jak dla mnie naciągany dodatkowy dokument
osobę, która wbije sobie COŚ do głowy nie jest w stanie powstrzymać ani przekreślony rodowód, ani metryka
jedyne wyjście - wczesna kastracja ( i kociaki idą do nowych domków z pełnym kompletem dokumentów)
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Myszka.xww pisze:.. Nie chroni. Psy tez maja metryki. Dla laika to i tak jeden czort. Czy rodzice maja metryki, czy rodowody. Jakis papier jest. Maluch jest po rodzicach z papierami. Jedna bajka w ta, jedna bajka w tamta.
Jeśli pies ma metrykę i rodowód to jaka to bajka?
Pytam z ciekawości.
enigma pisze:Mirko_t, taka bajka, ze do tego, zeby miot byl zarejestrowany w ZK - to psy musza miec uprawnienia hodowlane.
Czyli nawet rodowod to za malo.
Oceny z trzech wystaw / w tym co najmniej jedna rangi miedzynarodowej lub klubowej/, od co najmniej 2 sedziow.
Do tego odpowiedni wiek i w niektorych rasach badania.
Plus biurokracja zwiazkowaczyli karta krycia, potem odbior miotu, tatuowanie, metryki.
alterhouse pisze:Witam
Dziękuję za wyrozumiałość w oczekiwaniu na moje sprostowania dotyczące rasowego kota z mojej hodowli zakupionego przez Rudensje z adnotacja w umowie ,że kot nie jest hodowlany .Znacie kotka z zdjęć jak i również z imienia które mu nadała Rudensja.
Rufous jednak posiada imię które miałam przyjemność nadać mu osobiście LELE PEPE Alterhouse*pl
MCO d 23 ur.11.11.2005 i oczywiście kotek posiada rodowód
nr : (PL)FPL LO 2286
S/N : 845758
tu można to sprawdzić wpisując dane w/w http://rodowody.felispolonia.pl/index.php?r=6
mirka_t pisze:enigma pisze:Mirko_t, taka bajka, ze do tego, zeby miot byl zarejestrowany w ZK - to psy musza miec uprawnienia hodowlane.
Czyli nawet rodowod to za malo.
Oceny z trzech wystaw / w tym co najmniej jedna rangi miedzynarodowej lub klubowej/, od co najmniej 2 sedziow.
Do tego odpowiedni wiek i w niektorych rasach badania.
Plus biurokracja zwiazkowaczyli karta krycia, potem odbior miotu, tatuowanie, metryki.
Rozumiem, że aby otrzymać uprawnienia hodowlane niezbędny jest rodowód. Właściciel mający psa z metryką ale bez rodowodu takich uprawnień nie zdobędzie ale nie znaczy to, że jego pies nie jest rasowy.
Anja pisze:alterhouse pisze:Witam
Dziękuję za wyrozumiałość w oczekiwaniu na moje sprostowania dotyczące rasowego kota z mojej hodowli zakupionego przez Rudensje z adnotacja w umowie ,że kot nie jest hodowlany .Znacie kotka z zdjęć jak i również z imienia które mu nadała Rudensja.
Rufous jednak posiada imię które miałam przyjemność nadać mu osobiście LELE PEPE Alterhouse*pl
tu można to sprawdzić wpisując dane w/w http://rodowody.felispolonia.pl/index.php?r=6
ja sprawdzilam z ciekawosci, bo wiedzy hodowcow nie posiadam, wiec tylko zerkam do watku
wpisalam to co zostalo tu podane i u mnie pojawia sie informacja: brak danych
Anja pisze:alterhouse pisze:Witam
ja sprawdzilam z ciekawosci, bo wiedzy hodowcow nie posiadam, wiec tylko zerkam do watku
wpisalam to co zostalo tu podane i u mnie pojawia sie informacja: brak danych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 80 gości