śliczne kotki szukają domu-zdj.str.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 07, 2006 17:08

Byłam ,kotki są , niestety Fela na swoim terenie są nie do złapania.Sąsiad powiedział ,że jak będą miały zaklepane domki to mi je złapie.
Nie chciałam juz mu zawracać głowy .
Obrazek
Maja-mały drapieżca

Karka

Od: Wto maja 25, 2004 13:50

Post » Śro cze 07, 2006 17:40

Karka pisze:a macie namiary na tą fundację ?
Bo kotka ma tu dobrze w każdym razie schronienie i pożywienia ma dośc ,głodu nie cierpi . Jedyny problem to te ciąże.

Karko, tu są namiary na tę fundację, która robi sterylki:
Fundacja i Redakcja "ZWIERZĘTA i my"
ul. Dąbrowskiego nr 25/3
60-840 Poznań
tel.: (61) 847 62 85

A problemem nie są notoryczne ciąże kotki, tylko kolejne bezdomne kociaki, które wciąż się rodzą, choć nie powinny.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Śro cze 07, 2006 19:45

Karko, domek jest zaklepany, ale domek czeka na kocurka...może niech sąsiad złapie kociaki i sprawdzi, jakiej są płci. Te maleństwa (no właśnie, w jakim sa one wieku) należałoby socjalizować, żeby nie zdziczały...

Fela

Od: Śro lis 24, 2004 10:49

Post » Czw cze 08, 2006 21:23

Karko, co u kociakow?

Fela

Post » Sob cze 24, 2006 19:09

Długo się nie odzywałam ale nie miałam dostępu do netu.Z czterech kotków został jeden. Czarny pojedzie do swojego domku w poniedziałek i zostanie ten grafitowy.Fela to raczej kotka.Matkę kotków przygarnę osobiście.

Obrazek

To zdięcie zrobione jakiś czas temu.
Obrazek
Maja-mały drapieżca

Karka

Post » Nie cze 25, 2006 9:06

up do góry.
Kto chce koteczka.Jest u mnie ,socjalizuje się doprowadzając moją kotę do rozstroju nerwowego.Kotek a chyba kotka ,jest poprostu przepiękna.
Ma trochę dłuższy włos niż zwykły dachowiec.Dzisiaj zrobię więcej zdięć.
Obrazek
Maja-mały drapieżca

Karka

Post » Nie cze 25, 2006 10:42

Karko, sprawa nadal jest aktualna, domek ciagle czeka na kota, prosze o wiecej zdjec :)

Fela

Post » Nie cze 25, 2006 18:01

Fela pisze:Karko, sprawa nadal jest aktualna, domek ciagle czeka na kota, prosze o wiecej zdjec :)

Felu - czy to jest ciągle ten sam domek, który nie chce podac swoich danych osobowych, ani numeru telefonu, ani nie chce porozmawiać telefonicznie?
Felu - czy ten domek nie mógłby sobie sam poszukać kotka ? - może w pobliżu Trójmiasta ?
Felu - rzadko kto decyduje się wyadoptowac kotka, wysyłając go w nieznane i nie mogąc nawet porozmawiać z osobą przygarniającą zwierzaka.
Już nie wspomnę o tym, że domek chciał kocurka, a grafitowy kociak okazuje sie kotką. :roll:
Ostatnio edytowano Pon cze 26, 2006 18:34 przez Elżbieta P., łącznie edytowano 1 raz

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pon cze 26, 2006 7:25

Ostatnia kotka wstępnie zarezerwowana.
Po przemyśleniu sprawy nie oddałabym kota tak daleko.
Ostatnia kotkę chyba weźmie moja sis. Jest tak ładna ,że chętnych zgłosiło się wielu . Szkoda ,że tylko łasne koty mają powodzenie :(
Obrazek
Maja-mały drapieżca

Karka

Post » Pon cze 26, 2006 19:39

Domek nie jest pewny więc szukam domku rezerwowego
Aktualne zdięcie
Obrazek
Obrazek
Maja-mały drapieżca

Karka

Post » Wto cze 27, 2006 20:08

Elżbieta P. pisze:
Fela pisze:Karko, sprawa nadal jest aktualna, domek ciagle czeka na kota, prosze o wiecej zdjec :)

