Przepiękna "maincoonowata" kotka MA DOM:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 29, 2006 21:15 Przepiękna "maincoonowata" kotka MA DOM:)

Obrazek

http://upload.miau.pl/1/69838.jpg - koty fotografowane w klatce zawsze mają kretyński wyraz pyska:)

http://upload.miau.pl/1/69839.jpg - próba pokazania długości włosa...

http://upload.miau.pl/1/69840.jpg - śliniak na szyi, nie dało się mu zrobic zdjęcia inaczej, bo kotka za bardzo się łasi...

http://upload.miau.pl/1/69841.jpg - kotka na moich kolanach, widać jak spragniona pieszczot...

http://upload.miau.pl/1/69843.jpg - ogon, nie wyszło pokazanie jak bardzo jest puszysty...

EDIT: sytuacja kici się sporo zmieniła, więc w pierwszym poście od razu wyjaśnienia:
Kicia trafiła do lecznicy na kastrację, ale opiekunka poprisła o kontrolę krwi. Wykazana została lekka mocznica, więc mimo ogólnie niezłego stanu kotki opiekunki nie zdecydowały się na kastrację aborcyjną. Kotka urodziła bez kłopotów. Po pewnym czasie kontrola krwi pokazała, że mocznik i kreatynina spadły BEZ specjalnego leczenia, po prostu po zakończeniu ciąży i wskutek poprawy warunków. Mocznica nadal jest, ale niewielka - najprawdopodobniej po przestawieniu na Renal kotka będzie żyć w dobrej formie jeszcze długo. Stan kici jest na tyle dobry, że została wykastrowana.

Kotka jest:
- przepiękna
- wyraźnie długowłosa
- niesamowicie towarzyska i przyjazna, wzięta na kolana zwija sie na nich w kłebek i mruczy lub domaga się głaskania
- dość młoda (ok. 2 lata o ile mi pamięć o północy nie szwankuje...)

Warunki adopcji:
- dom niewychodzący
- zabezpieczone okna i balkony
- podpisanie zaświadczenia, że zna się dokładny stan kotki i zobowiązuje się do regularnego leczenia, w tym karmienia karmą specjalistyczną (np. Renal).

Warto... gdyby nie tłok w moim mieszkaniu... byłaby moja...

Poniżej pierwotna wersja tego ogłoszenia:
Robię sobie krecią robotę, bo pokazuję kolejne koty, choć chyba najpilniejsze są dla mnie Popiołek i Śliczny
( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=39712&start=0 )
i Krówka ( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=43530&start=0 )

Ale cóż - kolejna kocia morda uśmiechnęła się do mnie, nie mam wyboru, muszę choć spróbować...

Ktoś ma ochotę na kotkę:
- burą, choc o dziwnym odcieniu, trochę jakby w szylkret...
- długowłosą, pewnie jakiś praprzodek był spokrewniony z MCO
- bardzo przymilną
- chorą na mocznicę?

Mocznica nie jest jeszcze bardzo zaawansowana, najprawdopodobniej da się kotkę ustawić na Renalu i przy dobrej opiece ma jeszcze szansę długo żyć - okaże się to dopiero za czas jakiś, bo kotka jest w ciąży, zaawansowanej... Kastrować jej w tym stanie absolutnie nie można, nerki mogłyby stanąć na amen, powinna się na dniach okocić. Maluchy zostaną uśpione - pomijając wszystkie inne sprawy na pewno nie można obciążać kotki wykarmianiem młodych.

To tak z grubsza o niej.

Jesli znalazłby się ktoś zainteresowany kotką, kto podejmie się STARANNEJ OPIEKI nad kotką, świadom konieczności pilnego PRZESTRZEGANIA DIETY i robienia dość częstych kontroli, gotów zainwestować w nią niestety troche grosza - kotka jest do adopcji, dane kontaktowe prześlę na PW lub mailem (jopop@wp.pl)...

śliczna i miła jest za to...

