Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 16, 2003 13:10

moja kotka tez jest drobniutka, ale kocur ktory bedzie u nas wkrotcejuz jest spory, a jeszcze pewnie troche urosnie, bo ma ok 1 roku. wiec metal+moskitiera jest chyba najbezpieczniejszym rozwiazaniem.

Masza

Od: Pt lut 28, 2003 0:26

Post » Nie mar 16, 2003 13:21

ipsi, gdyby mój TZ zabrał się za zabudowę balkonu, to byłaby masakra i pogotowie chyba po 5 minutach od rozpoczęcia prac... :wink:
komputer to on jak najbardziej, tv, pranie wstawić, ale młotka do ręki staram mu się nie dawać, bo chyba szybko zostałąbym wdową,
a przy zabudowie balkonu to i wiertarki trzeba by użyć ... wole nie myśleć...
gdybym miała to robić, to raczej bez jego pomocy
wcale nie przesadzam sam się może przyznać

ale gdybyście soje dzieło udokumentowali to chętnie się przyjżę
poczekam też na Iwonkę, co powie o swoim balkonie i fachowcu
pozdrowionka
Obrazek Obrazek
Delen & Leo & coolor

coolor

Od: Pon gru 16, 2002 14:33

Post » Nie mar 16, 2003 16:13

postaramy sie pozyczyc aparat pod koniec tygodnia.a bocian zrobi opis techniczny..bo gdybym ja ten opis wykonala to japonski przy tym bylby pikus. 8)
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Nie mar 16, 2003 16:17

:ok: Czekam na materiały :D

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Nie mar 16, 2003 16:48

Iwona! bardzo serdecznie Cie prosze o wypytanie osoby ktora ci wykona to zabezpieczenie, jakie na balkon najlepsze sa prowadnice i gdzie je dostac????
Chcemy tez zrobic zabezpieczenie na prowadnicach ( tego wymaga rodzina) ale niestety nie az za tyle pieniedzy......
Szukamy osoby ktora moglaby doradzic jakie prowadnice i jak wykonac ramy z siatka , aby w nich jezdzily ....

Jesli bys mogla pamietaj o mojej prosbie :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon mar 17, 2003 10:15

Masza pisze:moja kotka tez jest drobniutka, ale kocur ktory bedzie u nas wkrotcejuz jest spory, a jeszcze pewnie troche urosnie, bo ma ok 1 roku. wiec metal+moskitiera jest chyba najbezpieczniejszym rozwiazaniem.

Nie oceniaj po pozorach. Właśnie w weekend sprawdziłam. Budyń ma 16 miesięcy, na balkonie bywał od zeszłej wiosny, pod dozorem, bo balkon zabezpieczony do barierki, raz przelazł pod siatką, na barierkę nie wskakiwał. BluMka ma niespełna 10 miesięcy. Przez zimę na balkon była wypuszczana sporadycznie (bo zimno). W sobotę koty zostały wypuszczone na balkon, gł.ownie w związku ze słoneczkiem i myciem tegoż balkonu i okna. Nie minęła godzina, jak mała wskoczyła na barierkę, bo tam fajniej spacerować. Zdjęta, wrócona do domu, po 30 sekundach była z powrotem na balkonie, własnie planowała desant na parapet sądsiadów.... No i sobie przechlapała, poczekają teraz koci na pełne zabezpieczenie balkonu... Dodam - BluMka jest bardzo drobniutką i szczuplutka koteczką. Ale na karnisz potrafi wejśc bez problemu. Jak - do dziś nie wiem...
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Wto mar 18, 2003 11:07

Mam spory problem - balkon w moim nowym mieszkaniu jest oszklony (szklane tafle, zamontowane na barierce balkonu, składają się jak parawan). Niestety, tak to zostało głupio zrobione, że między szybą okna a przylegającą do niej szklaną taflą, od barierki do sufitu jest szpara ok. 20 cm szer. Czy macie może jakiś pomysł czym i jak to zabezpieczyć żeby wyglądało estetycznie, było w miarę stabilne i uniemożliwiło wyskoczenie kota na zewnątrz (10 piętro)?

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro mar 19, 2003 10:31

Hej, hej, jest tam kto z pomysłem dla mnie?

Majorka

Post » Śro mar 19, 2003 10:47

AnnaP.P. pisze:Dodam - BluMka jest bardzo drobniutką i szczuplutka koteczką. Ale na karnisz potrafi wejśc bez problemu. Jak - do dziś nie wiem...

To chyba zasada, że im drobniejszy kot tym bardziej skoczny ;)
Chodziło o wytrzymałość siatki, czyli o to jak ciężkiego kota utrzyma a nie o to, czy kot będzie umiał na nią wskoczyć. Praktycznie każdy zdrowy kot jest w stanie wskoczyć na poręcz czy na siatkę.

Falka

Post » Śro mar 19, 2003 10:59

Ale nie każdy drobny kot ma tendencje do włażenia, gdzie nipotrzeba, to chyba jednak zależy od charakteru. BluMka jest wspinaczkowo-wysokościowa zdecydowanie. :D
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Śro mar 19, 2003 11:11

Tak jak moja Falka :D Dziś śledziłam jej pełną podsufitową trasę. Opiszę jak troszkę czasu złapię.

Falka

Post » Śro mar 19, 2003 11:59

Sorki, że podnoszę ale....
Ja też się dołączam z prośbą :) : GDZIE MOZNA KUPIC TAKIE PROWADNICE?
Wczoraj z TZ zakupiliśmy stosowną siatkę, teściu wmanewrowany :D w ramy, tylko jakoś osadzic to trzeba. I tak sobie myslimy (po ogladnięciu GENIALNEJ strony o zabezpieczeniach :ok: ), że te prowadnice byłyby najsensowniejsze na nasze balkonisko długie na 4,65 m!

Aaaa chciałam jeszcze zapytac o możliwość konsultacji :D , bo te balkony różne sa i jak wiadomo nie każde rozwiązanie da się skopiowac od a do z. A tu ludzie tyle pomysłów mają. Może jakiś "linczek" pt.; modyfikacje i usprawnienia" czy cóś? Bo czasem człowiek sam nie wymyśli, a chętnie by się poradził!
Amidala & Ferrari & Fionka & Mruczysław

amidala

Od: Czw lut 27, 2003 18:38

Post » Śro mar 19, 2003 21:52

Z pewna taką niesmiałością :wink: podnoszę :wink:
Amidala & Ferrari & Fionka & Mruczysław

amidala

Od: Czw lut 27, 2003 18:38

Post » Śro mar 26, 2003 13:17

Znalazłam ten adres na forum koty.pl: www.alkonplus.pl

Majorka

Post » Śro mar 26, 2003 13:38

Witam !
Dopiero teraz zaczelam czytam ten temat i tak mysle sobie ze tez bede miec nie lada problem. Mieszkamy na 4 ostatnim pietrze i mamy nad balkonem taki skosny daszek. Nawet gdybym chciala zabudowac balkon, taj jak wykonuje to firma alkon to jak przyczepia mi prowadnice do daszku ???. Wprawdzie daszek trzyma sie na metalowj konstrukcji, ale jakos zeby to polaczyc nie widze...
~~Milo'~~ czyli niegdyś Leelu
Obrazek

Milo

Od: Czw sty 23, 2003 8:42

[poprzednia][następna]