Daisy,Telma,Muczacza i Bajka - po wizycie u D. komunikat

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 16, 2006 17:24

wlasnie zrobilam w lecznicy porzadna awanture :twisted:
nalezalo im sie :wink:

pisalam juz, ze na pobieranie krwi na koagulogram mialam w koncu jechac dzis po poludniu
lecznica najpierw miala sprawdzic, czy badanie mozna bedzie zrobic w tym tygodniu (dlugi weekend) a potem zgubili odpowiednia probowke i wczoraj wieczorem dzwonil do mnie osobiscie dr. Jankowski i umawial sie na dzisiaj po 17

prosto po pracy (musialam wyjsc wczesniej zeby zdazyc dojechac) Baje w transporterek i fruuuu do lecznicy
krew udalo sie pobrac od razu i bez problemow, uparlam sie zeby bylo troche wiecej niz te 2ml tak, zeby tym razem na pewno nie zabraklo
dzwonia do labu, zeby przyjechali, a lab mowi, ze nie bo:
1) jest juz pozno a jest przeciez dlugi weekend
2) a tak w ogole to dzisiaj nie ma tego pracownika, ktory moze to badanie zrobic, bo sie na tym zna - wzial wolne na dluugi weekend i bedzie dopiero w poniedzialek

no to sie wkurzylam
bo nie dosc, ze przez niedbalstwo lecznicy ciagnelam kota w upale zamiast rano, kiedy chlodniej
to jeszcze po raz drugi mial pobrana "niepotrzebnie" krew, tym razem wylacznie z winy ich zaniedbania
i jeszcze sie ze mna umawiali, kurna :twisted:

powiedzialam, ze mnie nie interesuje, jak oni to zrobia, ja chce miec to badanie z tej wlasnie pobranej krwi
dr J. moze sobie sam jechac zawiezc krew, jak dla mnie :twisted:
i niech stana na glowie i znajda inny lab, ktory im to dzisiaj zrobi

bylam tak zla, ze chyba parowalo mi z mozgu :twisted:

i okazalo sie, ze jednak udalo sie znalezc lab, ktory to zrobi :roll:
a gdybym sie nie wsciekla, musialabym po raz kolejny przyjezdzac z Baja zeby krew na badanie pobrac

no nie popisali sie :roll: :?

Baja niestety znowu wymiotuje :(
sok zoladkowy z niewielka iloscia krwi

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt cze 16, 2006 17:29

Beata, na przyszłość - w Ząbkach laboratorium ludzkie przyjmuje, ul. Orla 10.

Qrczę a do poniedziałku koopa czasu :(
Będę wiozła Gen w niedzielę z małyszami na odrobaczenie - może chcesz się z nami zabrać na Białobrzeską?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt cze 16, 2006 17:35

Beliowen pisze:Beata, na przyszłość - w Ząbkach laboratorium ludzkie przyjmuje, ul. Orla 10.

Będę wiozła Gen w niedzielę z małyszami na odrobaczenie - może chcesz się z nami zabrać na Białobrzeską?

Aneta, co mi da zawiezienie Baji na Bialobrzeska?
zadnych nowych badan nie mam, USG u Marcinskiego w poniedzialek
myslisz, ze moga jakos pomoc? i nie bedzie sie to wiazalo z codziennymi wizytami u nich, ta pomoc? :wink:

a pogoda paskudna :(

Beata

Post » Pt cze 16, 2006 17:37

Beata pisze:
Beliowen pisze:Beata, na przyszłość - w Ząbkach laboratorium ludzkie przyjmuje, ul. Orla 10.

Aneta, co mi da zawiezienie Baji na Bialobrzeska?
zadnych nowych badan nie mam, USG u Marcinskiego w poniedzialek
myslisz, ze moga jakos pomoc? i nie bedzie sie to wiazalo z codziennymi wizytami u nich, ta pomoc? :wink:

a pogoda paskudna :(

W sumie to nie wiem :(
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pt cze 16, 2006 17:42

wydaje mi sie, ze nawet ewentualna konsultacja u Jagielskiego powinna sie odbyc juz po wynikach USG, wczesniej nie ma sensu

moge do niego jechac z Baja w przyszlym tygodniu, jeszcze przed powrotem D. a juz po USG w poniedzialek, ale tylko pod warunkiem, ze bedzie troche chlodniej - ona sie strasznie stresuje wyjazdami, a upal tylko wszystko poglebia...

Beata

Post » Pt cze 16, 2006 17:44

Beata
mysle, ze Baja musi dostac cos przeciwwymiotnego,
a takze cos oslaniajacego przewod pokarmowy i zmniejszajacego produkcje kwasu zoladkowego. Dlatego trzeba z nia pojsc do jakiegos weta przed czwartkiem, ktory sie na internie zna.