Felu - czy to jest ciągle ten sam domek, który nie chce podac swoich danych osobowych, ani numeru telefonu, ani nie chce porozmawiać telefonicznie?
Felu - czy ten domek nie mógłby sobie sam poszukać kotka ? - może w pobliżu Trójmiasta ?
Felu - rzadko kto decyduje się wyadoptowac kotka, wysyłając go w nieznane i nie mogąc nawet porozmawiać z osobą przygarniającą zwierzaka.
Już nie wspomnę o tym, że domek chciał kocurka, a grafitowy kociak okazuje sie kotką. :roll:

Elu, a dlaczego od razu podejrzewasz najgorsze? Dlaczego nie dajesz mi żadnej szansy? Skąd wiesz o jaki domek chodzi? Czy rozmawiałaś o tym ze mną? Nikt mnie jeszcze nie pytał o to, co to za domek, nikt nawet specjalnie kociakami Karki nie interesował się.Ja nie rozmawiałam jeszcze osobiście z Karką, gdyż nie był takiej okazji (Karka długo nie pokazywała się na forum, nie wiadomo było, co z kociakami) Zaspokoję więc Twoją ciekawość, to nie jest ten sam domek, o którym z Toba rozmawiałam, argument że rzadko kto tak daleko wysyła swoje koty też mało mnie przekonuje, może nie za często uczestniczę w życiu forum, ale dośc często za pośrednictwem mojego męża forumowe koty przewożone są z Krakowa do Gdańska, z Lublina do Gdańska, z Gdańska do Warszawy...wcale nie mało tych podróży..Tylko że najczęściej to koty w niepopularnych kolorach, larum podnosi się, gdy kot jest atrakcyjniejszy....Kotem Karki zainteresowałam się od samego początku, własnie dlatego, że od dość dawna poszukuję takiego szarego półdługowłosego kota...dla siebie (możesz sprawdzić wcześniejsze moje posty, nie ma ich tak dużo) Niestety, do tej pory albo ktoś mnie ubiega, albo po prostu jest daleko i kot znajduje domek bliżej. I od razu uprzedzam ewentualne dywagacje, jakoby tyle kocich nieszczęśc czekało na dom, a ju takie marzenia śmiem posiadać. Otóż wiem o tym i staram sie szukac im domów, czasem nawet poprzez to forum. Sama mam już dwa najzwyklejsze czarne koty... Jeśli Karka nie zdecyduje się oddać szarej kotki - trudno...będę czekała dalej :)
Jeśli chodzi o płeć - wolałabym kocurka, ale...jak widzisz - nie ma to tak wielkiego znaczenia (żeby była jasnośc w domu mam kotkę i kocurka).
Napradę nie jestem jakimś kocim złoczyńcą, nie mam też -nastu lat, ale już -dzieści...W każdej chwili mozna "sprawdzić" kim jestem i co robię, proponowałam Ci to przecież Elu....

Fela

Post » Śro cze 28, 2006 7:28

Fela ,do końca tygodnia moja siostra zdeklaruje się czy chce kota czy nie wtedy odezwę się do Ciebie.
Obrazek
Maja-mały drapieżca

Karka

Post » Śro cze 28, 2006 8:39

Karko, czekam cierpliwie :) Zyczę kociakowi jak najlepiej, jeśli siostra zdecyduje się - jestem pewna, że obydwie (siostra i kotka) będą szczęsliwe :) Jeśli z jakichś powodów siostra nie będzie chciała zaopiekować się szarutką, domek czeka - mój domek czeka (jestem gotowa poddać się wszelkim próbom, testom i naocznym sprawdzeniom :) ) Karko na forum bywam dość rzadko, jesli więc sprawa jakoś się wyjaśni...daj mi tez znać na adres, który podałam Ci w na priva:) Nie chciałabym czegoś przegapić.

Fela

Post » Nie lip 09, 2006 21:13

Karko, jakie wieści? Czy kotka zostaje u siostry?

Fela

Post » Śro lip 19, 2006 23:56

Karko, odezwij się co z kociakiem...czekam na jakiekolwiek wieści. Anka

Fela

[poprzednia]