak leniwie schodzą nam upalne dni tego lata :D
Ostatnio edytowano Pt lip 07, 2006 22:50 przez Fraszka, łącznie edytowano 1 raz
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt lip 07, 2006 11:12

Fraszka, przepraszam za osobiste pytanie, ale czy ty masz dzieci? czy tylko koty...jak patrzę na środkowe zdjęcie z balkonu, to jakoś nie wyobrażam sobie czterech kotów w naszej rodzinie, przy trójce dzieci - każdy balkon za mały :lol:

Sonia pomimo upałów - nadal wygrzewa się na słoneczku :D , co prawda potem idzie się schodzić podłogą w kuchni, ale najpierw kąpiel słoneczna...Otis też nie pogardza promyczkami...teraz Sonia ma chorą łapkę, to bardziej poleguje, ale polowanko na stffffffffffory latające odbywa się codzinnie...dziś Zuzia mówi: mamo, ona tą chorą łapką nawet muchę złapała 8O

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt lip 07, 2006 11:18

Fraszko, abstrahując od kotów i upałów, to...piękne masz te skrzynie na balkonie. :D :D :D
A wracając do kotów i upałów, to my też najbardziej chwalimy wspólne wieczory na balkonie. :D :D :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt lip 07, 2006 11:20

izaA pisze:Fraszka, przepraszam za osobiste pytanie, ale czy ty masz dzieci? czy tylko koty...jak patrzę na środkowe zdjęcie z balkonu, to jakoś nie wyobrażam sobie czterech kotów w naszej rodzinie, przy trójce dzieci - każdy balkon za mały :lol:

Niestety, albo stety (jak rozmawiam z moim dzieciatym rodzeństwem) bozia obdarzyła mnie tylko w koty. :wink:
A na balkonie (wcale nie taki mały) zmieściło by się jeszcze parę dzieciaków. :lol:

Fraszka

Post » Pt lip 07, 2006 11:21

Piekny balkon :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Pt lip 07, 2006 11:23

kameo pisze:Piekny balkon :1luvu:

Zapraszam wieczorkiem na piwko :D

Fraszka

Post » Pt lip 07, 2006 11:29

Fraszka pisze:
kameo pisze:Piekny balkon :1luvu:

Zapraszam wieczorkiem na piwko :D

masz pw :D
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Pt lip 07, 2006 11:30

Fraszka pisze:
izaA pisze:Fraszka, przepraszam za osobiste pytanie, ale czy ty masz dzieci? czy tylko koty...jak patrzę na środkowe zdjęcie z balkonu, to jakoś nie wyobrażam sobie czterech kotów w naszej rodzinie, przy trójce dzieci - każdy balkon za mały :lol:

Niestety, albo stety (jak rozmawiam z moim dzieciatym rodzeństwem) bozia obdarzyła mnie tylko w koty. :wink:
A na balkonie (wcale nie taki mały) zmieściło by się jeszcze parę dzieciaków. :lol:

Zmieścić może by się i zmieściło, na plaży w Krynicy albo w Jastrzębiej Górze też się mieszczą :lol: OK, teraz już wszystko rozumiem, czyli ja mając trójkę dzieci i dwa koty nie muszę wpadać w kompleksy z tego powodu, że mam jeszcze sporo wolnej przestrzeni - i lecieć zaraz w poszukiwaniu następnych futerek?

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt lip 07, 2006 11:31

Koty są :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Pt lip 07, 2006 11:38

Kattys pisze:Koty są :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No nareszcie ktoś zauwazył koty, Kattys dzięki. :D

Fraszka

Post » Pt lip 07, 2006 13:58

Przepiękne koty :1luvu: :1luvu: .
Moje też potwornie znoszą goraco, rozwlekają się pod wiatrakiem i dyszą. Nawet maleńki Niespodzianek próbuje znaleźć chłodniejsze miejsce, ale
musi go w takim upale rwać zgruchotana szczęka :cry: .
Pozdrawiam Ciebie i całą gromadkę.
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt lip 07, 2006 16:29

a najbardziej rozczulające pozycje przyjmują chłopaki :1luvu:
zwłaszcza ta na pieska-żabkę, kurcze w życiu nie widziałam żeby kot tak leżał!!!!
dzienniczek_Marysi->http://emanka.hpage.com/
Obrazek

emanka

Od: Śro maja 12, 2004 22:04

Post » Pt lip 14, 2006 17:44

Od kilku godzin na wakacjach są u nas koty dronusiowe: Tiktak i Rudek. :D
Pierwszy raz nowe koty u mnie bez wcześniejszej izolacji. 8) Luzak Tiki od pierwszej chwili poczuł się, jak u siebie w domu, zwiedzał wszystkie kąty, nie zwracajac uwagi na rezydentów. Po wyjściu Dronusi i jej TŻ-ta od razu skorzystał z kuwety, wcale nie swojej ;) i zrobił potężne jedno i drugie. Potem wszedł do wanny, gdzie sączyła się woda dla Sary, pobawił się strumyczkiem, połapał pyszczkiem i łapką, dopił wody z miseczki, zapoznawał się z domownikami, a potem ulokował się w transorterku rezydentów pod biurkiem, wtulił się w kocyk i uciął sobie krótką drzemkę.

Obrazek Obrazek Obrazek

Rudek, niestety prosto ze swojego transporterka, czmychnął pod kredens w pokoju i tam rozpłaszczony przesiedział do 16.30, po czym wyczołgał się (siedziałam z Filipem na kanapie, jak zamurowana ;) ), przywitał się ze swoim bratem przez dotkniecie noskami i ulokował się pod łóżkiem w sypialni, gzie jest znacznie wygodniej. Ale jak przyszłam do komputera w pobliże łóżka i chciałam go sfocić już go nie było… chwilę mi zajęło, zanim go znalazłam - Tiktak mnie zaprowadził do Rudka, a ten udawał, że go nie ma ;) :D (patrz - ostatnie zdjęcie)

Obrazek Obrazek Obrazek

Rezydenci zachowują się poprawnie, ale Filip zestrachany posykiwał dla zasady i chował się (tchórz jeden) za kanapę. Ina przeniosła się na najwyższy poziom drapaka i odsypia, Sara ulokowała się w budce i próbowała zabić wzrokiem zaglądającego do niej Tiktaka, na co ten syknął ostrzegawczo, a Limek, zmęczony śledzeniem każdego kroku nowego biało-czarnego, walnął się na balkonie i spał do momentu nadejścia nowych.

Obrazek Obrazek Obrazek

(Uff, myślałam, że nie zdołam wstawić tych fotek - ImageShack działa coraz gorzej, chyba za dużo ludzi z niego korzysta) W czasie jak wstawiałam zdjecia, chyba ponad godzinę - cisza i spokój, a przy moich nogach leży rozciągniety Tiki, dalej na gołych deskach Limek, Ina nadal na najwyższym pietrze drapaka, reszty nie widzę. :twisted:

Fraszka

Post » Pt lip 14, 2006 18:18

Emanko, to nie jest codzienna pozycja Filipa, pewnie przez te upały się tak rozpłaszczył. Drugi raz już się to nie zdarzyło, dobrze że miałam pod ręką aparat :lol:

gattara pisze:Pozdrawiam Ciebie i całą gromadkę.
My tez pozdrawiamy Was i wszystkich tu zaglądających, czasowo w liczniejszym i bardziej barwnym składzie. :D

Fraszka

[poprzednia][następna]