Gen

Od: Czw paź 21, 2004 11:59

Post » Pt cze 16, 2006 17:44

Beata pisze:wydaje mi sie, ze nawet ewentualna konsultacja u Jagielskiego powinna sie odbyc juz po wynikach USG, wczesniej nie ma sensu

moge do niego jechac z Baja w przyszlym tygodniu, jeszcze przed powrotem D. a juz po USG w poniedzialek, ale tylko pod warunkiem, ze bedzie troche chlodniej - ona sie strasznie stresuje wyjazdami, a upal tylko wszystko poglebia...

No niestety, polonez nie ma klimatyzacji ;)
Mogę gwarantować dowiezienie ale chłodu niestety nie...

Ewentualnie, gdybyś się zdecydowała, to i jutro możemy się umówić.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pt cze 16, 2006 17:47

Gen pisze:Beata
a takze cos oslaniajacego przewod pokarmowy i zmniejszajacego produkcje kwasu zoladkowego. Dlatego trzeba z nia pojsc do jakiegos weta przed czwartkiem, ktory sie na internie zna.

tylko do kogo? ja wiem, ze Bialobrzeska polecana jest, ale to strasznie daleko - dla mnie i dla Baji, szczegolnie przy takiej pogodzie
dlatego zastanawiam sie, gdzie blizej moglabym z nia pojsc...

Beata

Post » Pt cze 16, 2006 17:50

Beata pisze:

tylko do kogo? ja wiem, ze Bialobrzeska polecana jest, ale to strasznie daleko - dla mnie i dla Baji, szczegolnie przy takiej pogodzie

moze uda Ci sie namowic Lesiaka na wizyte u Ciebie?
Ostatnio edytowano Pt cze 16, 2006 17:51 przez Gen, łącznie edytowano 1 raz

Gen

Post » Pt cze 16, 2006 17:51

Gen pisze:
Beata pisze:

mzoe uda Ci sie namowic Lesiaka na wizyte u Ciebie?

Albo ja Cię do tego Lesiaka zawiozę?
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pt cze 16, 2006 17:53

Beliowen pisze:
Gen pisze:
Beata pisze:

mzoe uda Ci sie namowic Lesiaka na wizyte u Ciebie?

Albo ja Cię do tego Lesiaka zawiozę?

Jesli moglabys zawiesc Baje to wybralabym dr Cetnarowicz lub dr Blanc. Dr Cetnarowcz Baje widziala juz.

Gen

Post » Pt cze 16, 2006 17:56

a ktoras z nich jutro na Bialobrzeskiej przyjmuje?
jade
wlasnie znalazlam jeszcze jedne wymioty, na kocu rozowym wiec wczesniej nie zauwazylam - pzewazajaca ilosc krwi :(

Beata

Post » Pt cze 16, 2006 18:08

wedlug planu dyzurow dzis do 22 jest dr Cetnarowicz
jutro dr Cetnarowicz jest od 10 do 16
zadzwon jeszcze i sie upewnij
0228242946

Gen

Post » Pt cze 16, 2006 20:37

Beatko, mam nadzieje ze tym razem ten koagulogram wyjdzie...Bo wiesz, za duzo krwi tez nie moze byc, u nas wlasnie z tego powodu nie udalo sie za pierwszym podejsciem :( To chodzi wlasnie o to aby bylo krwi proporcjonalnie do cytrynianu i ustala sie rozne "czasy" wlasnie w oparciu o te proporcje.
Ja dzis bylam na Bialobrzeskiej z Laura, byla dr Cetnarowicz i jutro chyba tez ma byc, wiem natomiast ze dr Blanc ma byc dopiero w poniedzialek, w niedziele zamiast niej bedzie dr Marzena Dembele.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Pt cze 16, 2006 22:56

mam nadzieje, ze nie za duzo pobralismy w takim razie :roll:

jade jutro na Bialobrzeska z Baja, dzieki transportowi by Beliowen 8)
Aneta dziekuje

Baja zle sie dzis czuje
przy wieczornej kroplowce prawie nie protestowala, no i nie uciekala jak zwykle
zasikala mi znowu dopiero-co wyprana poduche na fotel :roll:
a pralam z octem :twisted:
wystawilam wiec jej mala kuwetke na balkon, moze jak bedzie miala blizej to nie bedzie sikala pod siebie?
jakies pol godziny temu uciekla z balkonu pod lozko :( znaczy sie noc pod lozkiem bedzie...

Beata

[poprzednia][następna]