"Angorka" Chiara - SIKA nam do łóżka! Co robić???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 19, 2006 14:05

Kotka jest cudna :D a zdjecie sałatkowe powalające :wink:
też uważam, że trzeba ją wysterylizować i bedzie po problemie :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon cze 19, 2006 16:03

na wszelki wypadek zrobilabym badania moczu. Jak się nie da złapać to na początek mrfologię i biochemie na profil nerkowy.

a kicia sliczności wielkie :love: :1luvu:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon cze 19, 2006 20:14

Bardzo Wam dziękuję za rady! Jutro zadzwonię do swojej wetki i jeszcze się skonsultuję co do strategii działania. Nie wiem jak ja złapię te siki, czy mam jej coś podstawić do kuwetki, cholerka, nie mam doświadczenia :oops:

Co do Provery - wiem, że szkodliwa, wiem... Chiara miała 4 miesiące i chciałam przeczekać jakoś do sterylki, wetka zaproponowała właśnie to.

Myślę, że jeszcze poczekam 2-3 tygodnie, aż mała skończy pół roku (chociaż ona znaleziona, więc i tak wiek jej jest orientacyjny) i umówię się na zabieg. Przeczytałam, że zabieg nie może być przeprowadzony w czasie rujki, tylko po, a nawet dwa tygodnie po (ciekawe co u kotek, co ruję mają co tydzień, lub dwa :? ). Skąd mam wiedzieć czy kicia ma rujkę, czy nie? Czy stwierdzą to jakieś badania - krew?? Czy tylko po zachowaniu, chociaż, jak piszecie, rujka może właściwie nie dawać objawów?

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto cze 20, 2006 22:02

wetka radzi poczekać jeszcze ze sterylką, niech małej wszystko co trzeba urośnie (zaleca sterylkę po skończeniu 7 miesięcy) i podawać pół tabletki Provery co tydzień.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto cze 20, 2006 22:09

Można zrobić sterylkę wcześniej, trucie tak małej koty proverą jest niebezpieczne i może się brzydko zemścić.
A siura i tak warto złapać (na wyparzoną łyżkę wazową podstawioną pod tyłeczek, jak kota zacznie siurać, trzeba wtedy kota złapać za ogon i lekko uniesc do góry, wsuwając pod kota łychę. A potem złapanego siura przelać do jałowego pojemniczka, uprzednio zakupionego w aptece).

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

[poprzednia]