Whiskas, Kitekat - dlaczego nie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 11, 2006 13:22

Milek pisze:[...]Jeszcze jedno czy kot musi jeść też surowe miesko albo rybke?Prosze o porade.

Mięsko - może (jeśli lubi), ale nie musi. W każdym razie musi być przynajmniej przemrożone. Ryba surowa na dłuższą metę jest szkodliwa - ma taki składnik, który niszczy vit. B - pod wpływem wysokiej temperatury sie on rozkłada. Więc ryba powinna być sparzona - tzn. zalana wrzątkiem i lekko obgotowana. Oczywiście parę kawałeczków raz na jakiś czas nie robi większej różnicy, chodzi o rybę jako stały składnik diety.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro kwi 12, 2006 22:06

Dzięki za Wasze porady.POZDRAWIAM.
pozdro dla miłośników kotów

Milek

Od: Pt mar 10, 2006 22:25

Post » Czw maja 18, 2006 9:02

mam franza dopiero od poniedzialku, we wtorek mial zabieg. w zasadzie odkad przyjechal ma biegunke i to taka ze czasem nawet do kuwety nie zdazy. narazie mu daje whiskasa ale widze ze to chyba nie jest najlepszy pomysl. a co z friskies dla kotow domowych? oczywiscie suche
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw maja 18, 2006 9:09

ta karma to tez badziewie,,, :? zmien mu moze na jakas karmę sensitive dla kotow wrazliwych( hills,Biomill,Eagle Pack,Royal Canin) etc. i skontaktuj biegunke z weterynarzem,moze kot jest zarobaczony?

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Czw maja 18, 2006 9:24

rambo_ruda pisze:mam franza dopiero od poniedzialku, we wtorek mial zabieg. w zasadzie odkad przyjechal ma biegunke i to taka ze czasem nawet do kuwety nie zdazy. narazie mu daje whiskasa ale widze ze to chyba nie jest najlepszy pomysl. a co z friskies dla kotow domowych? oczywiscie suche

Biegunka po whiskaczu to nie jest niespodzianka :roll:
Friskies ma... identyczny sklad :roll: Wszystkie marketowki typu kitekaty, darlingi i moje pupile maja taki sklad jak whiskacz - czyli syf, albo gorszy.

Moze zacznij od tego, ze karma sucha dla kota NIE moze byc barwiona. Kotu i tak wszystklo jedno, czy je bure chrupki, czy bialo-czerwone. A bure nie zawieraja sztucznych barwnikow. (Miesko po obrobce termicznej jest bure, a nie czerwone, jak usiluja nam wmowic marketingowcy z masterfoods, jarzyny tez sa bure, nie soczyscie zielone)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw maja 18, 2006 9:31

rambo_ruda pisze:mam franza dopiero od poniedzialku, we wtorek mial zabieg. w zasadzie odkad przyjechal ma biegunke i to taka ze czasem nawet do kuwety nie zdazy. narazie mu daje whiskasa ale widze ze to chyba nie jest najlepszy pomysl. a co z friskies dla kotow domowych? oczywiscie suche

i patrz na skład suchego. Na pierwszym miejscu musi byc mięso (zawartośc ok. 20% ) , nie żadne tam zboża, otręby czy pulpa buraczana. Żadnych E-666 i barwników, i wzmacniaczy smaku/zapachu.
:arrow: spis karm polecanych
dla takiego sierściucha z Ogonem przyda się pewnie karma z hairball system- antykłakowa, np. royal ma taką chyba

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Czw maja 18, 2006 9:54

juz jest po jednej tablecie na odrobaczenie, jutro nastepna. dzisiaj pobiegne po jakies inne jedzonko bo kurcze widze ze sie meczy. narazie mu dalam tej friskies zamiast whiskasa i zobacze co bedzie mam nadzieje ze chociaz troszke lepiej. ale mowie no- straszne to jest, do kuwety chodzi z 10 razy dziennie
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Czw maja 18, 2006 10:00

idz z nim do weta bo sie jeszcze odwodni

kasia essen

Post » Czw maja 18, 2006 10:11

wlasnie zadzwonilam do weta. powiedzial zeby dzisiaj mu zrobic glodowke i dac cwiartke no-spy, jesli sie nie poprawi a bedzie jeszcze gorzej to mam isc po antybiotyk a jak nie to zaczekac do jutra... ma tylko pic wode dzisiaj.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Czw maja 18, 2006 10:30

po ostatnich zakupach puszkowych zaczęłam się zastanawiać nad kitekatem i whiskasem... animonda jest niby lepsza, a przecież wcale na to nie wygląda... skład ma marny a do tego śmierdzi przeokrutnie... na pewno dużo gorzej... a kosztuje prawie dwa razy tyle... :roll: moje dwa małe nie jedzą w ogóle suchego, a Chani tylko czasami podjada, gdybym chciała im podawać tylko te dobre puszki za 3, 4 zł za 100g pewnie poszłabym z torbami... :twisted: a tylko te wyglądają na pożywne i zdrowe... cała reszta to jakieś nieporozumienie, szczególnie jak patrzy się na cenę...
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw maja 18, 2006 10:31

sucha animonda nie jest rewelacyjna,głownie tacki sa najlepsze

kasia essen

Post » Czw maja 18, 2006 10:32

Dlaczego no-spe? Czy dał coś przeciw biegunkowego, bo trzeba przecież to zatrzymać np. lakcid.
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Czw maja 18, 2006 10:32

rambo_ruda pisze:wlasnie zadzwonilam do weta. powiedzial zeby dzisiaj mu zrobic glodowke i dac cwiartke no-spy, jesli sie nie poprawi a bedzie jeszcze gorzej to mam isc po antybiotyk a jak nie to zaczekac do jutra... ma tylko pic wode dzisiaj.

a na co kotu ze sraczka tabletka rozkurczowa? 8O

Zeby sie szybciej posral, czy jak? 8O

zamiast wydzwaniac, zabierz kota do weterynarza. Przez telefon ciezko kotu omacac brzuch, czy nie ma klebow robakow :lol:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw maja 18, 2006 10:35

no tak mi powiedzial. jutro i tak ide. a robaki no ma niestety, jak wymiotowal po narkozie to vet powiedzial ze ma jakies robaki plucne i tasiemca bodajze. jutro nastepna tabletka na odrobaczenie.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Czw maja 18, 2006 10:35

Myszka.xww pisze:
rambo_ruda pisze:wlasnie zadzwonilam do weta. powiedzial zeby dzisiaj mu zrobic glodowke i dac cwiartke no-spy, jesli sie nie poprawi a bedzie jeszcze gorzej to mam isc po antybiotyk a jak nie to zaczekac do jutra... ma tylko pic wode dzisiaj.

a na co kotu ze sraczka tabletka rozkurczowa? 8O

Zeby sie szybciej posral, czy jak? 8O

[quote]

:lol:
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

[poprzednia][następna]