Moje kociambry- nowe fotki s. 14 :) i mały kociarz :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 16, 2006 11:43

amelka pisze:gratuluje kociasty-coz za wiewiorczy ogon 8O :D
i oczywiscie TZta....ja mojego sie doprosic nie moge o te okna...i nie wietrzymy prawie wcale :?

Spoko, ja mojemu trułam przez 1,5 roku o tych oknach, przez dwa lata upały jakoś przeżyliśmy, ale w końcu wywalczyłam to zabezpieczenie.

Teraz jeszcze zostały nam dwa okna do zrobienia, ale myślę, że dzięki nabytemu doświadczeniu pójdzie nam teraz już sprawnie i bardziej ochoczo :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pt cze 16, 2006 11:46

a to dzieki za pocieszenie-jeszcze rok poprosze i sie uda :wink:
mam nawet kolege ktory ma wszelkie narzedzia i umie robic takie rzeczy i on juz sie pyta kiedy ten balkon robimy a TZ nie ma czasu....ale go przycisniemy :twisted:
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Śro cze 21, 2006 9:15

A teraz kilka słów o moim nowym nabytku :)

Do zwierzyńca dołączył drugi szczurek :)

Ale nie byle-jaki, bo rodowodowy i przyjechał z hodowli z Czech.
Jeszcze niedawno moje plany hodowlane były tylko myślą, a teraz zaczynają się powoli realizować.

Szczurek - Amis od Klárky - jest samcem odmiany dumbo, rex, siamese seal point.
syjamski seal - chyba kociarzom wszystko mówi :)
rex - również - nawet wibryski ma pofalowane :)
dumbo - to szczurki z inaczej ułożonymi od standardów uszami, po bokach głowy.

Ma bardzo ciekawy rodowód, przenosi na pewno barwę niebieską, być może ciekawe znaczenia i kolor lilac. Tak więc jak tylko trochę dorośnie ma szansę stać się cennym reproduktorem.
Zamierzam sprowadzić do niego z 2 samiczki i skupić się głównie na hodowli syjamczyków. Zobaczymy, co z tych planów wyjdzie.

No to parę fotek gwiazdy:

Tak wygląda z boku: Obrazek Obrazek
A tak z przodu: Obrazek Obrazek

A tu jeszcze z braciszkiem (poszedł już do nowego domu): Obrazek Obrazek

A tu, jak by ktos chciał zobaczyć, jak wygląda taki rodowód:
Obrazek

Pozdrawiam :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Śro cze 21, 2006 11:54

WOW - mialam kiedys szczurki, ale takie raczej kundelki :) I baly fajne. Jak Ci sie koty ze szczurkami dogaduja?

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Śro cze 21, 2006 12:49

jego brat wyglada jakby go grzybica zjadla :wink:
twoj ladniejszy :D ma przez te uszka bardzo niesmialy wyraz pysia :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Śro cze 21, 2006 13:12

Gratuluję nabytku :) Widzę, że hodowla się rozwija. Widzę, że w ten weekend do Polski przyjechało kilka nowych szczurząt, głównie z Czech. Jeszcze nie wiem, kto zamieszkał u Aś, która już ma jednego płowego dumbo standarda, ale rex carriera i niebieskiego rex dumbo, point carriera (i 3 szczurze kundelkowe kastraty). Oba szczurki zostały juz ojcami - ich potomstwo było śliczne i natychmiast znalazło nowe domy.
Jak już założycie to stowarzyszenie, powinniści pomyśleć i imporcie szczurków z nowych linii, skupijąc się tylko na Czechach, strasznie zawężacie pulę genową. Ja wiem, że u szczurów inbreeding nie jest taki straszny, ale ponieważ widziałam już szczurka bez ogonka z chowu bardzo wsobnego, to jednak radziłabym uważać.

A
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro cze 21, 2006 13:18

Człowiek całe życie się uczy.... :o nie podejrzewałam nawet, że są takie rasy szczurów!
Piękne zwierzaki :1luvu: życzę sukcesów hodowlanych.

as21

Od: Nie maja 14, 2006 8:15

Post » Śro cze 21, 2006 13:23

sliczny :D
ja sie ostatnio zakochalam w scurkach dumbo :D (tych z takimi smiesznymi uszkami :D)
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Śro cze 21, 2006 13:36

covu pisze:sliczny :D
ja sie ostatnio zakochalam w scurkach dumbo :D (tych z takimi smiesznymi uszkami :D)

Dumbo fajne som :) Właśnie dziękim tym uszom

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro cze 21, 2006 13:56

agal pisze:
covu pisze:sliczny :D

Dumbo fajne som :) Właśnie dziękim tym uszom

A.

wlasnie dzieki tym uszom sie w nich zakoffalam :D
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Śro cze 21, 2006 17:40

Lidiya: ten braciszek jest fuzzem, więc jest pokryty tylko takim meszkiem. Ale jest super w dotyku :)
Oba są dumbo i naprawdę fajowo wyglądają :)

Agal:
agal pisze:Gratuluję nabytku :) Widzę, że hodowla się rozwija. Widzę, że w ten weekend do Polski przyjechało kilka nowych szczurząt, głównie z Czech. Jeszcze nie wiem, kto zamieszkał u Aś, która już ma jednego płowego dumbo standarda, ale rex carriera i niebieskiego rex dumbo, point carriera (i 3 szczurze kundelkowe kastraty).

No tak, ostatnio własnie przyjechało trochę nowych szczurząt do Polski :) Też się cieszę, że nam hodowla się rozwija

agal pisze:Jak już założycie to stowarzyszenie, powinniści pomyśleć i imporcie szczurków z nowych linii, skupijąc się tylko na Czechach, strasznie zawężacie pulę genową.

Ja planuję samiczki sprowadzać gdzieś z zachodu, z Niemiec albo Holandii, właśnie po to, aby ograniczyć już to sprowadzanie linii czeskich.. Dobrze, że te rodowody chociaż są, można jeszcze w Czechach znaleźć niespokrewnione linie, no ale w końcu możliwości się nam skończą. Tak więc o imporcie z innych krajów dobrze będzie pomyśleć.

Obrazek

Pleiades

Post » Śro cze 21, 2006 18:11

Przepraszam że pytam ale ile kosztował Was ten syjamo -szczurek ,śliczny moja kota pyta się o niego :wink: syjamka.
[img]http://upload.miau.pl/3/41371m.jpg[/img/]

Ewasara

Od: Pt maja 27, 2005 20:32

Post » Śro cze 21, 2006 21:43

Ewasara pisze:Przepraszam że pytam ale ile kosztował Was ten syjamo -szczurek ,śliczny moja kota pyta się o niego :wink: syjamka.

A w jakim, przepraszam, celu ona się pyta? :lol: :wink:

A tak w ogóle to... matko kochana... nie wiedzialam, że są szczury rodowodowe, szczury z uszami po bokach, jakieś dumby, rexy i inne takie... :oops: koniec świata... :)
A do tego jeszcze się okazuje, że te wszystkie, które znam to... kundelki. :lol:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Śro cze 21, 2006 22:41

a mi bardzo podoba się braciszek. Czy to golasek czy tylko mi się wydaje ?
O ile szczurek może być podobny do kotka, to on jest jak moja Mańka.
Nie to Mańka wygląda jak szczurek.
Śliczności.
A jak relacje kocio-szczurze ?

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Śro cze 21, 2006 23:07

piekny szczurek :D

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

[poprzednia][następna]