Kontakt: jopop@wp.pl
Ostatnio edytowano Pon lip 17, 2006 10:18 przez jopop, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon maja 29, 2006 21:46

Asia, nie da się zrobić cesarki na ZZO?
Ona może nie przeżyć porodu, może mieć nadciśnienie.

Ja wiem że to podnosi koszt przedsięwzięcia ale jeśli chcecie ją ratować to nie wiem czy to nie jedyne wyjście.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon maja 29, 2006 21:52

jej stan na szczeście nie jest fatalny, poród to mniejsze zło niż jakakolwiek narkoza w tym wypadku... "farta" ma, że to raczej nie pierwsza ciąża, powinno pójść dobrze... ma też szczęście, ze jest silna, je za 5-cioro...

jest strasznie przymilna, myślę, że ją ktoś wyrzucił...

koszty to sprawa drugoplanowa, choć kicia nie ma bogatego sponsora...
Obrazek

jopop

Post » Wto maja 30, 2006 7:44

Asiu, ZZO to nie jest narkoza.

A jeśli ma nadciśnienie, co przy niewydolności nerek trzeba wziąć pod uwagę (chyba że wykluczyliście), zawsze jest ryzyko odklejenia się łożyska.
Ona w ogóle powinna być rozwiązana przez cc :(
Ułatwi sprawę fakt że to kolejny poród - ale wiek kotki też sugeruje zachowanie ostrożności...
Wiem że w Warszawie na SGGW są weterynarze umiejący zakładać ZZO.
Może warto ją przynajmniej skonsultować?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto maja 30, 2006 7:51

Beliowen - opiekunowie kotki (karmicielka + fundacja) wraz z lekarzem zadecydowali o postępowaniu. Nam obu nic do tego...

Ja tylko pytam, czy ktoś chciałby się tą kotką zająć na stałe - jeśli się ktoś taki znajdzie i podpisze umowę adopcyjną - będzie mieć wolną rękę w dalszym działaniu (o ile oczywiście przejdzie rozmowę kwalifikacyjną).

Na razie kotką opiekują się pewne osoby i to one (nie ja i nie Maciek) decydują.

I tyle.

Szukamy dobrego domku! Komu ślicznotkę?
Obrazek

jopop

Post » Wto maja 30, 2006 21:47

Naprawdę jest miła i puchata, ręczę :wink:

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto maja 30, 2006 23:52

:wink:

Wielbłądzio

Post » Śro maja 31, 2006 9:59

Śliczna.
Kciuki za dobry domek dla niej.
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Śro maja 31, 2006 12:50

Kotka wygląda wg mnie coraz lepiej, mimo siedzenia w klatce... choć jest faktem, że bywa wypuszczana "na salony":) jak nie ma pacjentów, wówczas najchętniej uwala się po prostu na czyichś kolanach, mruczy i wylizuje swoje długaśne futro...
Obrazek

jopop

Post » Śro maja 31, 2006 13:41

Bardzo podobna do mojej Juni - musiała całkiem blisko mco stać :lol: trzymamy kciuki
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro maja 31, 2006 13:45

Joasiu, powiedz proszę coś więcej o tych osobach, które się opiekują kotką. Może warto było by zastanowić się nad tym alternatywnym rozwiązaniem związanym z porodem.

dolittle

Od: Pon sie 02, 2004 14:23

Post » Śro maja 31, 2006 19:13

Wielbłądzio

Post » Czw cze 01, 2006 22:21

To jest naprawdę przemilasta kocina!!! KIedy tylko zobaczy człowieka, zaczyna głośno i natarczywie mruczeć, bodzie łebkiem w drzwiczki klatki, miauczy i domaga się choćby jednego pogłaskania... Ona chyba nie chce mieszkać w lecznicy... Wolałaby u SWOJEGO kochającego człowieka...
:ok:

Wielbłądzio

Post » Sob cze 03, 2006 0:17

no to jeszcze raz :wink:

Wielbłądzio

Post » Nie cze 04, 2006 15:53

Wielbłądzio

[następna]