Kocięta szukają domków!! Gdynia (można już wątek zamknąć)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 07, 2006 0:29 Kocięta szukają domków!! Gdynia (można już wątek zamknąć)

Słuchajcie, 5 kociątek szuka dobrych domków. Obecnie przebywają u znajomej, która je dokarmia. Uważam, że nie mogą tam zostać, bo raczej wszystkie nie zostaną wykastrowane/wysterylizowane i tym samym będą się rozmnażać między sobą. Szkoda kotków, żeby były skazane na poniewierkę :(
Pochodzą od pół dzikiej kotki (sądzę, że kiedyś była czyjaś). Myślę, że kociątka da się całkiem oswoić.
Pomożecie znaleźć dla nich domki? Proszę...
Maluszki są słodkie.
Wstawiam parę fotek:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sie 02, 2006 5:48 przez Kate23, łącznie edytowano 1 raz

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Pt lip 07, 2006 7:37

Kociaki prześliczne, ale ich oczka wyglądają strasznie. Napisz proszę, czy koleżanka, u której przebywają kociaki zabierze je do weta? Maluszki trzeba podleczyć, koniecznie. Byłoby również dobrze, aby przy okazji wizyty, weterynarz określił płeć kociaków. Łatwiej będzie im znaleźć domy, jak będzie wiadomo który to kiciuś, a który koteczka ;)
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Pt lip 07, 2006 8:42

Czy mi się wydaje, czy ToTo:
http://img351.imageshack.us/my.php?imag ... 0213hs.jpg
jest bardziej kudłate niż ustawa przewiduje? :wink:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt lip 07, 2006 8:48

mi tez sie zdaje ze beda mialy przedłuzony włos i puchate ogony 8) pikene maluchy

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Pt lip 07, 2006 9:23

biało -czarna z przebłyskami rudego? (a moze to światło) jest obłedna :D

proszę zakazać mi wchodzić na kociarnie :?

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Pt lip 07, 2006 23:31

Maluchów nie widziałam na żywo. Nie są u koleżanki, tylko u znajomej, z którą nie utrzymuję bliskich kontaktów. Ale przy najbliższej okazji (to moja sąsiadka) powiem o oczkach i zaproponuję wizytę u weta. Zdjęcia kociąt otrzymałam na email. Jak tylko zobaczyłam je na fotkach, to też od razu zwróciłam uwagę na stan ich oczek. Nie wiem, czy uda mi się namówić sąsiadkę, żeby odwiedziła weterynarza. Mam nadzieję, że tak.
Co do płci, to czy łatwo u takich maluchów ją rozpoznać?
Oby tylko udało się znaleźć im domki... bardzo martwię się o przyszłość kociaczków :(
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.

Kate23

Post » Pt lip 14, 2006 2:46

Rozmawiałam w sprawie kociaków z moją sąsiadką. Otóż okazało się, że one jeszcze ciągle piją mleko matki i dopóki ona będzie je karmić muszą chyba przy niej pozostać. Mają ok. 2 miesięcy i w związku z tym trzeba będzie jeszcze poczekać z ich rozdzieleniem. Myślę, że dobrze się składa, bo jest więcej czasu na poszukanie dla nich domków.
Sąsiadka mówiła, że będzie starała się je zbadać u weterynarza. Na razie one są takie pół-dziczki i obecnie jest z tym kłopot. Ale są postępy w ich oswajaniu.
Jeden z nich ma problemy z oczkami, ale może weterynarz coś na to poradzi i określi dokładnie płeć kociąt. Prawdopodobnie trzy z nich to chłopcy? Zobaczymy, co wet powie o ich stanie zdrowia.
W razie czego, to ja je zaniosę do lekarza (na wypadek, gdyby sąsiadka się rozmyśliła).
Proszę, szukajmy domków dla nich! Może chce ktoś kociaka?
Na pewno jeden maluszek zostaje u sąsiadki, więc do wzięcia są cztery.
Do usłyszenia,
Kasia

Kate23

Post » Nie lip 16, 2006 0:37

Komu, komu ślicznego koteczka? :wink:

Kate23

Post » Pon lip 17, 2006 20:47

Podnoszę.
Wiem, że wiele koteczków szuka domków :(
Ale nie tracę nadziei, że może jednak ktoś zakocha się i zdecyduje na jedno z maleństw z tego wątku...

Sama wzięłabym jednego, ale obecnie nie mogę :(

Kate23

Post » Sob lip 29, 2006 2:59

Sprawa kociaków jest już nieaktualna.
Można zamknąć wątek.

Kate23

Post » Pon lip 31, 2006 7:29

wszystkie znalazły domki?
Spinka

Kudłaty i Pasztet
ObrazekObrazek

Spinka

Od: Wto paź 25, 2005 15:32

Post » Śro sie 02, 2006 5:20

Tak.
I pozostaje mi mieć tylko nadzieję, że są to dobre, odpowiedzialne domki! Bo ta moja sąsiadka jest trochę taka w gorącej wodzie kąpana :roll:

Kociaki miały szansę na dobry start w życiu - dzięki Nezumi (która oferowała domek tymczasowy), ale jak widać sprawy potoczyły się inaczej. I niestety, nie mam pojęcia, w jakie ręce maluszki teraz trafiły. Nieco byłam zdziwiona zaistniałą sytuacją, bo o niczym mnie sąsiadka nie poinformowała. Dowiedziałam się o tym przez przypadek. Uważam, że to trochę nie fair! No ale już trudno!
Miejmy jednak nadzieję, że Śliczności znalazły super domki!!!

Korzystając z okazji, chciałabym jeszcze raz (pomimo, że zrobiłam to już na pw) serdecznie podziękować Nezumi :1luvu: za chęć pomocy i jednocześnie przeprosić za to całe zamieszanie.

Dziękuję również wszystkim, którzy zwrócili uwagę na ten wątek i zainteresowali się losem kociaków :)

Kate23