Przyjmę kotka-wiek około dwóch maksymalnie trzech miesięcy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 25, 2006 11:31

Moja lepsza połowa kiedyś powiedziala, że kot nie jest po to, by go 'wychowywać' ale po to, aby go 'kochać i rozpieszczać'

To nieprawda, że małego kota można czegoś nauczyć, a dużego już nie...

Bo to własciwie kot nas wychowuje i uczy rozumienia siebie, a nie odwrotnie :)

Dle mnie poznawanie zwierzęcia i uczenie się go jest sto razy fajniejsze niż próby 'uczenia' go czegokolwiek

A co do dorosłych kotów:

Najwspanialsze są te 'po przejściach' potrafią odwdzięczyć się ponad miarę i wszelkie wyobrażenie, żaden kot nie kocha tak ludzkich kolan, jak ten, co kiedyś stracił poczucie bezpieczenstwa...

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Sob maja 13, 2006 21:33

Ja nie wiem po co wyście się uczepili jej.... to chyba jej sprawa jakiego chce mieć kotka i to że chce go wychować... po co się wtryniacie w cudze sprawy... to ona nie WY chcecie 3-4 miesięcznego kotka...

Aggy

Od: Sob maja 13, 2006 21:29

Post » Sob maja 13, 2006 21:51

Po co odświeżasz sprawę z marca? Pewnie, że każdy ma prawo szukać kciaka o jakim marzy, ale o małego w marcu trudno było.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt maja 19, 2006 11:05

Ja doprawdy nie wiem czego wy chcecie uczyć koty???
One same wszystko wiedzą, to co im potrzebne do zycia, podstaw takich jak korzystanie z kuwety? W moim przypadku wystarczyło raz pokazać i kociak wiesział co gdzie i z czym, przeciez kota nie da się wychowac zbytnio, owszem można go stresowac żeby nie wchodził na stół na przykład - no i moze nawet czasem nie wchodzi (przynajmniej w naszej obecności), ja swojego kocura zestawiam ze stołu, wyciągam z lodówki i z różnych szafek w całym domu setki razy dziennie i nie marudzę :) Ot taki charakter ciekawski wszędzie musi ten wąsaty ryjek wsadzić :)
I kto tu kogo wychowuje???
Koty są do kochania, do podawania łapy i przynaoszenia kapci są psy :D

Citroni

Od: Śro maja 17, 2006 9:08

[poprzednia]