Devony, devony - duuuuzo devonkow :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 24, 2006 6:58

Z Kitką nie wychodzę, bo to panikara. A Cyryl jest dość odważny i mogłam z nim wychodzić na spacery juz w zeszłym roku, dzięki czemu nie mam z nim problemu przy pójściu np. do weterynarza i nie muszę targać transportera :D
Hestia jest ciekawska, a to był dopiero jej pierwszy spacer, więc myślę, że się przyzwyczai i też nie będę miała z nią problemów takich jak z Kitką :roll:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro maja 24, 2006 7:03

Moje potwory glupieja od samego zalozenia szelek, a o spacerze nawet nie mysle. Devon pewnie by zawalu dostal - panikarz...
Pozdrawiam wszystkie devony z zalanego deszczem Amsterdamu :)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Śro maja 24, 2006 7:49

Jowita pisze:Moje potwory glupieja od samego zalozenia szelek, a o spacerze nawet nie mysle. Devon pewnie by zawalu dostal - panikarz...

Devon to mi coś Kitkę przypomina... :D

Hestia po założeniu szelek świetnie się bawi przypiętą do nich smyczą :D
Na same szelki nie zwraca uwagi, chyba że leżą gdzieś luzem - wtedy też się nadają do zabawy :)
Mała nie lubi transportera, strasznie w nim płacze. Znacznie lepiej czuje się na rękach, to co ją będę męczyć transporterem - trzeba ją tylko trochę obeznać z odgłosami miasta i można podróżować! :D

Kicorek

Post » Śro maja 24, 2006 10:04

to prawda, ze jak mam wybrac nawet podroz w samochodzie w kontenerku lub w szelkach, to tez preferuje w szelkach, oczywiscie specjalnych przypinanych do pasow. Ale wychodzic z kotkiem nie bede, moze troche i z lenistwa, mieszkam na 3 pietrze i miedzy innymi dlatego wybralam kota a nie psa :oops:
Obrazek

reni164

Od: Pt gru 16, 2005 16:12

Post » Wto maja 30, 2006 16:24

A co tu się dzieje, że nic się nie dzieje? Gdzie zdjęcia maluchów? I większych kocików? :evil: :wink:

U nas jak na razie na jednym spacerze się skończyło, bo zrobiło się zimno :evil:
Z tego samego powodu odwleka się też kąpiel Hestii :roll:

Poza tym sielanka 8)

Ziewanko:
Obrazek Obrazek

Dwa kłębuszki:
Obrazek

I samotny kłębuszek:
Obrazek

W kupie najlepiej:
Obrazek

A w niedzielę wieczorem miałam niespodziankę. Siedzę sobie w fotelu, Cyryl z Hestią leżą na drugim. Spojrzałam na nich: Cyryl myje Hestię, a Hestia Cyryla - i to na wyścigi 8O :D
Do tej pory to tylko Cyryl mył, a Hestia była myta, o co zresztą nieraz natrętnie się upominała. A tu nagle uznała, że i ona potrafi :D

Na szczęście aparat był pod ręką, tylko modele za bardzo się ruszały.

"Mała, czas na mycie"
Obrazek

"A ty co masz takie brudne ucho?"
Obrazek Obrazek

Równocześnie chcieli sobie nawzajem umyć pyszczki: :lol:
Obrazek

Cyryl jak zwykle po toalecie zaczął Hestię dusić, więc nie pozostała mu dłużna:
Obrazek

Kicorek

Post » Wto maja 30, 2006 19:11

no ladnie buzi z jezyczkiem hmmmm i gdzie podzial sie ten Cyryl - kot bojowy ????? .... ach jak to kobieta potrafi przerobic mezczyne :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Wto maja 30, 2006 20:28

Gdzie znajde jakieś info na temat Dewonków- ich charakteru, psychiki, osobowości? itd. :D

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Wto maja 30, 2006 20:58

Najprościej chyba na stronach hodowlanych... :wink:
Powiem tak: mając dwa takie uszatki uważam, że ich "charakterystyka" zamieszczona na stronach różnych hodowli nie jest w żaden sposób przesadzona. Tych kotów po prostu nie sposób nie kochać!!! :1luvu:

tumasia

Od: Pt kwi 22, 2005 7:59

Post » Śro maja 31, 2006 15:12

Dzięki, myslałam moze , ze macie jakieś "znajome" strony, gdzie warto wejść i poczytać. Poszperam w necie :)

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Śro maja 31, 2006 15:20

Zlociutki pisze:no ladnie buzi z jezyczkiem hmmmm i gdzie podzial sie ten Cyryl - kot bojowy ????? .... ach jak to kobieta potrafi przerobic mezczyne :roll:

Buzi z języczkiem... :ryk:

Kicorek

Post » Czw cze 01, 2006 15:48

Kicorek pisze:Buzi z języczkiem... :ryk:

a jak nie jak tak ? a co niby jest na tym zdjeciu co ?

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Post » Pt cze 02, 2006 15:11

No w sumie masz rację :ryk:

Złociutki, a dlaczego tak dawno nie było fotek maluszków ani reszty kociastych? :(

Mnie się ostatnio udało złapać w obiektyw to: :lol:
Obrazek Obrazek

Kicorek

Post » Pt cze 02, 2006 16:45

Kicorek pisze:Złociutki, a dlaczego tak dawno nie było fotek maluszków ani reszty kociastych? :(

zrypal mi sie aparat buuuuuu znowu cos z nim nie tak .... ale to cala seria wydarzen bo to nie tylko aparat najpierw stuknalem monitor zapasowy i zrobil psssssssssyt i zdechl - troszke pozniej moj monitor ktory mialem podlaczony do kompa siadl i zostalem bez a nie moge naprawic LCD w kielcowni bo to dziura - teraz pracuje na "ukradzionym" monitorze - wszedlem do znajomej i po prostu wynioslem powiedzialem ze jestem na glodzie :) ...... do tego dochodza ciagle wyjazdy plany zmiany mieszkania zakochanie sie i brak czasu :) jak to wszystko polaczyc z rypnietym aparatem to nie ma zdjec ani nawet czasu by napisac chocby jakas notke buuuuu ale juz pracuje nad poprawa sytuacji :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Post » Pt cze 02, 2006 17:14

No to dużo się u Ciebie dzieje 8O

Kicorek

Post » Sob cze 03, 2006 16:48

no Zlociutki, wielkie gratulacje zakochania się, a kompem się nie przejmuj, czasami rzeczy też czyją się zaniedbane i wtedy robią nam psikusy :D
Obrazek

reni164

Od: Pt gru 16, 2005 16:12

[poprzednia][następna]