Dyzio niechciany już w domu. Marzenie się spełniło. Za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 29, 2006 13:44

No to sie okazało, że dużą głowę ma tylko Maybe. Kto to Georg?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pt cze 30, 2006 8:53

Duża wczoraj się na mnie pogniewała, nie było jej cały dzień, siedziałem zamknięty w kuchni, Duży jeszcze nie założył nowej szyby nie ma kiedy, udało mi się uciec z kuchni na pokoje. Jak Duża weszła wczoraj do domu to przyszedłem ją przywitać do drzwi wejściowych, a ona zamiast się ucieszyć, że ją witam to mało zawału nie dostała, złapała mnie zamknęła w kuchni i poleciała szukać George. Siedział schowany pod łóżkiem w kąciku, ale ja go nie straszyłem, on jakiś dziwny jest jak mnie zobaczył to fuknął i zwiał , tchórz z niego straszny, nie to, co te dwie laski, zwłaszcza Sysunia, fajna jest i bawić się lubi 8) .
Duża przyszła później do mnie i marudziła, że jestem niedobry bo stresuję biednego chorego George, ale ja go nie stresowałem on się sam stresuje :oops: , chyba jest nadal na mnie zła, bo dziś rano dała mi tylko jeść nie było mizianek, a pół ranka biegała z miseczką za George prosząc go aby coś zjadł, dziwny ten kot. :roll:
Troszkę mi dziś smutno bardzo chciałbym mieć swój własny dom gdzie moi Duzi będą mnie kochali tak jak ta Duża George. :(

Zasmucony Dyzio
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt cze 30, 2006 9:21

oj Dyziu, Dyziu, toś narozrabiał... :twisted:
George jest chory, Ty też przecież jeszcze niedawno cieniutki byłeś i powinieneś pamiętać, że kot chory = kot dziwny i zestresowany... :(
nie wolno straszyć Georga, bo Ci Duża wciry spuści i znów w klatce zamknie, zobaczysz :twisted:

czekaj grzecznie i cierpliwie, jak już znajdziesz własny domek, to będziesz sobie po nim CAŁYM spacerował, zobaczysz :D

TyMa: dla wyjaśnienia obrazu ;) : u Iwci jest George (z ang. czyt. Dżordż) a u mnie Georg (z niem. czyt. Georg). Oba są "Jurki" :lol: tylko pochodzenie mają inne :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lip 03, 2006 18:30

Dyziu, kocyk pojechał i już jest w Łodzi, a jak Mokkunia wydobrzeje to go wreszcie dostaniesz!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pon lip 03, 2006 19:13

Kocyk właśnie został odebrany przez Dużą Dyzia :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro lip 05, 2006 14:31

Dyziu, ładny kocyk :?: Wygodny :?:
Odpowiedź dla mnie bardzo ważna, bo pewnie na podobnym wyleguje sie Iwuś - muszę wiedzieć, czy mu wygodnie i do twarzy :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lip 05, 2006 16:10

Iwo to robi pajęczynę z kłębków kocyka produkowanego dla Sylwka, ale mu też zrobię!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Śro lip 05, 2006 20:36

Dyzio nic nie pisze, pewnie jego duża znowu biega w kocich sprawach, jeszcze do domu nie wróciła i kompa nie włączyła i Dyzio nie ma jak pisać :(

mokkunia

Post » Śro lip 05, 2006 22:48

Nie pisałem dawno, bo mnie Duża w ramach kary za tamta samowolną ucieczkę nie wypuszczała z kuchni :roll: , nio to postanowiłem dla odmiany być grzecznym kotkiem i już nie próbowałem uciekać, nawet nie kręciłem się przy drzwiach próbując przemknąć przy otwieraniu ich przez Dużych. To mnie Duża dziś wypuściła, pochodziłem po pokoju, koty pod drzwiami się denerwowały, a ja sobie pospałem na łóżku :D
Duża znowu przyniosła jakiegoś kota, jakby mało miała w domu :roll: , zamknęła ją w łazience to dziewczyna ale taka jakaś dziwna czekoladowa, Duży coś marudził, że już nie można normalnie mieszkać, które drzwi nie otworzy to kot.

Ciociu Tyma kocyk śliczny :1luvu: a jaki wygodny, Duża obiecała, że jak kiedyś wróci wcześniej do domu to zrobi mi zdjęcie jak leżę na nowym kocyku, tylko nie wiem kiedy to będzie, bo ona ciągle lata z jakimiś kotami :roll: .

Dyziek zrelaksowany.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Dobra ile można tych zdjęć robić :roll:
ObrazekObrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lip 05, 2006 23:10

Dyziu jestes najcudowniejszym i najpiekniejszym koteczkiem na swiecie:)
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Śro lip 05, 2006 23:11

Dyziu ta Duża to tak będzie latac z tymi kotami, mówię Ci - ten Typ tak ma. :(

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Śro lip 05, 2006 23:13

Dyziu jestes najcudowniejszym i najpiekniejszym koteczkiem na swiecie:)
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Czw lip 06, 2006 6:05

Dyziu to cudny kawaler do wziącia :D

mokkunia

Post » Czw lip 06, 2006 7:16

Dyziu i bez kocyka jesteś piekny! A twoja duża jest niesamowita!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Czw lip 06, 2006 11:18

Dyziu,
czy ktoś się już dzisiaj całował w Twój piękny różowy nosek ? Duża chyba nie miała czasu skoro tak biega i pewnie nie zdążyła
wysyłam Ci całuska, odpoczywaj sobie śliczny kiciulku :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]