KOCIETA Z PRAGI-BARDZO POTRZEBNE POMOC I DOMKI DLA CHORYCH!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 06, 2006 18:53

kociak bez oczu-fanaberia ma dzis miec zabieg-dzieki klarze ratujemy kociaka od smierci.

bylam dzis w lecznicy dowiedziec sie czy cos trzeba - zabralam 4 kotki na bazar.

zabralam tez jedna mala tri do nowego domku-nagle okazalo sie ze ktos poszukuje trikolorki.mala mieszka teraz z laciatym braciszkiem-starszym o 2 tyg i razem sie kuruja z kk.

dzieki angeli-nie znam nicka na miau-pozostale kociaczki pojada na tygodniowa kuracje w warunkach domowych-juz w poniedzialek.
jednak po tygodniu trzeba zalatwic im dom tymczasowy.kociaki byly zdrowe a teraz sa chore!niemoga siedziec w lecznicy!to fizycznie niestety nie mozliwe aby sie nie zarazaly przy takiej ilosci bezdomnych kotow;(

aha dziekuje tez bardzo za babycata dla smrodkow w lecznicy-bo przpadkiem akurat trafilam.asia by napewno dziekowala(oczywiscie zapomnialam nicka na miau..przepraszam..)

jutro wyjezdzam mam nadzieje ze wszystko tu bedzie dobrze;]

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Czw lip 06, 2006 19:04

GAGUCIA

ja nadal nie mam tego nr konta, nie wiem co sie dzieje... będe podawała po prostu swoje i tak mam na nim "te" pieniążki, w które jeszcze uwierzyć nie mogę... ale to jest pewne, zaraz jeszcze raz wejde na konto, aby jeszcze raz sprawdzic, czy mnie wcześniej oczy nie myliły. Od jutra zaczynam z nimi działać, bo już wstepnie z M. rozmawiałam. No trudno, jak te z moich aukcji na razie wpłyna na moje konto, to sie przeciez nic nie stanie, a przynajmniej będę je miała pod ręką w razie awarii. Co o tym sądzisz??

mamba30

Od: Śro cze 07, 2006 11:33

Post » Czw lip 06, 2006 19:11

mysle ze sie ciesze;d

gagucia

Post » Czw lip 06, 2006 19:15

gagucia, super, że odwiozłaś kocice.

Dziewczyny, po niedzielnej akcji w moim samochodzie zostały:
- zapinka od transportera, sztuk 1, ciemnoszara
- zielony ręczniczek

Jak komuś coś takiego brakuje, niech się zgłosi ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw lip 06, 2006 21:40

rozumiem, ze niedzielną akcję odwołujemy bo nikt nie może? :roll:

niedziela od 6:30-8:30
na pewno trzeba by złapać maą tri wraz z matką

ktoś wie co jeszcze?
marmurkowy kocur po wypadku
coś niedużego i burego
i...?
parę kotów pewnie jeszcze by było
akcja polega na rozstawieniu klatek łapek, czekaniu aż się coś złapie, przekładaniu ich, sprawdzaniu no i jak się już złapie, to przełożeniu kota do transportera. Tyle.
Pani Ewa ma dwie klatki + trzecia MTowska.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw lip 06, 2006 23:12

jak ostatnio bylysmy jeszcze z aska to z 8 kotow spalo pod samochodami na parkingu pod plotem po prawej-kolo tej duzej kamienicy.sama jednego zlapalam w podbierak ale niestety po ranach gryzionych odpuscilam;p
tam sa ze 4 dziory w plocie ktore mozna by obstawic popratu lapkami albo transporterami kiedy bede spaly i wygonic koty z parkingu.zawsze uciekaja tymi dziorami.
tri urzeduje teraz pod inna budka wraz z mama.
to tyle co dzisiaj wymyslilam;]
dobranoc,

gagucia

Post » Pt lip 07, 2006 9:24

A czy koty nadal można wozić do Boliłapki?
Obrazek

Mysza

Post » Pt lip 07, 2006 9:38

Raczej tak, postaram się jeszcze dziś potwierdzić.

Atka

Post » Pt lip 07, 2006 12:09

podniosę

na prawdę wystarczy choć jeszcze jedna osoba :(
Dwie klatki ma pani Ewa (trzeba by ją w końcu powiadomić czy coś robimy w tą niedzielę). Jedną kaltkę ma Atka, trzeba by odebrać od niej. Ja mam dwa transportery, jeszcze jakies by sie przydały. Ile transporterów tyle kotów mozna złapać.

Za tydzień mnie nie ma, Atki nie ma, ktoś może za tydzień i chce przejąć pałeczkę?
Obrazek

Mysza

Post » Pt lip 07, 2006 14:48

Atka

Post » Pt lip 07, 2006 14:50

Koty można kastrować w Boliłapce na dotychczasowych zasadach, tylko trzeba uzgadniać, ile jest w danej chwili wolnych klatek (głównie na kotki).

Telefon chyba gdzieś tu był w wątku, ja nie mam...

Atka

Post » Pt lip 07, 2006 15:26

zabieram jutro małego burasa z łapanki, znalazłam mu domek :) pozostanie ta mała bida w Boliłapce, która ma jedno oczko do amputacji :(

wpiszę jeszcze tu - gdzie jest wątek maincoonki z mocznicą, co siedziała w Boliłapce??? Zabrałam ją dzisiaj z tamtąd do nowego domu, miałam dobry dzień i 2 kociakom się poszczęściło :)

mamba30

Post » Pt lip 07, 2006 16:12

mamba, jak szukasz wątków kotów z boliłapki, to w szukaniu szukaj po autorze (jopop) i zaznaczaj, żeby szukało tylko w kociarni, to znajdziesz

I super Ci idzie wyadoptowywanie kotów :ok: :ok: :ok:

Atka

Post » Pt lip 07, 2006 16:18

ech, jestem tak padnieta, że juz nie mam siły.... kiciula w drodze do domku zwaliła mi TAKIEGO QPALA śmierdzącego, że myślałam, że zejdę w tym upale. A potem sie nadźwigałam, bo nie miałam gdzie zaparkować i tachałam ze 300 m transporterek z kotem i reklamówkę żarcia. Kupiłam małej saszetki i suche Renala, wiadomo, że dietę musi trzymać. Na razie mocznik ma w normie bo 150, ale kreatynina troszkę poniżej.... ech, idę znowu szukać, problem w tym, że nie mam pojęcia gsdzie jest wyszukiwarka i szukam stronami i tytułami po kolei :(

mamba30

Post » Pt lip 07, 2006 16:53

Mamba, za tę mainecoonkę strasznie strasznie strasznie Cię ściskam :1luvu: była taka biedna...
a może byś tak jeszcze tego czarnuszka, który siedzi tam już prawie trzy miesiące :wink: :( ?

słuchajcie: dziś dostałam inną, lepszą pracę bez weekendów - i w związku z tym

W NIEDZIELĘ MOGĘ

tylko czy taki niewprawny łapacz jak ja do czegoś się jeszcze nada???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]