St.Wola- Krówka szuka PILNIE domu!! str 57

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 13, 2006 18:58

goska_bs pisze:Biedulko zdrowiej !
Gagatku a moze spytaj wetke o podawanie interferonu? bo tak Mamucik leczy Tygryniową bialaczke

L:ok:

Rozmawiałam z goską - masz dobre serduszko Gosiu.
Przekazałam wszystko, co wiedziałam. I na temat białaczki, i na temat intronu.
Resztę rzeczy prześlę pocztą.

Tygryś - moje kochanie - pozdrawia, ja też.

Namiary znacie - ja zaczęłam od tego, że pozamęczałam dziewczęta na forum i jestem im bardzo wdzięczna.

Teraz ja byc może mogę coś podpowiedzieć.

Czas jest dla mnie wrogiem nr 1, ale jeśli tylko coś się pojawi na moim PW, to w miarę mozliwości i umiejętności pomożemy.

Tygryś i Ewa

Buziaki za serducha.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Sob maja 13, 2006 19:01

gagatek pisze:
Gagatku a moze spytaj wetke o podawanie interferonu? bo tak Mamucik leczy Tygryniową bialaczke

Wiem, że interferon byłby dla Bidusi najlepszym rozwiązaniem, ale obawiam się, że jego cena jest dla mnie w tej chwili nie do przełknięcia :cry: , velvet nie pracuje to też za wiele nie może mi pomóc :cry:
Ech, life is brutal :evil:

Nie do końca tak jest - a ludzki intron, już radziłam Gosi, zacznijcie może od tego. Koszt nie jest aż tak duży.

Kciuki - bardzo mocne.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Sob maja 13, 2006 20:09

Dopiero teraz trafiłam na ten wątek i przeczytałam od dechy do dechy. Velvetku, gagatku- jesteście prawdziwymi kocimi aniołami i jesteście obie bardzo dzielne.
Szkoda, że trochę za późno przeczytałam, bo właśnie wróciłam z "sabatu czarownic", tzn. ze spotkania wolontariuszek Kundelkowych. Na pewno postaramy się Wam pomóc, chociaż jeszcze nie wiem jak.
A Wy ze swojej strony uderzajcie do .... chyba za St. Wolę odpowiedzialny jest Mielec, wiec do TOZu w Mielcu, (znam tylko nr tel.- 017 586 22 10) osobiście, ale z oficjalnym listem opisującym co robicie dla kotów i jakie są nakłady finansowe. jesteście już dwie- jak zbierzecie jeszcze ze 3 osoby, to będziecie już siłą.
Porozmawiam z Gunią i innymi i odezwę się.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob maja 13, 2006 20:34

Zaczynam poszukiwania ludzkiego interferonu, kto może podpowiedzieć jak go zorganizować, czy przez hurtownie weterynaryjne czy w jakiś inny sposób :?:
W tej hurtowni co się nasi weci zaopatrują to nawet convalescenca support nie ma, muszą dopiero skądś sprowadzać :evil:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Sob maja 13, 2006 20:35

Agnes, dzięki za wsparcie, bo ja i Gośka od niedawna na forum i często czujemy się bezradne! Wiemy jednak, że wspólnymi siłami ludzi z całej Polski mozna pomóc!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob maja 13, 2006 20:45

Dzięki Wam wszystkim dziewczyny, jesteście kochane :1luvu:
Wasze wsparcie duchowe i finansowe dodaje mi skrzydeł i wzmacnia chęć do walki.

gagatek

Post » Sob maja 13, 2006 21:35

W Warszawie na białobrzeskiej - ludzki - dawka na 100 dni - 29 zł, koci - jedna ampułka - 195 zł (na kot 3 kg trzeba 2 ampułki na jedną serię, serie są 3, czyli wychodzi prawie 1200 zł za kurację)
Ostatnio edytowano Sob maja 13, 2006 21:38 przez agnes_czy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob maja 13, 2006 21:37

agnes_czy pisze:[url]W Warszawie na białobrzeskiej - ludzki - dawka na 100 dni - 29 zł, koci - jedna ampułka - 195 zł (na kot 3 kg trzeba 2 ampułki na jedną serię, serie są 3, czyli wychodzi prawie 1200 zł za kurację).[/url]

Dzięki Agnes to właśnie znalazłam i już pisałam PW do Galli, bo ona chyba coś więcej wie na ten temat :wink:
Mam nadzieję, że w ciągu kilku dni uda się go zorganizować

gagatek

Post » Nie maja 14, 2006 6:28

Biedulko poranne glaski i mizianki
Mam nadzieje ze czujesz sie dzis dobrze
Prosze Cie walcz :!:

A wszystkich ktorzy chca i moga pomoc zapraszam w imieniu Biedulki i TymCi do licytacji Kot blaszany lampion - ponowna licytacja strona 4:..
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=43205&start=45
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie maja 14, 2006 7:35

Bidulka z rana wygłaskana, co jej się podobało :D , nawet troszkę musu mięsnego sama zlizała z miseczki, to oszczędziłam jej karmienia strzykawką.
Dostała kolejną porcję parafiny, bo dalej nie ma kupki :( , w piątek u weta po rozmasowaniu brzuszka zrobiła tylko dwa malutkie, twarde jak kamyczki bobki. Na drugim końcu kota parafinki nie było, to widać, że coś jej tam zatkało, jak do jutra nie będzie efektu, to po kroplówce będzie lewatywa :(
Dzisiaj Bidulka jest pod opieką TŻ, bo ja do 19.00 w pracy jestem :( , ale nie ma obaw, TŻ kocha zwierzaki i krzywdy jej nie zrobi :wink:

gagatek

Post » Nie maja 14, 2006 7:44

Biedulko jedz na zdrowko jedz jak najwiecej ! to bedzie wiecej czasu na mizianki :D zamiast karmienia strzykawka :twisted:
I o qpala ladnie prasze :oops:
A TZ ma szczescie ;) ze kocha zwierzaki i opiekuje sie Biedulka :king:
w innym wypadku mialby doczynienia ze stadem wscieklych ciotek :x :wink:
Kciuki :ok: dla Biedulki
Glaski dla wszystkich Futerek w Twoim domu
No i pozdrowienia dla Ciebie i TZta :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie maja 14, 2006 8:33

Kibicuję bidulince bardzo. Niech jej się uda!!!
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Nie maja 14, 2006 11:01

Zeby Biedulce sie udalo :ok:
A moze naprawde zaczac najpierw od ludzkiego interferonu, on jest skuteczny a koszt duzo duzo mniejszy. Trzymamy mocno kciuki
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Nie maja 14, 2006 11:38

crisis pisze:Zeby Biedulce sie udalo :ok:
A moze naprawde zaczac najpierw od ludzkiego interferonu, on jest skuteczny a koszt duzo duzo mniejszy. Trzymamy mocno kciuki

Jestem właśnie na etapie szukania kontaktów jak go z Warszawy z Białobrzeskiej ściągnąć, bo w moim mieście zanim dotarłby to bym go prędzej na piechotę z Warszawy przyniosła :evil:
Teraz jestem w pracy i kompa dopadam tylko z doskoku

gagatek

Post » Nie maja 14, 2006 14:35

To by dopiro tż miał, gdyby mu wszystkie obce ciotki z całej Polski drzwiami i oknami powpadały! Tak się cieszę, że akcja ratowania Bidulki nabiera rumieńców i coraz więcej osób pomaga radami, załatwianiem i licytowaniem! Od początku wierzyłam, że Velvet i Gagatek nie będą same. No widzisz, Bidulko i ty się zaangażuj i zdrowiej!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

[poprzednia][następna]