*Kocia Dolina* - Kreseczka w nowym domu :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 26, 2006 22:10

Nasz MAły zobaczył Kreseczkę i powiedział Bandi. I to chyba racja - Bandyta :twisted: Nasz biedny stary głuchy niepodejrzewający nieczego złwego ze strony kota Bari został pogoniony aż się kurzyło. Aż trudno mi uwierzyć że Potrafił tak szybko ewakuować się z zagrożonego "kociom inwazją łap, pazórów i furczeń" pokoju. Biedak minę miał strasznie zmarkotniałą. On tu z sercem na łapie przychodzi i co go za to spotyka? 8O Patrząc na Barika już wiem jak wygląda psi szok 8O 8O 8O 8O Taaakkkkiiieee oczy :wink: Cicik ogląda nową rezydentkę z daleka a i tak zostaje osyczany jak przez Czarną Mambę. Buba zagląda i zaraz tego żałuje z pewnośćią po usłyszanej od Kreski wiązance gruchoburkosyczącej. Normalnie terrorystka :twisted: Ale za to fotelik pierwsza klasa no i tyle ręczek do miziania :lol: Idziemy spać. Starszy syn ma zaszczyt pierwszej nocy. Niestety o spaniu w łóżku kreska może zapomnieć - Dawid ma piętrowe łóżko :twisted: papapapapapa do jutra

Sylda

Od: Wto lut 21, 2006 1:04

Post » Pon cze 26, 2006 22:51

Aaaaaale super! :D Cieszę się, że Kreseczka już u siebie :dance2: Syldo, co mogę Ci poradzić - przez najbliższy czas będzie pewnie trochę zgrzytów pomiędzy rezydentami, a "nową" :) Nie ingeruj zbyt wiele, myślę, że najlepiej pozostawić tą kwestię do rozstrzygnięcia samym zwierzakom ;) Czekam na zdjęcia! Koniecznie! A co TZ na Kreseczkę? :lol:
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Śro cze 28, 2006 8:56

Co u Kreseczki :?:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro cze 28, 2006 15:06

hop, hop, co słychać na Śląsku :?: 8)
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Śro cze 28, 2006 15:20

No właśnie, co u pulpecika kochanego
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Sob lip 01, 2006 17:26

Halo, Syldo kochana, co u Kreseczki?
Obrazek

Igulec

Post » Nie lip 02, 2006 7:55

Sylda, jak tam dokocenie :?:
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Pon lip 03, 2006 17:36

Witam wszystkich Kreseczkowiczów
Bardzo przepraszam za milczenia, ale ubiegły tydzień był dla mnie i mojej rodziny bardzo trumatyczny - nagle zmarła mojaj ukochana Babcia. Nie miałam ani czasu ani głowy na siadanie do komputera. :cry:
Wciąż mam bardzo wiele spraw do pozałątwiania zwiazanych z Babci mieszkaniem.
Co do Kici uznała pokój Dawida za swój. uwielbia siedzieć na jednej z trzech półek lub spać na foteliku. Z Cicikiem nie wchodzą sobie w drogę raz tylko zauważyłam jak po powąchaniu dali sobie po łapkowym szlagu. Z Barim Kićka żyje zgodnie powąchali się pooglądali i rozeszli. Natomiast z Bubą toczą zaciętą rywalizację. Chociaż muszę stwierdzić że jest i tak już dużo lepiej. Buba jako suńka ciekawska zainteresowana światem miała wielką ochotę na obejrzenie powąchanie nowej rezydentki- niestety spotkała się z silnym oporem co nie wpłynęło korzystnie na znajomość obu pań. Buba jest wytrwała w swoich zamiarach i co jakiś czas zagląda do pokoju Kićki Jak się pwewnie domyślacie nie jest przyjażnie witana - Kreska podwaja swoją objętość napuszająć się do granić możliwości, sycząc przy tym gruchająć i warcząć. A że Buba to pies charakterny od razu odpłaca pięknym za nadobne warcząc i szczekając ile gardło wydobędzie. Kreska spaceruja po mieszkaniu właściwie pez większych oporów - zdecydowanie jednak woli statyke od dynamiki.
przez pierwsze dwa dni byłam bardzo zmartwiona że Kićka nie robi siu i qpolki. jedzonko znikało a nie było nic z drugiej strony. Jednak wiedziona zmysłem węchy i zaciekawina zachowaniem Cicika odkryłam toaletę naszej nowej domowniczki - Cicikowe legowisko w salonie. Taka złośliwa baba na sr... i na siurała konkurecji w pielesze. Kolejne wc urządziłą sobie w pokoju Dawida na nie sprzątnietych ubraniach. Tym razem byłam jej nawet wdzięczna bo po odkryciu tego faktu DFawid posprzątał wwszystko w trybie natychmiastowym. Na szczęście od paru dni Kreska załątwai wszystko tam gdzie trzeba ku zadowoleniu wszystkich. Po za tym to spokojny i cichy kotuś. Ożywiający się zdecydowanie wieczorem i przy szykowaniu w kuchni jedzonka. Pomimo swojej tuszy kreska zwinnie wskakuje na blaty kuchenne w poszukiwaniu samkołyków siedzą tak razem z Cicikiem i czekają na łaskę pańską.
Żebractwo na wyższym poziomie.
Kochani to tyle na razie. TZ ostatnio stwierdził z nadzieją w głosie " wiesz ona mnie chyba lubi pewnie pomogło to jajeczko na twardo"
Buziaki dla wszystkich

Sylda

Od: Wto lut 21, 2006 1:04

Post » Pon lip 03, 2006 17:44

Nas tez kicia zaskoczyła, ze pomimo tuszy, bardzo zwinnie wskakiwała na krzesła. I wybrała ulubione miejsce wszystkich kotów w moim domu - krzesła pod stołem. A chciałam kiedys stół w innym miejscu postawić :cry: :wink: No cóz - koty zdecydowały za mnie :lol:
Ciesze się bardzo, że kotulka zadomowiła sie i wszystko przebiega raczej spokojnie. Zasłuzyła na to - po tak dłyugim pobycie w schronisku i wyczekiwaniu wyjazdu do domku. Tyle na walizkach przesiedziała :lol:

Syldo, współczuję utraty Babci. Jak tylko uporasz się z problemami, zasiądź czasem z nami na forum i popisz.
Obrazek

Igulec

Post » Sob lip 22, 2006 17:31

a my jesteśmy ciekawi co u cioci Kreseczki słychać? :)

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

[poprzednia]