Piękna persica Shirin szuka domu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro cze 21, 2006 14:03

Aneto krakvet ma karmy weterynaryjne.
Shirin bardzo boi się podawania czegokolwiek do pyszczka, u Ani podanie tabletki tak przeżyła, że później nie można było do niej podejść, warczała.
Może spróbuj jej podawać w jedzeniu.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro cze 21, 2006 14:09

próbowałam, ale nie chciała tknąć nic co pachniało lekarstwem.

wysłałam Ci PW.
Irys, Lotka, Lenka, Mopsia, Gaja[*], Baskil, Dziadunio, Bingo, Sarenka, Ali, Nukus Dakar, Hrabia, Lady Ronja.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Od: Czw paź 13, 2005 14:57

Post » Wto cze 27, 2006 8:39

Teoretycznie można rozciapać tabletkę w masełku lub w majonezie i wysmarować pysio w zasięgu języczka ...
A serio to nie mam pojęcia, ja swoim kotom łacznie z półdziką niegdyś Foczką i poódzikim obecnie syjamkiem ładuję te tabletki do pysia - Foczce, nawet kiedy jeszcze byla dzikawa, można było otworzyć bez problemu pyszczek i lebletkę wrzucić, syjamek wzięty na ręce tak się boi, biedaczek, że nawet oczka mu zakraplam i smaruję bez oporów z jego stronyp
A z tabletką dla Shirim przegrałam ..... :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 27, 2006 10:43

Ha!
No to jeden zero dla mnie!
Po jednej sesji psychoterapeutycznej nie ma już problemów :twisted: . Biorę kotkę na kolana otwieram pysio , wkładam tabletkę, zamykam i czekam aż przełknie. Nawet się nie buntuje. Jak w lecznicy usłyszałam, że przez 10 dni 2 x dziennie tabletka + smecta 3 x dziennie przez dwa, trzy dni to sie poryczałam :lol:
Poza tym zrobiła się bardzo miziasta , łazi za mną, patrzy w oczy , mruczy i jak o niej zapomnę i czymś innym się zajmę to mnie stuka łapką 8O , a jak czeka za długo na kolację to staje na dwóch łapkach przed szafką w której stoi puszka z jedzeniem i kręci się dookoła 8O
Super kot akrobata!
Za tydzień powtórzymy badania krwi, ostrzyżemy i Shirin gotowa do adopcji 8)
Irys, Lotka, Lenka, Mopsia, Gaja[*], Baskil, Dziadunio, Bingo, Sarenka, Ali, Nukus Dakar, Hrabia, Lady Ronja.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Post » Wto cze 27, 2006 10:55

miło czytać dobre wiadomości :ok:
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Wto cze 27, 2006 10:58

AnetaW pisze:Ha!
No to jeden zero dla mnie!

No to podziwam i gratuluje :D

AnetaW pisze: Za tydzień powtórzymy badania krwi, ostrzyżemy i Shirin gotowa do adopcji 8)

Chcesz wyadoptowac lysego kota 8O :?:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto cze 27, 2006 11:08

Poproszę panią fryzjerkę, żeby jakoś fantazyjnie ją opitoliła (no wiesz głowa, łapki i pędzelek na końcu ogonka zostaną, na reszcie można zrobić jakieś niebieskie, czarwone i zielone łatki (takie "naturalne" kocie kolory). Hmmm tak naprawdę to można by ją sprzedać jako nowopowstałą rasę kota więc nie wiem czy ta adpocja to dobry pomysł :lol: :lol: :lol:

Szykuje jej się dobry forumowy domek, w którym łysa (dopóki nie odrośnie) też będzie kochana...
Obrazek Obrazek

AnetaW

Post » Wto cze 27, 2006 11:10

Aneta, po co to strzyżenie?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto cze 27, 2006 11:27

Bo jest koszmarnie skołtuniona, a tyle zaufania niestety jeszcze nie ma, zeby pozwoliła się czesać i ciągnąć za kudełki (szczególnie na brzuchu :roll: ) Pozwala się czesać tylko po grzbiecie i pod brodą o reszcie nie ma mowy.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Post » Wto cze 27, 2006 11:48

AnetaW pisze:Poproszę panią fryzjerkę, żeby jakoś fantazyjnie ją opitoliła (no wiesz głowa, łapki i pędzelek na końcu ogonka zostaną, na reszcie można zrobić jakieś niebieskie, czarwone i zielone łatki (takie "naturalne" kocie kolory). Hmmm tak naprawdę to można by ją sprzedać jako nowopowstałą rasę kota więc nie wiem czy ta adpocja to dobry pomysł :lol: :lol: :lol:

No :D
Sprzedać za ciężkie pieniądze jako kota perskiego abstrakcyjnego np, byłoby troche kaski na inne :wink:
Bardzo poważnie przemyśl proponowaną kolorystyke i układ łatek, dodałabym gustowy fiolecik, no i cenę oczywiście, i na allegro :twisted: :wink:

kalewala

Post » Wto cze 27, 2006 11:56

już widzę ten tytuł aukcji...

"Rasowa kotka bez rodowodu jedyny - żyjący przodek po kotce Picassa - sprzedam w a(bs)trakcyjnej cenie - tylko 10.000,- euro"

ale w tym wypadku trzeba będzie z historykami sztuki skonsultować układ łatek i kolotystykę...
Obrazek Obrazek

AnetaW

Post » Śro cze 28, 2006 8:12

To zakładamy wątek na KŁ - szukamy historyków sztuki :?:
A jak potomkimi kotki Picassa dziś się czuje?

kalewala

Post » Śro cze 28, 2006 10:34

Ugryzła mnie wredota w palec, który jest złamany i myślałam że jej oddam i też ją ugryzę :evil:

Apetyt ma całkiem dobry, ale martwi mnie to, że po saszetkach tych wet royala ma qpy takie w miarę, a wczoraj dostała tackę animody (bo się saszetki skończyły) i w nocy co dziesięć minut do kuwety biegała...
Dalej bardzo boi się dzieci :roll:
Wczoraj na rękach cały dom zwiedziła i tak na moje koty prychała, że sie wszystki trzy razem pod ławę schowały :twisted:

Obrazek

Obrazek

A to Lotka - mogłaby za córeczkę robić... :wink:

Obrazek

Historyk sztuki jest w rodzinie więc szukać nie trzeba :wink:
Obrazek Obrazek

AnetaW

Post » Śro cze 28, 2006 11:09

AnetaW pisze:Ugryzła mnie wredota w palec, który jest złamany i myślałam że jej oddam i też ją ugryzę :evil:

Tylko pamiętaj aby gryźć przez chusteczkę, bo później trudno pozbyć się sierści a buzi ;)
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro cze 28, 2006 11:16

Dziękuję doświadczonej koleżance za dobrą radę, z kotem się jeszcze nie gryzłam więc nie wiedziałam... :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

AnetaW

[poprzednia][następna]