Śliczny porzucony maluch szuka domku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 07, 2006 14:52 Śliczny porzucony maluch szuka domku!

Moja przyjaciółka będąc na spacerze z psem znalazła dziś malucha na trawniku - chwilę wcześniej widziała jakąś dziewczynę kładącą go na trawniku, ale ta zapytana o kotka odpowiedziała, że to nie jej i że tylko przeniosła go z ulicy w bezpieczniejsze miejsce.
Kotek nie może zostać w obecnym domku - jest tam również pies, który bardzo nerwowo reaguje na kotka. Psica jest ze schroniska, po przejściach, momentalnie zaczęła nerwowo posikiwać :( poza tym wybawicielka kociaka nie planowała i absolutnie nie planuje zakocenia. Szukamy domku :!:
Kociak nie boi się ludzi, garnie się do nich, wywala brzuszek do miziania i strzela baranki :1luvu:
Oto zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

gocho80

Od: Pon paź 10, 2005 21:16

Post » Nie maja 07, 2006 15:05

I jeszcze jedna fotka:
Obrazek
Czy znajdzie się ktoś, kto szuka rozkosznego kociaka? :D
Obrazek

gocho80

Post » Nie maja 07, 2006 15:11

To dziewczynka czy chłopiec?

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Nie maja 07, 2006 15:39

Nie mam pojęcia :oops:
A osoba, u której kociak się znajduje, nie zajmowała się nigdy kotami z tego co wiem, więc raczej nie będzie umiała stwierdzić...
Jest jakaś prosta metoda na sprawdzenie? :?:
Obrazek

gocho80

Post » Nie maja 07, 2006 15:47

Pod ogonek trzeba zajrzeć :wink: :D.
U kociaka tej wielkości raczej można stwierdzić już płeć. Będzie widać maleńkie jąderka, a raczej małą mosznę, albo nie będzie ich widać.
Albo sfotografować tę okolicę 8) i wrzucić fotki na forum.
Albo zajrzeć do tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41 ... t=p%B3e%E6

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Nie maja 07, 2006 16:08

Cytuję tymczasową opiekunkę: "Jak dla mnie to kocica. Nic jej nie wystaje oprócz sutków" 8)
Obrazek

gocho80

Post » Nie maja 07, 2006 18:06

taki slodziak i ktos go wyrzucil??
:(
biedaczysko...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon maja 08, 2006 12:32

Podałam Twój nr tel. dziewczynie, która szuka malutkiego kotka - mam nadzieję, że jeszcze dziś do Ciebie zadzwoni.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pon maja 08, 2006 21:04

Zadzwoniła, była bardzo zdeterminowana wziąć kotka jak najszybciej.
Podałam numer tymczasowej opiekunki (która opiekunką być przestała, bo jej pies dostał rozstroju nerwowego :( ), która z kolei przekazała kontakt do obecnego domku tymczasowego. To chyba ktoś z forum, bo koleżanka relacjonowała mi przez telefon zdziwionym głosem, że tymczasowy domek chce zweryfikować potencjalnych opiekunów :D nie mam pojęcia kto to może być, ale wyczuwam swoich :twisted:
Obrazek

gocho80

Post » Wto maja 09, 2006 7:02

gocho80 pisze:Zadzwoniła, była bardzo zdeterminowana wziąć kotka jak najszybciej.
Podałam numer tymczasowej opiekunki (która opiekunką być przestała, bo jej pies dostał rozstroju nerwowego :( ), która z kolei przekazała kontakt do obecnego domku tymczasowego. To chyba ktoś z forum, bo koleżanka relacjonowała mi przez telefon zdziwionym głosem, że tymczasowy domek chce zweryfikować potencjalnych opiekunów :D nie mam pojęcia kto to może być, ale wyczuwam swoich :twisted:

Ja również tę dziewczynę próbowałam trochę weryfikować, ale wiadomo, mail to niezbyt doskonała forma komunikacji, lepiej porozmawiać, a tak naprawdę i tak wszystko "wyjdzie w praniu", bo na 100% nikogo się nie zweryfikuje (ani nie wyegzekwuje później tego, co deklarował...).

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Wto maja 09, 2006 8:23

Niestety, potencjalne opiekunki/opiekunowie zostali uznani za nieodpowiedni domek. "Niestety" w sensie dla malucha, bo w takim razie nadal szukamy domu :( Nie znam szczegółów, ale chyba chodziło o dość beztroskie podejście. W każdym razie wygląda na to, że póki co kot jest w dobrych rękach :wink:
Dziś może uda mi się ustalić czy domek tymczasowy to ktoś z forum. Jeśli tak, to dam im namiar na ten wątek, tak żeby można było czytać informacje z pierwszej ręki.
Aha, maluch to jednak chłopak :lol:
Obrazek

gocho80